WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kategorilerin yanında konu sayısı

(12 posts)
  • 8 ay önce mcspeed tarafından başlatıldı
  • isalp tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. mcspeed
    Üye

Kategorilerin yanında mesela haberlerde 5 mesaj eklediğimde yanında 5 çıkmasını istiyorum ... nasıl olacak acaba bu ?

Tarih: 8 ay #
  2. Sanırım forumda daha önce cevaplanmıştı.
    Temanızda kategorilerin görüntülendiği kodu bulunuz.
    wp_list_cats('sort_column=name&hierarchical=0');
    gibi bir kod görmeniz gerekiyor bunu aşağıdaki ile değiştirin.
    wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=1&hierarchical=0');
    wp_list_cats fonksiyonu kategorileri belirtilen parametrelere göre listeler. Parametreler içerisindeki optioncount=1 ifadesi, kategorilerin sonuna o kategorideki yazı sayısı eklemeyi sağlar. Daha ayrıntılı bilgi için wordpress.org'u ziyaret ediniz. Örnek görünüm için ise siteme(www.yakupgovler.com)bakabilirsiniz.

3. mcspeed
    Üye

Temada öyle bir kod bulamadım .

http://wordpress.blinding-light.com/wp-content/uploads/2007/10/predators.jpg

Temayı burdan indirip bakabilirsiniz

http://blinding-light.com/load/layouts/wp/predators.rar

4. Benim yazdığım fonksiyon artık desteklenmiyormuş, onun yerine wp_list_categories() fonksiyonu gelmiş. Temanızdaki sidebar.php (yan menü) dosyasını açın (yönetim paneli/görünüm/tema editörü). Bu dosya içerisinde aşağıdaki kodu bulun.
    < ul>
    < ?php wp_list_categories('title_li=<#h2>Categories<#/h2>'); ?>
    < /ul>
    buradaki wp_list_categories fonksiyonunu <#?php wp_list_categories('show_count=1
    &title_li=<#h2>Categories<#/h2>'); ?> olarak değiştirin.
    Yalnız buradaki title_li=<#h2>categories ifadesi kategorilerin başlığı olarak categories yani ingilizce olarak yazılmasına neden olur. Verdiğim kodlardaki # ifadelerini silin. Düzgün görünmesi için böyle yazdım.
    Fonksiyon ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

5. mcspeed
    Üye

Saolasın yaptım aynısını oldu ... Teşekkürler .... Ayrıca ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ ...

6. isalp
    Üye

kategorideki yazı sayıları kategori yazısının altında çıkıyor.
    örnek:
    Kategoriler
    -Deneme
    (6)
    -Hikaye
    (9)
    -Şiir
    (3)
    Ben ise
    -Deneme(6)
    -Hikaye(9)
    -Şiir(3)..
    Şeklinde olsun istiyorum. nerden nası yaparım?

Tarih: 6 ay #
  7. Avatar

ytgn
    Üye

site linkini verseydin keşke...
    temadan kaynaklanıyor olabilir, default temaya geç eğer sorun devam ediyorsa başka ihtimaller üzerinde dururuz. Eğer sorun kalmadıysa temanda bi sorun vardır. ama sen her ihtimale karşı site ismini yazıver..

8. isalp
    Üye

www.divansanat.com
    Farklı temalarda denedim normal. Sadece şu ana kullandığım temada bu durum var. yan menü bileşeninde kategoriler ayarına tıklayıp yazı sayılarunu göster dediğim zaman bu bu durum oluyor. yan menü bileşenini kullanmayayım dedim; temanın sidebar dosyasındaki kodlara ilgili kodu ekleim aynı durum oldu. bileşenin ölçülerini değiştirdim yine aynı durum.

9. Avatar

ytgn
    Üye

Temanın dosyaları içinde styl.css dosyasını bul aç.

Şu satırı bul:

#sidebars ul li a {color:#602600; padding:2px 0px 2px 15px; display:block; background: url(images/sb-marker.gif) 3px 7px no-repeat;}

Şununla değiştir:

#sidebars ul li a {color:#602600; padding:2px 0px 2px 15px; display:inline-block; background: url(images/sb-marker.gif) 3px 7px no-repeat;}

Sonra dosyayı kaydet kapat. Daha sonra sayfanı yenile yada yeniden gir bakalım olmuş mu ;)

Not: O satır bendekinde 178inci satır herhalde sendede aynı olması lazım.

10. isalp
    Üye

olmadı. yne yazı sayıları kategorinin altına geliyor.

11. isalp
    Üye

heytbecom, teşkkür ederim. verdiğin linkte uygulama verilmiş. uygunladı test edildi. onaylandı. arşiv için benzer sorun devam ediyor onu çözemedim.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.