Tema Genişletme Nerden ve Nasıl Yapılır .. şimdiden teşekkürler...
Tema Genişletme Nerden ve Nasıl Yapılır .. şimdiden teşekkürler...
Tema dosyalarından style.css içinde yer alıyor genellikle.Benim temamda "#content"
* style.css 'ye :
#content {
width: 90%;
}
ekranın yüzde doksanını kaplayacaktır.Content bölümünü istediğin gibi geliştirmen sana bağlı.
-temanda header.php ye
<div id="content">
footer.php'ye
</div>
eklemen durumunda temanı istediğin boyutta gösterebilirsin.
Bu dediklerinizi yaptım ama maalesef default sayfa teması genişlemedi.
yukarıdaki kodları ilgili sayfalarda hangi bölümlere yerleştireceğim bilmiyorum bu yüzden temada genişleme olmadı sanırım. Açıklamalı anlatacak olanlar varsa ( hangi kodu hangi dosyanın hangi satırına) sevinirim.
style.css dosyasına bak arkadaşım
eğer temanın dosyalarını açıp hangi kodlamayı yaptıklarına bakarsan daha kolay olur. (örneğin. page, header, vs.)
muhtemelen style.css dosyasının içerisinde page, header, body gibi genel kodlarda sayfa genişliğiyle ilgili bir satır vardır o satırı değiştirirsen temanı genişletebilirsin. Örn:
#page {
margin: 0px auto;
width: 984px; <<<--------------------------Buradaki gibi
border:7px solid #fff;
border-top: none;
background:#fff url(images/pagebg.png) repeat-y right;
#content {
width: 90%;
}
burada değeri arttırdığımda sadece orta bölüm genişlemeden yazılar genişliyor ve sağ tarafla iç içe giriyor
Arkadaşlar kusura bakmayın ama lütfen yazılanları okuyunuz. Bakın ne demişim. Benim temama göre, yani her temada bu farklı olabilir. Sizler bunu bulup istediğiniz şekilde düzenlemeniz gerekiyor.
- sytle.cssyi açın ve tema dosyalarını açın ve aynı isimli dosyaları karşılaştırın.
tabiki yazılanları okuyoruz, okumadan cevap yazma gibi bir huyum yok
yalnızca ben farklı kod bulamadım dedim
belki farklı bir yol bilen birileri vardır diye de
sorunumu belirttim
bu tepki neden
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.