WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

my-hacks.php

(9 mesaj(lar))
  • 10 ay önce Kafkax tarafından başlatıldı
  • aligon tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. Kafkax
    Üye

Merhaba,
    Bugün yeni bir tema denedim; temadan ayrı bir klasörde "wp-includes-hacks" diye bir klasör var. açıkçası bu klasörü nereye atacağım konusunda pek bilgim yok ve daha da açıkçası yönetim panelindeki (çeşitli) "my-hacks.php dosya desteğini kullan" ın ne işe yaradığını da bilmiyorum. bu iki meseleyi aydınlatırsanız sevinirim. iyi çalışmalar.

10 ay önce #
  2. @Kafkax bunun ne olduğunu bende arıyorum ve merak ediyorum.. belki hasan abi bizi aydınlatır yada başka biri.

10 ay önce #
  3. aligon
    Üye

my-hacks.php için;

...bu dosya wordpress kodları içinde kullanılan tanımları değiştirmenizi sağlıyor. Böylece wordpress’in ana dosyaları üzerinde oynama yapmadığınız için yeni versiyona geçtiğinizde sorun olmuyor.

denilmiş burda.

10 ay önce #
  4. Kafkax
    Üye

@aligon; söz konusu siteye girip makaleyi okudum. Fakat "wordpress kodları içinde kullanılan tanımlarıo değiştirmenizi sağlıyor." cümlesi benim için pek açıklayıcı olmadı. Söz konusu makaledeki gibi bir my-hacks.php dosyası oluşturur da içine şu
    kod:

<?php
    $allowedtags = array (
    'a' => array ('href' => array (), 'title' => array ()),
    'abbr' => array ('title' => array ()),
    'acronym' => array ('title' => array ()),
    'b' => array (),
    'blockquote' => array ('cite' => array ()),
    'code' => array (),
    'em' => array (), 'i' => array (),
    'strike' => array (), 'strong' => array (),
    'img' => array('src' => array(), 'width' => array(), 'height' => array(), 'alt' => array())
    );

define('CUSTOM_TAGS', true);

?>

kodları koyarsam. Bununla ne yapabileceğimi hala anlamış değilim.

10 ay önce #
  5. aligon
    Üye

...bu dosya wordpress kodları içinde kullanılan tanımları değiştirmenizi sağlıyor. Böylece wordpress’in ana dosyaları üzerinde oynama yapmadığınız için yeni versiyona geçtiğinizde sorun olmuyor.

örneğin; burdaki konuda bir arkadaş metin bileşenlerinin yetmediğini ve arttırmak istediğini söylüyor. cevap olarak ta "wp-content/plugins/widgets/widgets.php" dosyası içine bazı kodlar eklenmesi söyleniyor (yani wordpress'in ana dosyaları üzerinde oynanıyor). ve sorun bir sonraki sürüme kadar çözülüyor. halbuki my-hack.php dosyası oluşturulup ilgili kodlar o dosya içine yazılsa, bir sonraki sürüme geçildiğinde bile my-hacks.php dosyası silinmediği müddetçe tekrar aynı sorunla karşılaşılmıyor. budur.

10 ay önce #
  6. Bunu denemek lazım.. çok önemli bir ayrıntı ama genelde büyük dosyalar yada büyük değişiklikler yapıyoruz ama bu dosya'ya bunları nasıl uygulayacağız onu araştırmak lazım..

neyse müsait olunca bir bakmak lazım..

10 ay önce #
  7. Burada birkaç örnek kullanım bulmak mümkün
    http://wiki.wordpress.org/my-hacks.php

10 ay önce #
  8. Kafkax
    Üye

Teşekkür ederim en azından bir fikrim var artık. Dresah verdiğin siteyi inceleyecem.
    Sizi sıkmak istemem yalnız en başta da dediğim gibi indirdiğim temada
    "wp-includes-hacks" diye bir klasör var ve içinde

functions-formatting.php
    links.php
    template-functions-general.php
    template-functions-post.php
    functions-post.php
    template-functions-category.php
    template-functions-links.php

dosyaları mevcut, bunları nereye atmam gerekiyor.
    İyi çalışmalar.

10 ay önce #
  9. aligon
    Üye

functions-formatting.php
    links.php
    template-functions-general.php
    template-functions-post.php
    functions-post.php
    template-functions-category.php
    template-functions-links.php

yukarıdaki dosyaları, kök dizinde "wp-includes" isimli bir klasör var, onun içine atıcaksınız. fakat atmadan önce "wp-includes" klasörünün yedeğini alın.

10 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.