WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

.htaccess Dosyası Oluşturma

(12 posts)
  • 9 ay önce CoderTurk tarafından başlatıldı
  • dejaay tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. CoderTurk
    Engellenmiş

Baştan söylüyüm arama yaptım fakat anlamadım.

http://www.acemiblogcu.com/neden-yeni-kalici-baglanti-tipi/

bu konuyuda okudum htaccess dosyasını nereye ve nasıl oluşturum da kalıcı bağlantı tipini değiştirebileceğimi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Tarih: 9 ay #
  2. htaccess i blogun kök klasöründe oluşturup 777 chmod verin, sonra tercihler-kalıcı bağlantılardan kalıcı bağlantı ayarlarınızı seçip tamam'a bastığınızda kalıcı bağlantı yapısı güncellenecektir.

3. notepad açın. kalıcı bağlantıları istediğiniz gibi ayarlayın. ayarladıktan sonra size verilen kodları notepad içine yapıştırın ve htaccess.txt diye masaüstüne kaydedin. bu dosyayı hostunuzda ana dizine yükleyin. wp-content olan dizinden bahsediyorum. ardından htaccess.txt dosyasının adını .htaccess diye değiştirin. bu kadar.

4. CoderTurk
    Engellenmiş

Turker; size verilen kodları notepad içine yapıştırın

demişşiz bana kod verilmediki siz buraya yazarsanız sevinirim bu arada en iyi kalıcı bağlantı tipi hangisi olu o konudada bir ipucu verirseniz sevinirim

5. wordpress seçim yaptığınızda size .htaccess dosyasına ne ekleyeceğinizi veriyor. Kopyala yapıltır.

6. admin panelinde kalıcı bağlantılara girip ayarla ve güncelle dedikten sonra sayfanın altında .htaccess dosyasına yerleştireceğin güncel kodları veriyor ondan bahsediyoruz. hatta diyor ki:
    "Eğer .htaccess dosyanız yazılabilir olsaydı, bunu otomatik olarak yapacaktık, ama öyle değil; o halde .htaccess dosyanızda bulunan mod_rewrite kuralları bunlardır. Alana tıklayın ve hepsini seçmek için CTRL + a tuş kombinasyonunu kullanın."

7. htaccess e 777 chmod verilirse güncelle dendiği anda düzenleme vs ye gerek kalmadan güncelleme yapılacaktır ;)

8. Jetaime
    Üye

peki arkadaşlar daha sonra htaccess dosyasının CHMOD ayarını değiştecezmi yoksa 777 mi kalacak hep ? güvenlik sorunu olmasın , fazla bi bilgim yokta , eger 777 olmayacaksa kaç yapmak lazım ? Bilgileriniz için teşekkürler :)

Tarih: 1 ay #
  9. Kesinlikle 777 olmamalı. .htaccess ile işiniz bittiğinde chmod ayarını 644 yapın.

Tarih: 1 ay #
  10. dejaay
    Üye

Valla 777 de yapsak 888 de yapsak; mevcut .htaccess dosyasını silip yeniden .htaccess dosyası oluştursak; içine kodlar da girsek "Şimdi .htaccess dosyanızı güncellemeniz gerekiyor." uyarısı yine çıkıyor yine çıkıyor. Anlamadım gitti. Demek ki bazı sunucular üzerinde bu değişiklik yapılamıyor..

Tarih: 2 hafta #
  11. Bu sunucu windows mu, linux (unix) mu?

Tarih: 2 hafta #
  12. dejaay
    Üye

Dresah, sunucum linux..

Tarih: 1 hafta #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.