WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

WordPress yönetim panelini Türkçeleştirme

(19 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce voltran32 tarafından başlatıldı
  • subasilicvt tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. voltran32
    Üye

wordpress 2.3 ü yeni açtığım site için bu gün kurdum, fakat kontrol paneli türkçeleştiremiyorum.

aşağıdaki söylenenleride yaptım fakat olmadı.

1. Dil dosyalarını yüklemesi gerçekten çok kolay. Önce indirdiğiz dosyanın içeriğindeki tr_TR.mo dosyasını wp-content/languages/ dizini içine atın. (languages dizini yoksa oluşturun)
    2. wp-config.php dosyanızı gelişmiş bir metin düzenleyiciyle açın. (notepad, notepad ++, ultraedit, dreamweaver, editplus..vs)
    3. define ('WPLANG', ); yazan kısmı; define ('WPLANG', 'tr_TR'); şeklinde değiştirin.

1 yıl önce #
  2. http://www.wordpress-tr.com/dosyalar/paketler/son-surum.zip

dosyayı burdan indirip kurduysanız yönetim paneli türkçe olur.

bahsettiğini kontrol paneli siteniz/wp-admin ise türkçe olması gerekli.

Sunucunuz windows olabilir mi?
    Eğer windows ise 64 bit sistemlerde bu tür sorunlar çıkartıyor malesef ama bu durum tamamen sunucudan kaynaklanıyor.

Umarım host 'unuz linux'dur.

Bunun hariçinde yapılacak ve bulunacak her şeyi bulmuşsunuz.

Bununla beraber 64 bit olarak forumda arama yaparsanız bahsettiğim konuya ulaşabilirsiniz..

Sorunsuz günler.. :)

1 yıl önce #
  3. voltran32
    Üye

yok host linux, dediğiniz dosyayı indirip tekrar deniyeyim en iyisi ben baya uzun sürecek ama başka çare yok gibi. hayırlı bayramlar herkese.

1 yıl önce #
  4. Arkadaşlar merhabalar, öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. voltran32 arkadaşımızın aynı sorunu bende de var. Sunucu Linux olmasına rağmen ve söylediklerinizi yapmama rağmen hala admin paneli ingilizce. Verdiğiniz linkteki son sürümü kurdum ben de. Ama hala aynı. Çok zor durumdayım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

1 yıl önce #
  5. voltran32
    Üye

Wordpress kontrol panelini türkçeleştirmeyle ilgili herşeyi yaptım bir türlü olmuyor artık bıktım 1 haftadır uğraşıyorum. Gerekli kullanıcı adımı ve şifrelerimi verecem bu işi bilen bir arkadaş düzeltiverirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

hosttanda kaynaklanabilir deniliyor, hostumu değiştirsem acaba.

1 yıl önce #
  6. Gereken her şeyi yaptığınızı düşünüyorsanız, büyük ihtimalle sunucunuzdan kaynaklanıyordur.

1 yıl önce #
  7. voltran32
    Üye

hostumda wordpress kurulu sitelerin (sorunsuz) olduğunu öğrendim ve gördüm, bu problemimi düzeltebilecek arkadaşın bannerini ücretsiz 6 ay sitemde yayınlayacağım, ilgilinenler *** adresine mail atsın lütfen.

Yönetici notu: Lütfen forum kurallarımızı okuyun. Adres kaldırıldı. [Hasan]

1 yıl önce #
  8. voltran32
    Üye

nihayet sorunumu hallettim r10.net saolsun. fuzuli hocam bunu bir dene.

problemin çözümünü buraya yazıyorum.

Wordpress i yükledikden sonra bir çok bölümün Türkçe olmadığını fark ettim. Bunun üzerine bende araştırmaya başladım. Hatta bazı yerlerde para ile yaptıklarını gördüm. Çok ilğinç geldiğini itiraf etmem gerekiyor. Herkez birbirinden gizliyor gibi. Bunun üzerine iyice araştırınca sorunun 64 bit işletim sistemleri neden ile olduğunu buldum. Gerekli kodları girince düzeldiğini gördüm. Bu beni çok menmun etti. Çözümü bulmuştum. Ama halen aynı sorunla boğuşan kişileri görünce bulduğum kodları paylaşmam gerektiğini hissettim…

Aşağıdaki kodları eğer gerekriği gibi düzeltirseniz sorun ortadan kalkacaktır.herkes faydalansın.

wp-includes/gettext.php dosyasını açın ve aşağıdaki satırları bulun

if ($magic == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || $magic == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif ($magic == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    $this->error = 1; // not MO file
    return false;
    }

ve aşağıdaki kod ile değiştirin….

// 64-bir Platforms BUG FIX from :
    // [wp-trac] Re: [WordPress Trac] #3780: gettext fails to determine byteorder on 64bit systems with php5.2.1
    if (($magic & 0xFFFFFFFF) == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || ($magic &
    0xFFFFFFFF) == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif (($magic & 0xFFFFFFFF) == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    return false;
    }

1 yıl önce #
  9. @voltran32 çok teşekkür ediyorum. Ben de yaptım oldu. Sorunum halloldu. Artık host değiştirmeye gerek kalmadı. Tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

1 yıl önce #
  10. GokhanEfendi
    Üye

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/public_html/kaplanoglu/blog/wp-includes/gettext.php:403) in /home/gencumut/public_html/kaplanoglu/blog/wp-login.php on line 12

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/public_html/kaplanoglu/blog/wp-includes/gettext.php:403) in /home/gencumut/public_html/kaplanoglu/blog/wp-login.php on line 24

Bende bu hata kodları çıktı.
    Panel türkçe fakat giriş yapamıyorum.
    http://kaplanoglu.org/blog

1 yıl önce #
  11. Forumda headers already sent olarak arama yapın.

1 yıl önce #
  12. blog/wp-admin/upgrade.php dosyasını çalıştırdıkdan sonra düzeldi :)

Neyse yada siz o anda eklentilerden birini etkinsizleştirmiş olabilirsiniz..

1 yıl önce #
  13. Bende de kontrol panelin Türkçe olmaması sorunu oluştu. Ama basit bir şekilde çözüldü. Wp-content'e hiç dokunmamıştım WP 2.3.1 e upgrade ederken. Upgrade ettikten sonra baktığımda wp-content içindeki language klasörünü eski wp-content içine yollamam yeterli oldu.
    Basit ama belki birilerinin işine yarar diye ekliyorum.

12 ay önce #
  14. eren1
    Üye

nihayet sorunumu hallettim r10.net saolsun. fuzuli hocam bunu bir dene.

problemin çözümünü buraya yazıyorum.

Wordpress i yükledikden sonra bir çok bölümün Türkçe olmadığını fark ettim. Bunun üzerine bende araştırmaya başladım. Hatta bazı yerlerde para ile yaptıklarını gördüm. Çok ilğinç geldiğini itiraf etmem gerekiyor. Herkez birbirinden gizliyor gibi. Bunun üzerine iyice araştırınca sorunun 64 bit işletim sistemleri neden ile olduğunu buldum. Gerekli kodları girince düzeldiğini gördüm. Bu beni çok menmun etti. Çözümü bulmuştum. Ama halen aynı sorunla boğuşan kişileri görünce bulduğum kodları paylaşmam gerektiğini hissettim…

Aşağıdaki kodları eğer gerekriği gibi düzeltirseniz sorun ortadan kalkacaktır.herkes faydalansın.

wp-includes/gettext.php dosyasını açın ve aşağıdaki satırları bulun

if ($magic == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || $magic == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif ($magic == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    return false;
    }

ve aşağıdaki kod ile değiştirin….

// 64-bir Platforms BUG FIX from :
    // [wp-trac] Re: [WordPress Trac] #3780: gettext fails to determine byteorder on 64bit systems with php5.2.1
    if (($magic & 0xFFFFFFFF) == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || ($magic &
    0xFFFFFFFF) == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif (($magic & 0xFFFFFFFF) == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    return false;
    }

Arkadaşlar bunu yapmama rağmen Yönetim Paneli Türkçeleşmedi ne yapmam gerekiyor...Yardımlarınızı bekliyorum......

6 ay önce #
  15. 1. Dil dosyalarını yüklemesi gerçekten çok kolay. Önce indirdiğiz dosyanın içeriğindeki tr_TR.mo dosyasını wp-content/languages/ dizini içine atın. (languages dizini yoksa oluşturun)
    2. wp-config.php dosyanızı gelişmiş bir metin düzenleyiciyle açın. (notepad, notepad ++, ultraedit, dreamweaver, editplus..vs)
    3. define ('WPLANG', ); yazan kısmı; define ('WPLANG', 'tr_TR'); şeklinde değiştirin.

Yaptınız mı?

6 ay önce #
  16. eren1
    Üye

1. Dil dosyalarını yüklemesi gerçekten çok kolay. Önce indirdiğiz dosyanın içeriğindeki tr_TR.mo dosyasını wp-content/languages/ dizini içine atın. (languages dizini yoksa oluşturun)

Yaptınız mı?

Canarkadaş teşekkür ederim ilginiz için.. Sorunu hallettim..

6 ay önce #
  17. Böyle bir sorun ben de de var şöyleki Tasarım Tema editörü bölümünde sağda Tema dosyaları yazıyor onun altında da Şablonlar yazıyor bu kısımdaki dosya başlıklarım önceden türkçe idi şimdi neden se ingilizce olmuş bir kaç gündür de böyle nedeni ni çözmek için ne yapmam lazım. Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

4 ay önce #
  18. Yani arşiv yazacakken archive yazısı çıkıyor. Önceden üst kısım veya alt kısım yazıyordu şimdi ingilizce o bölümler.

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.