arkadaşlar wordpress i yeni kurdum 100e yakın yazı ekledim 3-4 gün içerisinde. ancak sistemde dosyalarda ve veritabanında herhangi bir değişiklik yapmadığm halde giriş yapmaya çalıştığım zaman şöyle bir iletiyle karşılaşıyorm.
HATA: WordPress için çerezler gereklidir; fakat tarayıcınız çerezleri desteklemiyor veya çerezler engellenmiş.
sadece ben değil herkese aynı hatayı veriyor. acaba böyle bir hata neden kaynaklanıyor olabilir? yardımcı olursanız çok sevinirim.
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
Kimse giriş yapamıyor
(15 posts)-
Tarih: 8 ay #
-
Eklenti yüklediniz mi ? veya güncelleme yaptınız mı ? Sunucu size ait ise bu hesabınız için 1 günlük geri yükleme yapın. Değilse veritabanı dilinden anlıyorsanız veritabanıyla oynama yapabilirsiniz. Eğer eklenti yüklediyseniz kaldırın, kaldıramıyorsanız ftpden adını değiştirin.
Tarih: 8 ay # -
tarayıcı olarak firefox mu kullanıyorsunuz? çerezlerle ilgili bir sorunsa büyük ihtimal tarayıcı kaynaklıdır
Tarayıcınızdan eminseniz ki görüyorum eminsiniz..
wordpress 2.2.1 yada 2.3.1 sürümlerinden birini tercih edip güncelleme yapın..
Eğer dediğim sürümlerden birini kullanıyorsanız bir eklenti var adını hatırlamıyorum o bu sorunu çıkartıyor.. eklentileri etkinsizleştirip deneyin..
ya anlamadığım bi şekilde sorun düzeldi. yazdıklarınızı okuduktan sonra düşündüm en son yaptığım şey neydi diye. son yorumların sayısını 10 çıkarmıştım. "Brian's Latest Comments" kullanıyorm bu arada. onun sayısını tekrar 5e düşürdüm ve sorun düzeldi. nasıl böyle birşey oldu anlamıyorm. yorum sayısını 5e düşürmeden önce www.siteadresim.com/wp-admin adresine yani admin paneline girmeye çalıştığımda boş sayfa çıkıyodu. sonra tekrar yorum sayısını 5e düşürdüm admin paneli de normale döndü. bişey anlayamadım bu işten yani :)
ilk kez wordpress yükledim. son sürümünü, 2.3.1.
kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım ancak ben de admin ekranından girmeye çalıştığımda"HATA: WordPress için çerezler gereklidir; fakat tarayıcınız çerezleri desteklemiyor veya çerezler engellenmiş."
mesajıyla karşılaşıyorum. Firefox kullanıyorum ve çerezlere her zaman izin veriyorum.. ben mi bir yerde hata yapıyorum?
ve geçici şifreden sonra sanırım yeni bir şifre yollanıyor mailime, ama o gelen mail de boştu.. tekrar nasıl şifre alabilirim? yoksa hala o geçici şifreyle admin hesabına girebilir miyim - ki bunu öğrenemiyorum şu anda çünkü hata veriyor...
Tarih: 7 ay # -
@cahilperi
Herşeyi tekrar kurun dosyaları cutefpt adlı program ile göndermek yararınıza olacakdır.
rehberde yazdığı gibi filezilla ile yükledim.. cute ve filezilla arasında pek bir fark yok, ikisini de kullandım.. ama çözüm olabilir diyorsanız onu da denerim..
dediğiniz gibi cuteftp ile de yaptım.. yine aynı hatayı veriyor.. çerez alımı açık ona eminim.. başka bir öneri? :(
@cahilperi
Benim temamda da anasayfadan giriş yaptığımda aynı hatayı alıyorum, temanızın adını ftp'den değiştirerek sitenizde default temanın kullanılmasını sağlayın, bu da çözüm olmazzsa ftp'den wp-content içindeki plugins klaörünün adınıda değiştirin, hataya bir eklenti neden oluyorsa bu sayede hata ortadan kalkacaktır, daha sonra tek tek etkinleştirerek o eklentiyi bulmaya çalışın.Tarih: 7 ay # -
tesekkurler canarkadas ama işe yaramadı.. garanti olsun diye bütün plug-inleri sildim ve default hariç klasik tema vardı sadece (ilk kez yüklediğim için) onu da sildim... şifre mi de yeniledim belki onda bir sorun oldu diye.. belki türkçe yamada sorun vardır diye onu da sildim! 2. kez de yüklemiştim ftp'ye.. e daha n'apayım...2.3.1'den önceki sürümleri mi yüklesem napsam... yoksa ben worpressten vazgeçicem.. yazık olacak :(
Bu windows sunucularda olan bir hata olduğunu okumuştum bir ara..
Birde şöyle söylim bunu bir javascript kodu'da yapıyor..İsterseniz..
o da işe yaramayınca eski sürümlerden yükledim.. onlarda da hata yok değil ama hiç yoktan çalışıyor artık.. başka sorunlarla uğraşıyorum şimdi :)
ben şöyle bişey yaptım artık o hatayı almıyorum. bi açık oluştururmu bilmem ama bi deneyin isterseniz. wp-login.php de 314. satırda bulunan şu kodu sildim.
if ( $_POST && empty($_COOKIE[TEST_COOKIE]) )
$errors['test_cookie'] = __('ERROR: WordPress requires Cookies but your browser does not support them or they are blocked.');Tarih: 7 ay # -
Benim sistemde de böyle bir hata alıyordum. Sorunun düzelmesi, en son yüklediğim webiket eklentisi kaldırmamla beraber gitti. En son yüklediğiniz eklentiye bir bakın derim, hala düzelmezse...
Tarih: 5 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil