WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Bilgisayarınızda ve sunucuda Wordpress kurulumu (VİDEO)

(18 posts)
  • 8 ay önce canarkadas tarafından başlatıldı
  • Faust tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Birinci bölümde ücretli veya ücretsiz kendi sunucunuzda Wordpress kurulumu, ikinci bölümde ise ücretsiz Easyphp programı ile bilgisayarınıza Wordpress kurulumu anlatılmaktadır.

ImageShack

Videoyu indirin

Ücretli sunucuda Wordpress kurulumu:

Sunucu kontrol panelinde veritanbaları bölümünde , yeni veritabanı, kullanıcısı ve şifresini oluşturup bir yere not edin, buradan son sürüm Wordpress'i indirin, indirdiğiniz son sürümü sunucunuza (httpdocs, htdocs yada publichtml içine) atın (wp adlı bir klasör oluşturup içine atmak, zamanla ana dizine atacağımız başka dosyalar veya kuracağımız başka sitelerin dosyaları biriktiğinde dağınıklık olmaması için iyi bir yöntemdir) dosyaları sunucunuza ftp programı, varsa cuteftp yada filezilla programı ile gönderin cuteftp gönderiminde hata olan dosyaları sarı renk ve hata mesajı ile bildirir, filezilla ise bağlantı kesilse bile kaldığı yerden devam etme özelliğine sahiptir, siz dosyaları üstüne yazdırarak en az 2 kez sunucunuza gönderin, kurulum dosyaları arasındaki wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php şeklinde değiştirin, sonra alttaki resimdeki açıklamaya göre daha önce oluşturup not aldığımız veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifreyi girerek değişikliklere evet diyerek config.php yi kapatın, tarayıcınızda adres satırına www.siteadresi.com/wordpress/wp-admin/install.php yazarak karşılaşacağınız mesajlara göre kurulumu yapın.

Easyphp programı ile bilgisayarımızda yerel sunucu üzerine Wordpress kurulumu.

Buradan Easyphp programını indirin, programı kurduktan sonra, "simge olarak" görev çubuğuna küçültün, simgeye sağ tıklayıp, konfigürasyon/phpmyadmin e tıklayın, açılan sayfada "veritabanlarını" tıklayın, "plakton" (mesela) adında yeni veritabanı oluşturun, sayfayı kapatın, c/program files/easyphp/www (kök dizininiz bu www klasörüdür) ye gidin içine "platon" (mesela) adında bir klasör oluşturun (bkz.resim), bu klasör sizin sanal sunucunuzdaki, Wordpress kurulum dosyalarınızı atacağınız/kuracağınız yerdir, buradan indireceğiniz Wordpress kurulum dosyalarını oluşturduğunuz platon adlı klasöre atın, dosyada wp-config-sample.php adındaki dosyanın, adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra içindeki,

define('DB_NAME', 'plakton'); // Veritabanı adı
    define('DB_USER', 'root'); // MySQL kullanıcı adınız
    define('DB_PASSWORD', ''); // ...ve MYSQL parolası

satırlarını bu hale getirip, değişikliklere evet diyerek dosyayı kapatın, tarayıcınızın, adres satırına, http://localhost/platon/install.php yazın, bundan sonra normal Wordpress kurulumunu yapın, kurulum sonunda sanal site adresiniz; http://localhost/platon dur.

ImageShack

Videoyu indirin

Tarih: 8 ay #
  2. Töbe yarabbim töbee.. Bunuda mı görecekdik..

Bknz kötü bir şey yok devamını okuyun :)

Çok güzel olmuş ellerine sağlık teşekkür ederim..
    Ve şu parçayı armağan ediyorum sende seversin zaten..

saçın yüzüne değse, tenini kıskanırım
    birine söz söylesen, dilini kıskanırım

kıskanırım seni ben, kıskanırım kalbimden
    bu nasıl aşk Allahım, öleceğim derdimden

sakın takma göğsüne, gülünü kıskanırım
    seni saran kemerden belini kıskanırım

kıskanırım seni ben, kıskanırım kalbimden
    bu nasıl aşk Allahım, öleceğim derdimden

:)

hayır bu video 'da yetmedi yanlışlık var diyen olursa şuraya

3. :)

4. Güzel yapmışsın. eylul sanada bol sanatlar =)

5. abi Teşekkürler :) şu smtp içinde bir video yapsan süper olacak

6. abi Teşekkürler :).

Sağolasın gevv :).

7. @meral1972

Bu konudan yararlanıp Wordpress ile sitenizi kurana kadar profilinizden site adresinizi silin.

8. Faust
    Üye

Gerçekten çok işime yaradı teşekkür ederim ama şöyle bir hata verdi ne yapmalıyım?

Warning: mysql_get_server_info() [function.mysql-get-server-info]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\wanker86\wordpress\wp-admin\includes\schema.php on line 6

Warning: mysql_get_server_info() [function.mysql-get-server-info]: A link to the server could not be established in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\wanker86\wordpress\wp-admin\includes\schema.php on line 6

Tarih: 5 ay #
  9. Faust
    Üye

WordPress i kur dediğim zaman şöyle bir hata verdi;

Warning: mysql_get_server_info() [function.mysql-get-server-info]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\wanker86\wordpress\wp-admin\includes\schema.php on line 6

Warning: mysql_get_server_info() [function.mysql-get-server-info]: A link to the server could not be established in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\wanker86\wordpress\wp-admin\includes\schema.php on line 6

Fatal error: Call to a member function get_error_message() on a non-object in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\wanker86\wordpress\wp-admin\install.php on line 70

10. Emeğine sağlık Canarkadaş.

Gerçekten güzel bir çalışma olmuş...

11. @faust
    Siz ikinci bölümdeki kendi bilgisayarınızda Wordpress kurma işlemi yerine birinci bölümdeki Ücretli sunucuda Wordpress kurulumu:'nu deneyin, başka bir konuda kendi siteniz olduğunu yazmışsınız, sitenizin dosyalarının olduğu (httpdocs, htdocs yada publichtml) klasöründen eski site dosyalarınızı silip birinci anlatıma göre adım adım işlemleri yapınız.
    Yok bilgisayarıma da kurmak istiyorum diyorsanız easyphp programının işletim sistemizle uyumlu olduğuna, düzgün çalıştığına, ikinci anlatım adımlarını tam yaptığınıza emin olun, bu hata mesajı bir yerde hata yaptığınızı gösteriyor, her şeyi baştan yeniden yapın.
    @bilgicik
    Teşekkür ederim :)..

12. Faust
    Üye

Teşekkür ederim ilginiz için ben ilk olarak birinci bölümde ki yolu denemeye çalıştım ama birinci yolda bahsedilen veritabını olayını anlayamadım nerde bulurum bu dosyayı?Hosting sağlayacımda ki Mysql Database 1/1 diyor yani yeni database dediğim zaman buna hakkınız yok diyor.Videoda yeni veritabanı yaratın derken bunu kastediyorsunuz di mi?Öyleyse ne yapmam gerekli acaba?

13. ben teşekkür ederimn, sunucunuzda kontrol panelinizden Wordpress'in kullanacağı veritabanını oluşturmalısınız, veritabanı oluşturma resimli anlatımları için buraya, buraya ve buraya bakabilirsiniz.

14. seaxxx
    Üye

arkadaşlar dediklerinizin hepsini yaptım ama böyle bir hata veriyor

Fatal error: Call to a member function get_error_message() on a non-object in /home/yorumat/public_html/wordpress/wp-admin/install.php on line 70

ne yapmam lazım acaba localhostda kurmuştum sorunsuz bir şekilde çalıştı fakat ücretli hostuma bir türlü kuramadım.
    Yardımlarınızı bekliyorum...

15. bi yerlerde mutlaka bi yanlış yapıyosunuzdur burayı dikkatli okumanızı tavsiye ederim acemi blogcu cok güzel anlatmış

16. seaxxx
    Üye

teşekkürler arkadaşlar herhalde hostumla bir ilgisi var.

17. Faust
    Üye

Tekrar merhaba,sorunu hosting sağlayacımla konuştum sorun wp-config-simple.php dosya ismini wp-config.php ile değiştirmem gerekiyormuş ki videoda anlatıldığı gibi değiştirmiştim nasıl tekrar eski haline döndü anlamadım :) neyse hosting sağlayıcım sorunu çözdü yardımlarını esirgemeyen "canarkadaş" ve "eylültoprak" adlı arkadaşlara teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.