WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

2 tane sorunum var

(20 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce renault9 tarafından başlatıldı
  • renault9 tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Herkese selamlar...

Bu siteden indirdiğim son sürüm wordpress'i serverıma kurdum ancak 2 adet sorunum var.

Birincisi;
    Zengin metin editörü gözükmüyor.
    HATA 1
    -Kullanıcı profilinden kontrol ettim editör aktif seçili durumda,
    -çerezleri,internet dosyalarını sildim denedim olmadı,
    -ALT-V ALT-SHIFT-V tuş kombinasyonlarını denedim olmadı,
    -hem IE hemde firefoxta denedim yine çıkmadı,
    -WP'nin ingilizce versiyonunu yükledim olmadı,
    -Tüm database ve dosyaları sildim,WP'yi yeniden kurdum olmadı...

Nasıl çözebiliriz bu sorunu?

İkincisi ise;
    Tüm sayfalarda aşağıdaki hatayı alıyorum(admin ve blog sayfalarında)
    HATA 2
    Ufak bir hatırlatma;daha önce serverımda WP kuruluydu,bazı sorunlardan dolayı sildim(databaselerde dahil olmak üzere) ve yeniden kurdum.

İlginiz ve yardımlarınzıdan dolayı şimdiden teşekkür ederim...

1 yıl önce #
  2. tarayıcınızda javascript açık mı?

kod engelleyen bir şeyler var mı?

1 yıl önce #
  3. wp admin'de kullanıcılar'da , kendinizin "zengin metin editörü kullan" seçeneğini işaretleyin.

1 yıl önce #
  4. Firefox'un ayarlarına baktım java açık gözüküyor(aşağıdaki gibi)
    java...

Kod engelleyici birşeyler yok. Bilgisayarı henüz yeni kurdum ve firefox'u az önce yükledim...

1 yıl önce #
  5. wp admin'de kullanıcılar'da , kendinizin "zengin metin editörü kullan" seçeneğini işaretleyin.

İşaretli konumda zaten...

1 yıl önce #
  6. eğer diğer sürümleri de denediniz ve olmadıysa sorun çok büyük bir ihtimalle hosttadır

1 yıl önce #
  7. Aynısı benimde başıma gelmişti, (3,4 ay önce) şu an nasıl çözdüğümü hatırlayamıyorum, ben düşünürken siz WP-İNCLUDES dosyasını üstüne yazdırarak tekrar sunucuya gönderin, düzelmezse, eğer siteyide yeni kurduysanız en temizini yapın, veritabanını her şeyi silin sıfır kurululum yapın, sunucuya kurulum dosyalarını bir kaç kez üstüne yazdırarak atıp öyle kurulum'a geçin, bu ikinci sorununuzuda çözecektir.

Düzenleme;
    Bir eklenti sebep olmuştu ama ismini hatırlayamadım, siz eklentileri etkisizleştirip denemişmiydiniz.

1 yıl önce #
  8. canarkadas;
    -Dosyları defalarca üzerine yazdırdım;olmadı
    -eklentilerin hepsini de-aktive ettim,hatta sildim;olmadı
    -tüm database dahil dosyaları sildim,yeniden kurulum yaptım;olmadı

ufacık problem gibi gözüküyor ancak ciddi sıkıntı doğuruyor benim için.

Wordpress.com kapanmadan önce ne güzel sorunsuz blog sayfamı yönetirdim.ah ah.. :)

1 yıl önce #
  9. @renault9
    Dedendinizmi bilmiyorum, buradan yeniden son sürümü indirip kurulumu tekrar deneyin, sunucu kaynaklıda olabilir, sunucunuzun kaç mb dosya yükleme alanı var, sizin şu an sunucunuzda kaç mb dosya var, bu konuyu yetkililere iletin, sunucunuzun zip halinde dosya yükleme özelliği varsa bunu deneyin, bağlantı kesilse bile aynı yerden dosya gönderimine devam eden cuteftp programı veya başka programlarla dosya gönderimini deneyin, bu sunucuda daha önce Wordpress kurulumuydu ? şu an aklıma bunlar geliyor, bu arada kullanıcı adınız harika :)(hemde Türkçe).

1 yıl önce #
  10. canarkadas;
    -Sunucum 100Mb,şuanda serverda sadece wordpress var.

-Evet daha önce wordpress yüklemiştim,temaydı,eklentiydi derken kurcalaya kurcalaya işin içinden çıkılmaz bir hal aldı,yeniden kurmaya karar verdim,şimdide bu hatalar çıktı,eskiden bu iki sorunumda yoktu.

-Free FTP Manager diye bir program kullanıyorum,bakalım "cuteftp" ile deneyeceğim söylediğiniz gibi,son sürümüde indirdim.Umarım düzelir,gelişmeleri yazarım...

not: Kullanıcı adım blog sayfamla yakından ilgili :)

1 yıl önce #
  11. Cute FTP ile denedim yine olmadı.
    Hosting ile görüşeceğim;neler yaptırmam gerekiyor,neleri sildirmeliyim,temizletmeliyim,hostingde nasıl birproblem olabilir?

Yanlız birşey dikkatimi çekti.
    Internet Explorer ile yazı yazma sayfasını açtığımda aşağıdaki işaret çıkıyor. Diğer admin sayfalarında bu sorun yok.
    hata 4

1 yıl önce #
  12. üstüne iki kere tıklayıp orda yazanları söyler misiniz..

yeni kuruluma başlarken eski wp-config.php dosyasının içeriğini korumuyorsunuz umarım.. yani yeni bir database oluşturup kuruyorsunuz değil mi?

bunun dışında javascript engellenmiş olduğu zaman o ikon seti çıkmaz.. cuteftp ile dosyaları atmak en mantıklısı. Onunda Pro sürümünü kullanın.. Bir yerlerde bulabilirsiniz. Burdan veremiyoruz o tür bağlantılar.

Birde bunu kullanın plugin'dir yazı editörü için.

1 yıl önce #
  13. eylültoprak;

Databaseleri silip yeniden kurulum yapıyorum.Hatta her yeni yüklemede database ismini dahi değiştirdim. Cuteftp'yi download.com adresinden indirdim. Home versiyonunu indirdim ama çok fazlabir fark olmaz sanırım.

Bahsettiğiniz eklentiyi kurdum,hatta daha önce yazdığınız yazıları okuyarak ona göre denedim ama olmadı.

Hata olarak aşağıdaki gibi bir mesaj çıkıyor;
    hata6

önceki ise satır:121

1 yıl önce #
  14. not: Kullanıcı adım blog sayfamla yakından ilgili :)

Daha önce sitenize uğramıştım biliyorum, umarım sorununuzu en kısa sürede çözersiniz.

1 yıl önce #
  15. üye oluyorum admin yetkisi verir misin?

1 yıl önce #
  16. Elbette eylültoprak
    Hatta mail adresinizi verirseniz ftp bilgilerinide gönderebilirim.

1 yıl önce #
  17. her php dosyasında sorun çıkartıyor.. sorun tamamen sunucu ile alakalı.. hatanın sebep'i de yanlış yapılandırılan php platformu.

sunucu sahibesine;

Error in my_thread_global_end(): 2 threads didn't exit

bu hatayı aldığınızı söyleyin..

ve verdiğim kodu... en başına <?php olacak şekilde düzeltir misin.

1 yıl önce #
  18. Hosting sahibiyle görüşeceğim.
    Umarım düzeltebiliriz sorunu...

Verdiğiniz kodlarıda ekledim ana dizine düzenlemeleri yapıp...
    Teşekkürler.

1 yıl önce #
  19. Arkadaşlar sorunlardan ikincisini çözdüm...
    Error in my_thread_global_end(): 2 threads didn't exit
    hatasını alıyordum her sayfada.
    Plesk üzerinden php'nin 5küsür olan sürümünü 4küsür olanla değiştirdim. Sorunum çözüldü.

Ancak hala zengin metin editörü görüntülenmiyor...

1 yıl önce #
  20. Evet zengin metin editrümde artık çalışıyor,kendiliğinden düzeldi.

Sorunlar çözülmüştür.
    Yardımı emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.