WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Subdomain açma

(3 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce TSD tarafından başlatıldı
  • TSD tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadasimdan bana xxxx.siteadi.org seklinde bir alt blog acmasini istedim.

Subdomaini aldi, fakat kendisi seyahate ciktigindan devam edemedi. Sorudugmda 'wp kurulacak tamam' demisti. Ben de tamamen bilgisiz ve deneme yanilma yontemi ile kendim kurmayi denemeye karar verdim. (Evet, wp rehberi okudum :-)

Wordpress'i hic kurmadan once xxxx.siteadi.org'a tıkladıgımda su cikiyordu:

Parent Directory 04-Oct-2007 13:09 -

cgi-bin/ 05-Oct-2007 21:35 -

Ben wp'yi indirdim ve ftp programi vasitasi ile panelde 'www' klasorunu acarak altdomain ismini buldum. Ve onun icine WP yi attim.

Tekrar
    xxxx.siteadi.org u tikladigimda bu kez karsima su cikti:

Parent Directory 04-Oct-2007 13:09 -

cgi-bin/ 05-Oct-2007 21:35 -

wordpress/ 05-Oct-2007 11:40 -

Wordpressi tikladim ve beni yonlendirmeye basladi.İlk once:

Merhaba! wp-config.php oluşturulmamış. Kuruluma başlamak için bu dosyaya ihtiyacımız var.

Buraya tıklayarak web arayüzü üzerinden wp-config.php
    dosyasını oluşturabilirsiniz,

Dedi, devam ettim bir tablo cikti.

Oraya;

Oraya Veritabanı Adı: Wordpress
    'Kullanici adi ve parola' kismina (bir fikrim olmadigi icin) ftp kullanici ad ve sifremi yazdim.

'Veritabanı Sunucusu' (localhost) ve 'Tablo Ön Eki' (wp_) kisimlarini hic degistirmeden 'tamam'a bastim, su cikti karsima:

Veritabanı seçilemiyor

Veritabanı sunucunuzla bağlantı kurabiliyoruz (kullanıcı adı ve parolanız doğru) fakat wordpress isimli veritabanını bulamıyoruz.

* Böyle bir veritabanının var olduğundan emin misiniz?
    * Bazı sistemlerde veritabanı adına ön ek olarak kullanıcı adı eklenir, o yüzden veritabanı isminiz kullaniciadi_wordpress şeklinde olabilir. Problem bu olabilir mi?

Eğer veritabanınızı ayarlamayı bilmiyorsanız sunucu şirketinizle iletişime geçin. İsterseniz WordPress Türkiye Destek Forumlarından destek alabilirsiniz.

Bilmedigim icin de burada tikandim; izledigim yok dogru mu? Bu durumda yapmam gerekir? Ya da "sen bu cehaletle kurulumu bosver, en iyisi arkadasini bekle" mi dersiniz? -)

Şimdiden teşekkürler..

1 yıl önce #
  2. aligon
    Üye

'Kullanici adi ve parola' kismina (bir fikrim olmadigi icin) ftp kullanici ad ve sifremi yazdim.

bir veri tabanı oluşturmanız gerekiyor. eğer c panel varsa, orda Mysql veri tabanları isimli bir seçenek var. ordan yeni bir veri tabanı oluşturabilirsiniz.

1 yıl önce #
  3. Teşekkür ederim, sizin söylediklerinize ilaveten bir arkadaşımın da yardımıyla kurdum.

Sağolun ilginize.

Selamlar.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.