WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Java kodlu tema ve eklentiler, veritabanı ve tablolar

(12 posts)
  • 6 ay önce canarkadas tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Sitemde java scripti özelliği olan tema ve eklentiler çalışmıyor bu konuda yardım edebilirmisiniz, ayrıca bu sorunun Wordtube ve Nextgen Gallery eklentilerinde de hataya neden olduğunu düşünüyorum, tüm eklentileri kaldırıp denedim yine aynı.

Aynı sunucuda kurduğum deneme sitemde ise çalışıyor, buna ana sitemin veritabanımda bulunan Türkçe karakter hatası neden olabilir mi, veritabanımda komple Türkçe karakter düzeltmesi yapabilirmiyim.

Son olarak altta veritabanımdaki tabloları listeledim, silmemde mahsur olmayanları söyleyebilirmisiniz, sıfır bir Wordpress kurarak silmem gereken tabloları öğrenebilirmiyim, daha doğrusu veritabanımda Wordpress çekirdek dosyası haricinde bir veri kalmasın istiyorum, bu tablolar haricinde silmem gereken bir yer var mı?..

* Tara wp_comments
    * Tara wp_fb_albums
    * Tara wp_fb_photos
    * Tara wp_links
    * Tara wp_live_hits
    * Tara wp_music
    * Tara wp_ngg_album
    * Tara wp_ngg_gallery
    * Tara wp_ngg_pic2tags
    * Tara wp_ngg_pictures
    * Tara wp_ngg_tags
    * Tara wp_onlinecounter
    * Tara wp_options
    * Tara wp_pollsa
    * Tara wp_pollsip
    * Tara wp_pollsq
    * Tara wp_postmeta
    * Tara wp_posts
    * Tara wp_pt_post
    * Tara wp_ratings
    * Tara wp_secureimage
    * Tara wp_smileys
    * Tara wp_spamquiz
    * Tara wp_ss_search
    * Tara wp_ss_stats
    * Tara wp_sticky
    * Tara wp_stp_tags
    * Tara wp_subscribe2
    * Tara wp_tags
    * Tara wp_tag_synonyms
    * Tara wp_terms
    * Tara wp_term_relationships
    * Tara wp_term_taxonomy
    * Tara wp_usermeta
    * Tara wp_useronline
    * Tara wp_users
    * Tara wp_wpsmf_users
    * Tara wp_wp_contact
    * Tara wp_xspf_player
    * Tara wp_xspf_player_categories
    * Tara wp_xspf_player_tracks_categories
    * Tara wp_ysoz

Tarih: 6 ay #
  2. Bildiğim kadarıyla ana şablonlar ;
    Tara:wp_categories
    Tara:wp_comments
    Tara:wp_link2cat
    Tara:wp_links
    Tara:wp_options
    Tara:wp_post2cat
    Tara:wp_postmeta
    Tara:wp_posts
    Tara:wp_usermeta
    Tara:wp_users
    ama yine de gerekli yerleri araştırmanı tavsiye ederim. Sıfır bir portal kur localhostun varsa sonra sql tablolarını şimdiki sitenle karşılaştır ve silmen gerekenleri sil. Umarım başarırsın. Java script işine gelince wp 2.2'den 2.3'e güncelleme yaptıysan olabilir. ama direk 2.3 kurduysan bu hatayla karşılaşmazsın.

3. java script dosyalarının yerlerinin doğru verildiğinden emin ol. teman 2.3 ile uyumlu bir kez daha kontrol et. http://codex.wordpress.org/Template_Tags

- gerekisz bir ton tablo var. locale taşı siteni oradan eklentilerle ilişkili tabloları silmeye başla... javascriptlerin çalışmasına eklentilerin eden olduğunu düşünmüyorum...

4. @Knbykl
    Bende sıfır bir site kurup tablolara bakmayı düşünüyorum, sorunlarım 2.3'e yükseltmeden önce de vardı.

@Heytbecom
    Tema dosyalarında scriptler zaten içe entegre, bu yüzden scriptlerin adresleri doğru, tema uyumluluğu da söz konusu değil çünkü deneme sitemde de 2.3 kurulu orada bu java kodlu tema ve eklentiler çalışıyor, tabloları dediğim gibi sıfır bir Wordpress kurup kıyaslayarak silmeyi düşünüyorum, benim eklenti ve tablolardan şüphelenme nedenim çok eklenti test etmem.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

5. Wordpress'i sıfır kurduğumda

wp_comments
    wp_links
    wp_options
    wp_postmeta
    wp_posts
    wp_terms
    wp_term_relationships
    wp_term_taxonomy
    wp_usermeta
    wp_users

tabloları oluşuyor, Wordpress kullanımı sonucu sonradan oluşan, yazılarda link verilmiş kelimeleri saklayan wp_pt_post ve ilk kurulumda oluşan üstteki çekirdek tablolar haricindekileri silerek veritabanımı bir nebze temizledim.

6. wp_options tablosunu kaldırmakda biraz rahatlatır..

Nasıl?

Kendi sitendeki database'in yedeğini al. İkinci bir yedekde wp_options tablosunu seçmeden yedek al. Sonra herşeyi silip üstüne sıfır bir wordpress kur. wp_options tablosu olmayan yedeği yükle.. Sonra kullandığın eklentileri tek tek aktifleştir.. Bir nebzede olsa eski options tabloların silinecekdir.

wp_options Bu tabloda eklentilerin blog'un ayar dosyaları saklanır..

Geç kaldığım için özür dilerim :)

7. Bekler bekler =)

Unutmadan bir şey daha bu dediğimi yaparsan eklentiler ile ilgili ayarların hepsini tek tek yapman gerekecekdir..

8. Bunun yanında bir nebzede olsa Clean Options kullanabilirsin eklentidir dmry.net açıklaması olacak bunun.

9. Bunun yanında bir nebzede olsa Clean Options kullanabilirsin eklentidir dmry.net açıklaması olacak bunun.

Sağolasın reis, bir bakayım, sanki okumuştum bir ara ve zor gelmişti, sankim.

10. aynı alan adı ile yeni bir sunucuya geçtigmde ne yapmalıyım db yedeklerim var
    önce veri abanı oluşturulup wpmi kurulacak yoksa başka bir şekildemi

Tarih: 4 ay #
  11. database'i geri yükle.. wp-config.php dosyasını buna göre güncelle.. dosyaları at.. normal sürüm yükseltme seçenekleri uygula hepsi bu..

Tarih: 4 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.