WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Yeni Siteye Eski Veritabanı!

(5 posts)
  • 1 yıl önce ibrahim tarafından başlatıldı
  • ibrahim tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmemiş

Etiketler:

1. ibrahim
    Üye

Bir soru daha, aynı veritabanını kullanmak istediğim iki ayrı wordpress sitesi yapılabilir mi? Yahut soruyu şu şekilde de sorabiliriz; wordpresin son sürümünü indirip hostuma yükleyip, daha önce kurmuş olduğum bir sitenin veritabanı yedeğini yükleyebilir miyim? Burada kafama takılan soru şu daha önceki sitenin wordpress sürümü 2.0'dı. Şimdi son sürümü yüklediğim zaman veritabanıyla site sisteminde herhangi bir çakışma olur mu?

Yönetici notu: Lütfen açtığınız konuları doğru bölüme açın. Konu taşındı. [Hasan]

Tarih: 1 yıl #
  2. Amacınızı bir veri tabanı üzerinde birden çok WordPress çalıştırmak ise, bu mümkün. İkinci WordPress'i kurarken wp-config.php'de veri tabanı ön ekini değiştirmeniz yeterlidir.

Eğer amacınız eski bir WordPress kurulumunu güncellemek ise, sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Tabii ki önce sitenin ve veri tabanının birer yedeğini almak her zaman en doğrusu olacaktır :)

3. ibrahim
    Üye

yeni bir site (wordpress 2.4) kurdum ve daha önce elimdeki yine aynı sürüme ait bir veritabanını myadmine yükledim ve wp-config.php dosyamda veritabanı bilgilerimi girdim. bütün veri tabanı yüklendi fakat karakter sorunu çıkardı. veritabanımı sildim ve işlemi baştan aldım. normal siteme birkaç kategori ve yazı ekledim. sonra veritabanı yedekleme eklentisiyle bir yedek aldım. bir şey farkettim. bu aldığım yedeği kullandığım zaman da karakter sorunu çıkarıyor. Yedeklerde
    ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=Latin1 ; satırı otomatik olarak Latin1 şeklinde gösteriliyor. Fakat yüklerken veritabanında sanırım bu başka bir seçeneğe dönüşüyor. Ama myadminde Karşılaştırma seçeneğini Latin1 yaptığım halde sitede yazılar bozuk görünüyor.
    Ne yapılabilir?

4. Bu başlıktaki sorun, açtığınız diğer başlıkta bahsettiğiniz sorununuz ile aynı gibi görünüyor. Yanılıyorsam düzeltin, fakat yanılmıyorsam aynı şeyleri bir de burada tartışmamız gereksiz olacaktır.

5. ibrahim
    Üye

üstad, ikisi ayrı proje ve dikkat ederseniz sorularım da ayrıydı fakat ikisinin de temelde aynı noktalardan kaynaklandığını ben de farkettim. Bir de soruna bakış noktalarının farklılığından olsa gerek. Birinde varolan bir sitede karakter sorununun çözümünü diğer konudaysa yeni kurulan bir siteye eski bir veritabanının nasıl adapte edileceği sorun olarak var.
    teşekkür ederim.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.