WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

İçerikte Türkçe Karakter Problemi

(6 posts)
  • 9 ay önce ask tarafından başlatıldı
  • ask tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. ask
    Üye

Selam;

Bloga içerik eklediğim zaman sadece ş ve ğ harflerinde problemi oluyor, karakter seti utf-8 olmasına rağmen böyle bir hatayla karşılaştım, nasıl çözebilirim

Tarih: 9 ay #
  2. temada charset ayarı UTF-8 den farklı ise sebep olabilir. bir de zengin metin editörü de sebep olabilir. yeni içerik eklerken mi yoksa editlerken mi karakter hatası veriyor. ikisini de denedikten sonra yazın bakalım tekrar..

3. ask
    Üye

Temaninda karakter seti utf-8.İçerik eklerken de editledikten sonra ş ve ğ "?" şeklinde gözüküyor.

4. @ask bu bir db sorunu gibi başka tema'da aynı sorunuz var mı?

Eğer varsa temayı değiştirmek yada kodlamasını değiştirmek yeter.
    Hayır temada sorun yoksa database bağlanın ve karakter kodlamasını utf8_general_ci yapın..

Yolunca başında iseniz yeni bir database oluşturun kuruluma başlamadan database bağlanıp karakter kodlamasını utf8_general_ci yaparsanız ilerde oluşması muhtemel bir sürü sorunu gidermiş olursunuz..

kolay gelsin..

5. ask
    Üye

Diğer temalarda da aynı sorun var :/ Kurulumu fantastico dan yaptığım için karakter kodlamasını ben seçemiyorum, şimdi manuel olarak değiştirmeyi deneyeceğim.

Edit: Hosting firmasına duruma ileten bir mail atmıştım gelen cevaba göre php.ini deki charset iso.. olduğu içn değiştirmemi söylediler, değiştirdim fakat sorun devam ediyorum bu da enteresan :D

Teşekkürler..

6. ask
    Üye

eylultoprak;

Teşekkür ederim tüm sorguları ve yapılarını belirttiğin gibi editledikten sonra ortada problem falan kalmadı :)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.