WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Devamını Oku ile ilgili

(12 mesaj(lar))
  • 10 ay önce fadonet tarafından başlatıldı
  • fadonet tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Hocalarım,
    php the_content('Devamını Oku »');
    kodunda devamını oku yazısına, içerik link renginden farklı bir link rengi vermek istiom. Lakin beceremedim. div class="bla bla bla" kodlarını koydum olmadı. "div id" denedim yine olmadı. Ama bir yolu var biliyorum. Bana bu yolu gösterecek olan 40 yıl kölelik yaparım. (yapar mıyım yaparım)

10 ay önce #
  2. php the_content('Devamını Oku »');

bu kodun üstünde kalan css kodlarına ekleme yapman lazım..

örnek olarak veriyorum.. css deki 36 satıra bunları bir dene.

commentlist a, .post p a (line 833)

{

color: #ff3399;

text-decoration: none;

background-color: #000000;

background-image: none;

background-repeat: repeat;

background-attachment: scroll;

background-x-position: 0%;

background-y-position: 0%;

}

.commentlist a:hover, .post p a:hover (line 838)

{

background-color: #ff3399;

background-image: none;

background-repeat: repeat;

background-attachment: scroll;

background-x-position: 0%;

background-y-position: 0%;

color: #000000;

}

10 ay önce #
  3. Tam anlatamadım sanırım. Sadece "devamını oku" linkinin rengini değiştirmek istiyorum. Eğer o kodun üzerine bahsettiğin css kodlarını eklersem ki yaptım tüm posttaki linkler değişiyor. Oysa misal postun içinde üç beş link var onlar farklı renkte olsun "devamını oku" linki farklı renkte olsun istiyorum.
    örnek vereyim;

div class="post-content"

php the_content('Devamını Oku »');

/div

burda post-content'le link renklerini değişirsin. Ama benim istediğim şey;

div class="post-content"

php the_content('div class="devam" Devamını Oku » /div ');

/div

bunun gibi bir şey. Post-content'teki link rengi farklı ayarlanacak. Devamını oku yazısındaki link farklı olacak. Umarım anlatabildim şimdi.. Haa bu şekilde yapınca olmuyor mu?

div class="post-content"

/div

oluyor ama "devamını oku" yazısı hem class="devam" daki link rengini hem de post-contenteki link rengini kullanıyor ve ortaya daha çirkin bir görüntü çıkıyor.
    Kısacası bu php kodunun için nasıl bir css şeysi yazmam lazım onu anlamak istiyorum.

10 ay önce #
  4. < ?php the_content(__('<span class="noflavor">yazının devamı..</span>')); ?>

span.noflavor {
    color:#C5FA6B;
    font-weight:bolder;
    }

10 ay önce #
  5. yada sadece devamını oku olan yere
    <font color="">code</font>

ekleyebilirsin :) ama hover'i olmaz.

10 ay önce #
  6. Olmuyo hocalarım... Her bir şeyi denedim... Bir başka yolu olmalı bunun.. Daha doğrusu ben beceremedim..

10 ay önce #
  7. sende bir sorun var.. başka temada dene.

10 ay önce #
  8. Hocam orjinal temada denedim olmuyor. Çok basit bir kod yani karışık bir şey değil allahtan.

css dosyasına

span.noflavor a, span.noflavor a:visited{
    }
    span.noflavor a:hover{
    }

diye ekliyorum...Ve sonrasında verdiğin kodu giriyorum;

< ?php the_content(__('<span class="noflavor">yazının devamı..</span>')); ?>

Sonuç sıfır... Görmüyor bile link renklerini. Post alanın renklerini kullanmaya devam ediyor. Wordpress'in orjinal temasında da denedim olmadı.

10 ay önce #
  9. < sağındaki boşluğu silmen gerek :)

10 ay önce #
  10. span.noflavor a, span.noflavor a:visited{
    burdaki kodları kafama göre yapılandırdım
    }
    span.noflavor a:hover{
    burdakileri de..
    }

ve tabi ki, < ?php the_content(__('<span class="noflavor">yazının devamı..</span>')); ?> bu koduda boşluğa silerek denedim. Hatta olmayınca daha bir çok yöntem denedim ve hala olmuyor. Başka bir yolu var bunun ama ben bilmiyorum. Yani şurda program yazmıyorum sonuçta.. Altı üstü bir kod. Senin verdiğin php kodunda bir problem olabilir. Yani tırnak işaretlerinin arasına veya sağına soluna alt çizgi, üst çizgi vs.. gibi bi şeyler geliyor olabilir. Bilmiyorum.. :)

10 ay önce #
  11. bu kod çalışıyor
    <?php the_content(__('<span class="noflavor">yazının devamı..</span>')); ?>

< ? arasında bir boşluk var onu silmen lazımdı. yukarda verdim.

yada sen 40 yıl kölem olucan ondan korkuyorsun :)

10 ay önce #
  12. Olsa da kölen olsam. <span> için verdiğim renkler "devamını oku" yazısında çıkıyor buraya kadar tamam. Ama post içeriği için farklı bir link uyguluyorum ve postlardaki linklerin background renkleri var. "devamını oku" yazısına uyguladığım link rengi çıkıyor olsa da, ondan önceki post-link class'ını da kullanıyor ki bu post-link class'ında linklerin background'u var. Dolayısıyla ortaya daha çirkin bir görüntü çıkıyor.
    Anladığım kadarıyla css ile ilgili sıralamayı düzgün yapmak gerekiyor. Yoksa linklerin hepsi birbirine karışıyor. Aynen bu söylediğin mantığı wordpress'in varsayılan teması üzerinde de uyguladım sonuç yine aynı. Olmuyor yani... link rengi değişse bile postun içindeki linklerin backgroundunu da kullanıyor. Yani ben istiyorum birbirinden bağımsız çalışsın her "class" her "id" ama beceremiyorum. Birde vista kullandığım için xampp, wos gibi server yazılımlarını da kullanamıyorum. Her seferinde sunucuya yüklemem gerekiyor.
    Siteme bak bir istersen.. Css'ini incele yapabilirsen aynen kodları gönder bana. Ben yapamadım. Sonra kırk yıl kölen olurum :)

10 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.