WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Açılır (pop-up) pencere yapmak

(21 posts)
  • 6 ay önce Kalpsiz tarafından başlatıldı
  • bilgicik tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. Merhaba arkadaşlar popup pencere açak istiyorum linke tıklayınca ancak bu mümkün olmuyor nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan varmı?

Yönetici notu: Lütfen konularınıza gereksiz etiket, mesajlarınıza gereğinden fazla soru işareti eklemeyin. Başlık, etiketler ve mesaj düzenlendi. [Hasan]

Tarih: 6 ay #
  2. Arkadaşım öncelikle aşağıdaki kodu bağlantının önüne koy:

-------------------------------------------------------
    < script language="javascript" type="text/javascript">
    <!--
    function opendetailwindow() {
    window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=yes,width=250,height=250');
    }
    // -->
    </ script>

daha sonra ise aşağıdaki gibi bir bağlantı oluştur:

< a href="http://sayfaadi.com" onclick="opendetailwindow()" target="detailwindow">Bağlantı Adı</ a>

("a"lardan ve "script"lerden önceki boşlukları kaldır.)

"width=250,height=250'" buradaki değerleri değiştirerek, açılacak pencerenin enini - boyunu ayarlayabilirsin.

Umarım işine yarar.

Esenlikle...

3. http://codex.wordpress.org/Template_Tags#Category_tags

burda göreceğiniz iki kod var

# comments_popup_script commnet.php entegre
    # comments_popup_link büyük ihtimalle index.php entegre

Özür dilerim karışmış ben yorumlar için anladım :)

olsun bulunsun :D

4. Bilgicik kardeş bağlantının önüne koy dediğin kodu tam olarak nereye yerleştiricez. Konuyu biraz daha açıklarsan herkez faydalanacak. Yardımlarını beliyorum..

5. Wander kardeşim, bağlantının önü derken, yeni pencerede (pop-up) açılacak bağlantının (linkin) önünü kastetmiştim. Diyelim ki sayfanın bir yerine yeni pencerede ("pop-up") açılacak bir bağlantı ekleyeceksin. Aşağıdaki kodu kopyala ve üzerinde en-boy ve adres değişikliklerini yaptıktan sonra, sayfanda istediğin yere yerleştir.

Eklemen gereken kod:

---------------------------------------------
    <!--
    window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=yes,width=250,height=250');
    }
    // -->
    </ script>

< a href="http://sayfaadi.com" onclick="opendetailwindow()" target="detailwindow">Bağlantı Adı</ a>
    ---------------------------------------------

Yukarıdaki kodda öncekile "< a - </ a" ve "</ script - < script"lerin önündeki boşlukları kaldır. (ben burada görünmüyor diye boşluk koyuyorum.)

Daha sonra kodda da belirttiğim yerleri düzelt ve istediğin yere koy. Ben denedim gayet güzel çalışıyor.

Umarım sorunsuz yaparsın.

Esenlikle...

6. Ana Sayfa Geçmiş Kayıtlar Güncel Reklam İletişim Yazı Gönder! Kayıt ol Giriş
    bak bu senin sayfandaki başlıklar örneiin iletişim linkini popu açmak istedik nasıl yaparız? veya başka link vermek istedik nasıl yaparız.

7. Burada eklenti ile de açılır pencereler oluşturabilirsiniz, ama sizin işinizi görürmü bilemem.

8. Yukarıdaki yanıtımdan daha açık bir şekilde anlatmam (şu durumda) mümkün değil. Fakat dediğin örneği verince anlayacağını umuyorum.

İletişim bağlantısı:
    ---------------------------------------------------------
    <!--
    }
    // -->
    </ script>

< a href="http://www.bilgicik.com/iletisim/" onclick="opendetailwindow()" target="detailwindow">İletişim</ a>
    ---------------------------------------------------------

Yukarıdaki kodu olduğu gibi alıp, şu andaki "iletişim" bağlantısının koduyla değiştirirdim. ;)

Esenlikle...

9. Buradaki kodu komple alıp kullanın, resimde o kodla yapılmış uygulamayı görebilirsiniz.

10. Teşekkürler arkadaşlar işime yaradı.

11. konular içindeki linkler için bir kod varmı? acaba

12. konular içindeki linkler için bir kod varmı? acaba

Aynı kodu kullanabilirsin.

13. teşekkürler bu kod çalıştı ama popup degilde yeni sekmede açıyor firefoxta explorerde yeni sayfada :) popup özelligi yok yani

14. @Canarkadaş sağ olasın, bu konuyu görüntülü olarak da belirtmiş, kodu da sunucuya yükleymişsin.

@gevv, ben iki (hatta üç) tarayıcıda da denedim; fakat sorunsuz çalışıyor. Yukarıdaki kodda belirtilen en-boy oranları biraz büyük olduğu için belki sana yeni pencere olarak gelmiştir; fakat pop-up olarak açılıyor.

Kodu doğru yerleştirmeyi veya daha dikkatli bakmayı dene... :)

KOlay gelsin.

15. @Canarkadaş sağ olasın, bu konuyu görüntülü olarak da belirtmiş, kodu da sunucuya yükleymişsin.

Siz de sağolun bilgicik, açılır pencere denememi ben yan menüde denemiştim çalışmıştı, bir ara yazı içinde aynı kodu kullandığımda ise gevv'in dediği gibi yeni bir tam sayfa da açılıyordu, bu kod sadece .php uzantılı dosyalarda çalışıyor, yazı editöründen eklendiğinde çalışmıyor, olabilir mi?..

Not: SGüzelcik ve bilgicik kardeş midir, kardeşse ikiz midir ? :)..

16. arkadaşlar pop up pencere her yerde calısabılır bunun için yapmanız gereken

sidebarda eklediğiniz bir yerden açılmasını istiyorsanız script kodlarını sidebar dosyasına koyacaksınız.
    a target le başlayan koduda
    sidebarınızda uygun biryere koyacaksınız

ana sayfanızdaki açılmasını istiyorsanız script kodlarını index.php dosyanıza ekleyeceksınız kodları.ana sayfamıza sadece script kodlarını koyuyoruzburaya koymamızdaki sebeb ana sayfanızda bulunan atıyorum 10 yazı var bunlardan 2 tanesınde popup pencereli yazı var ve bunların popup olarak açılması için

şimdi ana sayfanıza script kodlarını koyduktan sonra birde tekil yazınıza yani single.php dosyanıza koymanız gerekiyor ki sadece o yazıya bakıyorsak ve orada pop up lu bır yazı varsa popup olarak açılmaz bu kodları single.php dosyanıza koymazsanız ana sayfanızda çalışır ama tekil yazınızda çalışmaz
    eğer bu işlemleri yaparsanız herhangi bir yazınızda popup lu bir pencere acabılırsınız ama yazınıza mutlaka normal kodu yani a target le başlayan kodu eklemeniz gerekir

bu iş biraz karışık bi iş diyelimki herhangi bir yazınıza popup pencereli bir yazı ekledınız ve boyutuda 400*400 daha sonra bir başka popuplu bir yazı eklemeye kaltınız onun boyutuda 400*400 olacaktır.aynı durum sidebar ve tekil yazı içinde geçerlidir

not:scipt kodundaki width=400,height=400 ayarlarını siz kendinize göre değiştirebilirsiniz.tarafımca denenmiş ve hepside çalışıyor

17. @Mavinefes
    Sağolasın, anlamadım ama deneyerek hallederim.

18. anladın sen onu reis işin kısa açıklaması şu
    popup pencereyı nerede kullanmak istiyorsan script kodunu o php dosyasına koyacaksın eğerki yan menude,tekil yazıda,sayfada, ana sayfada kullanmak istiyorsan script kodunu dördünede eklemen gerekiyor

19. Tekrardan merhabalar. :)

Anlatmak istediğinizi anladım; fakat mevinefes'in de dediği gibi kodu tüm sayfalara eklersek, çalışması gerekiyor. Tüm sayfalara eklemek yerine sadece "header.php"ye de ekleyebiliriz. Bu daha mantıklı ve tasarruflu olur. Zaten her olasılıkta o kodu üstten alır. ;) Ayrıca bunu isteyen arkadaş yazı içinde kullanacağını belirtmemişti diye ben de böyle açıklamıştım.

Şimdi dediğim gibi denedim. "Header.php"ye "< script..." ile başlayan kodu ekledikten sonra yazı içerisinde herhangi bir yere;

< a href="Bağlantı adresi" onclick="opendetailwindow()" target="detailwindow">Bağlantı Görüntüsü< /a>

kodunu eklediğimiz zaman, bu açılır pencere olarak görüntülenir. ;)

Esenlikle...

Not: SGuzelcik ile Bilgicik (gerçek anlamda) kardeş değildir. Ve henüz tanışmamışlardır. :)) Ve hatta bilgicik, siz söyledikten sonra guzelcik'in sayfasına bakmıştır. :) Fakat bilgicik, "cik"lerin :) tanışmasında yarar görmektedir.

20. Bilgicik demişki

Tüm sayfalara eklemek yerine sadece "header.php"ye de ekleyebiliriz

işte o zaman da popup şeklinde açılmıyor tam sayfa açılıyor ben daha öncede çok denedim headerda koymadığım yer kalmadı

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.