WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Pierre's Wordspew (Wordpress 2.3 için Türkçe mesajlaşma eklentisi)

(14 posts)
  • 8 ay önce canarkadas tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Andrew Sutherland'in yazdığı Jalenack's Wordspew isimli eklenti Wordpreess ile kurulu sitelerde anlık mesajlaşma için Ajax kullanılarak hazırlanmış.

Eklenti Pierre tarafından (bayağı) geliştirillince Pierre's Wordspew adını almış, AdobeFlex Kaynak sitesinden Zafer tarafından da Türkçeye çevrilince tam süper olmuş.

Eklentide yok yok;

İstenmeyen mesajları engelleyebilir, resimde de görebileceğiniz gibi mesaj panosu renklerini kişiselleştirebilir, mesaj panosunda görünecek mesaj sayısını, yeni mesajlarda sesli uyarı olup olmamasını, mesaj panosu güncellenmesi ve mesaj gönderimi efekt süresi zaman aralığını, mesajlarda URL, XHTML, ve Smiley kullanılıp kullanılmamasını belirleyebilir,

İstenmeyen mesajların görünüp görünmemesini, sadece kayıtlı üyelerinizin mesaj panosunu kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Eklenti Wordpress sistemi ile entegre olarak sitenizde kullanımı yasak kelimelerin mesaj panosunda kullanımınıda kısıtlıyor, ayrıca ip adreslerini yasaklama özelliği de mevcut.

Eklentiyi ve Türkçe dil dosyalarını buradan indirin, dil dosyalarını eklenti dosyasınının içine atıp sunucunuzda plugins klasörüne gönderip etkinleştirin, siteyönetimi/yönet alanında oluşacak Live Shoutbox sayfasından kişisel ayarlarınızı yapın, daha sonra buradaki kodu temanızda mesaj panosunun yer almasını istediğiniz yere, mesela sidebar.php'ye koyun bu kadar, mesaj panosu sitenizde görünecektir..

Tarih: 8 ay #
  2. Canarkadaş eline sağlık kardeşim, hoş bir eklentiye benziyor. Hemen locale kurup deneyeceğim. Paylaşımın için teşekkür ederim.

3. Sende sağol üstat.

4. Jalenack's Wordspew yazdığını kullanmıştım.

spamler için yeni özellikler getirilebilir. diğerleri zaten aynı sadece kişiselleştirme kolaylaştırılmış..

yinede çok sağol bilgi için.

ek : gönderilen mesajlar database'de tutulur ve silme yada mesajı değiştirme hakkınız vardır. database'de ne kadar mesajın tutulcağına siz karar verirsiniz.. genelde 25-35 mesajda bir yenileniyor.

5. bu eklenti'de rastladıklarım yasak kelimeleri bir dosyada taramak yerine sitenin kod sekmesine entegre ediyor bu kötü bişey. üye adları ile yorum yapmayı engelliyor ama bunuda sitenin kaynak koduna entegre ediyor. benim 450 yakın üyem var hepsine söyler misiniz eklerse ne kadar boyut artırır.. gereksiz yere bw'den eder adamı :)

karalamak için demediğimi herkes bilir sanırım.. dikkat edin bu özelliklere.

6. diğerleri zaten aynı

Değil.

ek : gönderilen mesajlar database'de tutulur ve silme yada mesajı değiştirme hakkınız vardır. database'de ne kadar mesajın tutulcağına siz karar verirsiniz.. genelde 25-35 mesajda bir yenileniyor.
    yinede çok sağol bilgi için.

Sende sağol.

bu eklenti'de rastladıklarım yasak kelimeleri bir dosyada taramak yerine sitenin kod sekmesine entegre ediyor bu kötü bişey. üye adları ile yorum yapmayı engelliyor ama bunuda sitenin kaynak koduna entegre ediyor. benim 450 yakın üyem var hepsine söyler misiniz eklerse ne kadar boyut artırır.. gereksiz yere bw'den eder adamı :)

Doğrudur.

7. Burada ki videoda detayları görebilirsiniz.

8. hozkara
    Üye

Maalesef eklentiyi sitesinden indiremedim. Hem rar hem de zip dosya hatalı. Toplam boyutu 29 kb. olan dosyanın 19 kb si geliyor. Başka bir yerden indirebilmemiz mümkün mü acaba?
    Teşekkürler.

Tarih: 6 ay #
  9. Avatar

ytgn
    Üye

Birde BURADAN(RapidShare)dene bakalım. eklenti ve dil dosyasını aynı pakete koydum.

10. hozkara
    Üye

Teşekkür ederim ytgn.

11. her mesajıma spam diyor bi yöntem bilen var mı?

12. Burda bir sorun çözücü var ama ingilizcem yetmedi çevire bilecek biri var mı?

13. Bu adresteki sürümü yükledim 1.6 sürümü ile çalışıyor.. Ama bu daha gelişmiş sürümü pek kullanamıyorum sorun sunucu tabanlı ama çözebileceğimizi sanmıyorum =) Zaten eklenti sahibide sorun hakkında pek bir şey söylememiş yada anlatmamış diye biliriz.. Neyse sağlık olsun..

Ama yine de php kodlayan bir arkadaş, zaman ayıra bilirse bu plugin'in spam yorum koruması olmadan çalışabilen bir sürümünü yayınlaya bilirse işime yaraya bilir..

İlgililere ve bilgililere..

İyi akşamlar..

14. her mesajıma spam diyor bi yöntem bilen var mı?

Db kalan sql kodlarını sildikden sonra düzeldi.. Eklentiyi aktifsizleştirdikden sonra.. Db 'deki aramayı kulllanarak, shoutbox geçen tablo ve verilerin hepsini sildim sonra eklentiyi tekrar etkinleştirdim..

Tarih: 4 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.