WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Ajax Login eklentisi Türkçe

(12 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce emremer tarafından başlatıldı
  • karakutu tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Yorum yazmak için bile login sayfası ardından ana sayfa ya da ilgili konu sayfasına dönmek durumunda kalıyorduk. İşleri paratik hale getirmek için Ajax login plugini varmış. Hazır uğraşmışken başkaları da faydalansın istedim.

Türkçe .Po ve .Mo dosyalarından anlamıyorum. (Böylelerini kullandığımda da nedense çoğu yer ingilizce devam ediyor.. neyse..) O yüzden manuel düzenleme ile Türkçeleştirmeye çalıştım.

http://www.rebelif.com/ajax-login-tr/

1 yıl önce #
  2. Elinize sağlık, fakat bazı dosyalardaki çevirilerde Türkçe karakter kullanmamışsınız. .po dosyası oluşturmak çok zor değil, bir arkadaş forumda anlatmıştı daha önce, şimdi bulamadım ama isterseniz ben anlatabilirim.

Bu arada Cheatin' uh? ifadesini "Hay aksi, olmadı." şeklinde çevirmişsiniz. Bu ifadenin nerede geçtiğini biliyor ve çevirisinin bu olduğundan emin misiniz? WordPress pakette de geçiyor bu ifade, fakat ben bu ifadenin anlamını ve hangi durumda çıktığını bilmiyorum.

(Konuyu Türkçeleştirme bölümümüze taşıyorum)

1 yıl önce #
  3. Teşekkürler. Önce hepsini normal Türkçe yapmıştım.
    Lütfen şifre yazın.. gibi fakat Javascript alert() ile dönen kısımlarda ü, ş gibi karekterler hata verdi.
    Javascriptsel bir çözümü varsa yeniden düzenleyebilirim.

"Cheatin' uh?"ın "Hile ha?" gibi bir manası var. Yetkisi olmayan bir kullanici user ekleme sayfası gibi sayfalara erişmeye çalıştığında çıkıyor. "Sökmedi dimi" diyecektim aslında ama deneyen açısından düşünüp "Hay aksi, olmadı." öyle yazmıştım. Sadık kalma temayülü vs. varsa değiştirebilirim(?)

1 yıl önce #
  4. Javascriptsel bir çözümü varsa yeniden düzenleyebilirim.

Teknik olarak nasıl bir çözüm bulunabilir bilmiyorum, ama isterseniz eklenti yazarına durumu bildirin. WP pakette de benzer şekilde Türkçe karakterin kullanılamadığı yerler oluyor.

Cheatin' uh? konusunda teşekkürler. Yetkisi olmayan kullanıcının amacı kötü değilse, sizin yaptığınız çeviri bence daha uygun.

1 yıl önce #
  5. Açıkça, bu derece hızlı yanıtların gelmesi yeniden araştırmaya sevk etti :)
    Teşekkürler @Hasan.

Daha önce .js ve yanıt döndüren .php'lerden en az birisini atlamışım sanırım. Dosyaları tek tek açtıp, Lutfen>Lütfen.. vb. düzeltmeleri yeniden yaptıktan sonra hepsini UTF-8 kaydedince sorun düzeldi.

Bununla birlikte Yahoo ve Gmail'de düzgün görünürken Hotmail ve yahoo.com.tr de bozuk görünmesi (ya da tersi) gibi sorunlar yüzünden,
    kullanıcıya giden maillerde tiklayin vb. kullanım halen mevcut.

1 yıl önce #
  6. Ben de teşekkür ederim, kolay gelsin.

1 yıl önce #
  7. Sevgili emremer,

Eklentinizi kurdum. Şimdilik bir sorun da görünmüyor.

Teşekkürler.

11 ay önce #
  8. 1. Kardeşler ajax login yazarken şunun yanında türkçesini de yazsanız benim gibi acemiler zorlanmasa diye düşünüyorum.
    2. Sıkıntı çektiğim bir konuyu arzedeyim. Üye olan ziyaretçilerim deyim yerindeyse login yani online olduklarında kimler online (ali, veli, selami, hasan, şaban gibi) göremiyorum bunu nasıl çözerim. Kendim emekli bir kişi olduğumdan genç kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum.

11 ay önce #
  9. Acaba WP 2.6 ile ilgili güncelleme mi yapılması gerekiyor?

Çünkü sidebar'dan login olmaya çalıştığımda Opera Java script hata penceresi açıp "Bilinmeyen hata." mesajı veriyor.

11 ay önce #
  10. ben 2.5.1 kullanıyorum. ama nedense login olan üyeleri göremiyorum. Bu wordpresste şu üyeler şu kadar misafir v.s ayrıntı verecek bir eklenti yazan olmadımı acaba.

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.