WordPress Türkiye Forumları » Çöp

[kilitli] Kurulum hakkında soru, sitede bulamadım.

(12 posts)
  • 8 ay önce Bartholomew tarafından başlatıldı
  • aligon tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil
  • Bu konu kilitli

Etiketler:

1. Arkadşlar bende kurucam ama hiç birşey bilmiyorum, elimde sadece domain ve host var. ilk kurulumum olucak. krulum konularına videolarına hep baktım ama anlamadım bişey. hep parça parça. mesela temayı nası atıcam hosta, nasıl kurucam onu.. bi el atıverin :(

Yönetici notu: Hoşgeldiniz, fakat lütfen forum kurallarımızı okuyun, Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun, mesajlarınızı tamamı kalın harflerle yazmayın, çöpe atılan konuları inceleyin. Konuya cevaplar gelmiş, fakat birçok yönden kuralları ihlal ettiğiniz için konuyu çöpe atıyorum. [Hasan]

Tarih: 8 ay #
  2. Arkadşım anlatamadım sanırım, dosyayı indirdim, ama içinde herhangi bi sıralama yokki, şunu yaptıysanız şöle yapın fln diyo sadece. Karışık sıralaması belli olmayan videolar var. Mesela şöle yazıo "eğer SMF sisteminizi normal bir şekilde hostinginize yüklediyseniz baylayabiliriz."

SMF nedir nasıl yüklüyoruz. Elimde sadece ftp şifrem var ve teknik terimlerden hiç anlamıyorum, hemde böyle karışık bi şekilde anlatıldığında. Üzgünüm bu kadar çok soru soruyorum, fakat burası wordpress sitesi olduğu için burdan başka yerde daha fazla yardım alacağımı sanmıyorum. Örnek veriyim istereniz..

1) ftp ye giriyoruz ilk öönce : ftp://www.XXXXX.com
    2)X dosyasını açıyoruz.
    3) buraya Y dosyasını kopyalıyoruz.

Kaanatimce burda anlatılanlar daha önce başka site kurulumları yapmış kişiler tarafından anlaşılabilecek şekilde anlatılmış. Ftp ye girmek ten başka hiç bir bilgim yok. Ama anlatılırsa anlayabileceğimden eminim. Şimdiden teşekkür ederim :)

3. aligon
    Üye

buradaki wordpress rehberini indirin. 17. sayfadan itibaren kurulum çok basit olarak anlatılıyor.

4. @Bartholomew

Benim size verdiğim bağlantılarda SMF forum sistemi ile ilgili içerik yok, ftp kabaca site dosyalarınızı barındıracağınız bilgisayar yani sunucunuz, aldığınız host demek, sunucunuza bağlanarak dosya göndermeyede ftpye bağlanmak deniyor, siz buradan indirdiğiniz dosyaları ftpye bağlanarak sunucunuza gönderip kurulum yapacaksınız, ilk mesajımda okumanızı önerdiğim linkler işinizi görür, 5 dakika da kurulum diye övünen bir sistemden bahsediyoruz, ftp içinde buraya bakın, okudukça karşılaştığınız terimleri forumda ararsanız işiniz kolaylaşır, forumda kurulum diye aradığınızda onlarca konu var aynı şeyleri buraya yazmanın anlamı yok, kaldıki size üstte gerekli bağlantıları verdim, siz bir ilerleme kaydedin, şunu yaptım şu oldu deyin ki yardım edelim.

daha önce başka site kurulumları yapmış kişiler tarafından anlaşılabilecek şekilde anlatılmış

O dökümanlar yeni başlayanlar için.

5. gel abi sen burdan, basitçe sırasıyla yapılacakları anlattık. Resimli hem, faydasını görürsün...

Yönetici notu: Konu hakkında cevaplar verilmişken niye reklam bağlantısı ekliyorsunuz? Adres kaldırıldı. [Hasan]

6. Yukarda 4 ayrı kurulum linki verdim, benim sitemde de var kurulum anlatımı ama oranın linkini vermedim, zaten üşeniyor sizin mesajınız neyi değiştirdi, sizin link vermeniz benim verdiğim cevaplara saygısızlık değilmi, ne demek gel abi sen burdan, ben yukarda 2 mesajla cevap vermişim, eksik bir şey mi yapmışım, biriniz gelip benim verdiğim linki tekrar veriyor, biriniz forum içinden verilmiş linklerde olan bilgiyi sitesinden veriyor, çok güzel..

Düzenleme:
    Ayıp bee..

7. tmm arkadşlar tartışmayın :)
    http://img207.imageshack.us/img207/3620/adszrj3.jpg

başarcam galiba :)

8. yapacaklarınız özetle;
    Wordpress kurulumu otomatiktir.Sadece bilgi girmeniz ve dosyaları yüklemeniz gerekir.

Bir MySQL veritabanı açıyoruz ve bir mysql kullanıcısını bu tabana atıyoruz.
    Bir ftp programıyla hostumuza bağlanıyoruz(önerim filezilladır)
    Dosyayı atıyoruz.
    Önemli nokta. Dosyayı direkt atmayacaksınız eğer

www.siteniz.com dan açılmasını istiyorsanız bu dosyaları direkt olarak public.html dosyasına atıyoruz.(klasör içinde olmadan wp-admin, wp-content gibi ögeleri direkt atıyoruz)

daha sonra
    www.siteniz.com a girdiğinizde kurulum adımlarını takip edeceksiniz.
    Bilgi sayfasında;

Kullanıcı adı: dbismi_kullanıcıismi
    Veri tabanı: dbismi_veritabanı
    şeklinde olacak.

9. heh tmm arkadaşım oldu. BiRVaRBiRYoK bak sen güzel anlattın . sırasıyla.

Bir MySQL veritabanı açıyoruz ve bir mysql kullanıcısını bu tabana atıyoruz bunu yapamamıştım hostçu yaptı onuda.. o nası yapılıo anlamadım hala :S

10. msn vermek yasak değilse ver anlatayım hazır işim yokken

11. aligon
    Üye

biriniz gelip benim verdiğim linki tekrar veriyor

@canarkadaş, sizin verdiğiniz link kırıktı yani şu şekildeydi: http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/www.wordpress-tr.com/indir
    ben o linkin doğrusunu yazdım. bu yazınızda verdiğiniz ilk linke tıklarsanız hata sayfasının çıktığını göreceksiniz. ben sadece o linki düzeltip verdim. bunda ayıplanacak birşey yok.

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.