çok sevindik beğenmenize :)
3k2redux kullandık ama sıfırdan yapsak daha kolay olacakmış onu gördük :) ilk aşamada niyetimiz yalnızca nahnu'da gördüğümüz rolling archives özelliğini kullanmaktı, k2yi önerdi bize ama daha önce wp ile hiç uğraşmamış olduğumdan k2nin içinden o özelliği çekip çıkartmayı beceremedim, biz de dedik madem bu özelliğin olduğu düzgün bi theme bulup onu kullanalım :)
k2 üzerine yapılmış 3 kolonlu bi theme ararken 3k2redux çıktı karşımıza, temiz sade bişey olarak, onun üstünde oynadık durduk hala da oynuyoruz :)
3k2redux ile ilgili söyleyebileceğim en önemli şey, rolling archives ve live search özelliklerinin ikisinin de IE de theme'in default halinde bile patlıyor olduğu. çare bulmaya çalışıp bir süre sonra delirince IE'de arşiv hadisesini kaldırdım, sitenin eski halindeki gibi sayfanın altında ileri geri linkleri var öyle çalışıyor :)
tabii standard ie-ff uyumsuzluklarından (ff de canavar gibi görünen metinlerin IE de üçyüz pixel boyda görünmesi, sidebar div'leri birinde birbirninin üstüne binerken diğerinde 50px boşlukla durması vs gibi :)) bahsetmiyorum :)
bir de tenekeli kuyruk'a yeni bir özellik ekledik demin, linklerdeki sayfaların ekran görüntülerini önceden msnsearch'ün eski page preview sisteminden alıyorduk. güncellenmiyordu yarım yamalaktı, ve sadece domain ana sayfasının screenshotlarını gösteriyordu. bugün snap.com un yeni bir özelliğini keşfedince onu denemeye niyetlendim.
kendisi aslında yalnızca linklerin üstüne geldiğinizde bir popup div çıkartıyor ve onun içinde ekran görüntüsüyle link gösteriyor ve çalışması için <head> içinde kendi scriptini çağırmayı gerektiriyor. aslında sadece screenshotları istediğimizden, divin içindeki imajın özelliklerinden kopi peyst etmek suretiyle sadece imajları koydum sayfaya. normal imajlar 270x200px büyüklüğünde ve farklı boyut seçeneği yok [yalnızca kendi div leri içinde kullanmak üzere tasarladıklarından sanırım:)] o yüzden
tagına width-height vererek ayarlamak gerekti. bu da imajların kalitesini biraz dağıttı ama yine de fena sayılmaz.
adamlara ayıp olmasın diye imajların üstüne gelince de kendi divleri içinde imajın gerçek boyutu açılıyor. bütün sitedeki linklerin öyle olmasını istemediğimizden yalnızca tenekeli kuyruk sayfasında include ettirdim snap.com preview scriptini. genel etkisini görmek için sidebar'daki dış mihraklı linklerin üzerine gelebilirsiniz :)
[ayrıca snap.com a gidin bakın değişik, geliştikçe güzel olabilecek bir search sistemi yapmışlar. sevdik biz :)]