WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Garipleşen Adsense

(6 mesaj(lar))
  • 11 ay önce arda9090 tarafından başlatıldı
  • bakiyyebemolu tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. arda9090
    Üye

Merhaba,, bundan 1 hafta önce siteme related posts plugini koydum ve koymadan önce kazancım 4-5 dolar civarındaydı.. ancak related posts koymamla alexa hitlerim grafikleri yükseldi artı hitlerimde arttı ancak günlük kazancım 2 yye kadar düştü:S sizce sorun nerde? bu arada sitemde bayağı bir değişikilik yaptım (meta tag vs) onun etkisi olabilirmi acaba?

11 ay önce #
  2. Eğer sayfa yolların filan değişti ise google sayfalarını kaydettiği şekli ile bulamayabilir. Bu sebele iki sorun ortaya çıkar: Birincisi google arama sonuçları değişir. ikincisi içeriğe yönelik reklamlar sapıtır. alakasız reklamlar çıkmaya başlar. Fakat bu durumlar geçicidir. bir kaç güne eski düzee geri dönersiniz.

11 ay önce #
  3. Adsense gelirlerinin, sayfa kodlamasıyla ilgili olabileceğini zannetmiyorum. Reklamların yeri önemli; fakat meta veya son yazılar... gibi eklentilerle reklamlara tıklama oranının bir ilgisi olmadığından, doğrudan bir gelir kaybı yaşatacağını zannetmiyorum.

Ama dolaylı olarak yaptığın yeniliklerin google ile uyuşmaması ve ziyaretçi sayısındaki düşüşe bağlı olarak tıklamaların düşmesiyle, gelir kaybı yaşayabilirsin.

Bunu anlamanın yolu da sayfa gösterimine/tıklama sayısına bakman. Önceki günlerde yapılan sayfa gösterimi/tıklama ile, bu sıralar yapılan gösterimler/tıklamalar aynı ise, ya ziyaretçilerde bir gariplik vardır :) ya da tıklanan reklamların türünde değişiklik olmuştur.

Kolay gelsin...

11 ay önce #
  4. Sayfaların yolları değiştiyse Google'dan gelen ziyaretçi sayısı azalır.Bunun için Permalink Redirect eklentisi işe yarayabilir.

11 ay önce #
  5. arda9090
    Üye

arkadaşlar mesela çok kazandığım eylül ayında Sayfa eCPM :2.04 müş, bu ay 1.02 ye düşmüş bu neden olur?tıklanmalarda bi fark yok.. sadece kazandığım para az

11 ay önce #
  6. bakiyyebemolu
    Üye

Bu demek oluyor ki az reklam getiren reklamlara tıklanılmış. Buna da sizin veya benim bir müdahalem olamaz. Google ile reklamveren kendi arasında, anahtar sözcüklere göre belirler bu ücreti. Mesela 10 tıklama size 0.50 dolar kazandırırken yeri gelir tek tıklama da aynı parayı hatta daha fazlasını kazandırabilir.

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.