WordPress Türkiye Forumları » AR-GE

WordPress Sayfa Sayaç Eklentisi 2.2

(23 posts)
  • 6 ay önce dmry tarafından başlatıldı
  • Commodore tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Sayfa sayaç eklentisi ile yazılarınızın kaçar kez okunduğunu görebilirsiniz. Kayıtlar günlük ve tüm günler(toplam) olarak tutulmaktadır. Ayrıca yazının son okunma tarihini de görebilirsiniz.

Bu özelliklerinin yanında o gün ve toplamda en çok okunan yazılarınızı da listeleyebilirsiniz.

Sürüm 2.2 üzerindeki birçok ek özellik çıkarıldı ve sayaç optimize edildi.

Wordpress 2.3 desteği,
    önbellek kullananlar için javascript tabanlı sayma imkanı,
    tarih formatını belirleme,
    widgets desteği,
    sayaç okunma bilgilerini yazı altı-üstünde otomatik olarak görüntüleme ve burada yer alacak metni şablonu,
    toplam ve günlük okunma listesinin biçimlendirilebilmesi için şablon desteği,
    ve bu bilgilerin arzu edilecek süre boyunca önbellekte saklanması gibi özellikler getirildi.

Sayaç eklentisi tamamen optimize edildi ve önceki sürümlere göre çok daha hızlı çalışır duruma geldi. Yazı yorumları RSS ekranında sayaç kaynaklı meydana gelen hata giderildi. Resim yükleme sonrasında yine sayaç kaynaklı olmak üzere bu resimlerin görüntülenmesinin engellenmesi önlendi

http://www.dmry.net/wordpress-sayfa-sayac-eklentisi

Tarih: 6 ay #
  2. Teşekkürler, elinize sağlık, eklenti isimlerinin başına dmRy koyarak Wordpress de yayınlamanızı öneririm.

3. Link eklemeyi unuttum başta. Sonra ekledim tekrar ;)

4. Eski database kayıtları kullanılacak mı?

Bir soru daha... Ben hariçten kod ekleyerek yapmak istiyorum bu kodlar nelerdir?

Şuan yükledim çalıştıramıyorum :)

neyse bakalım.. widgetsiz haldeki kodları verebilirsen güzel olur.

Sanırım page-comment eklentisi ile arası bozuk :)

5. otomatik ekliyor derken do action kodu ile mi otomatik ekliyor çalışmadı bu hala :)

zaten bi türk eklentisini sorunsuz çalıştırayım göbek atıcam :D

6. eski veritabanını kendi otomaik aktarıyor yeni tablosuna. manual kodları henüz açıklamara yazamadım. bir süre sonra onlar hakkında açıklama eklerim. ancak geçici olarak eklentiye otomatik olarak yazdırabilirsin. ayarı panelde mevcut. şablonu tanımlaman yeterli.

page-comment eklentisini kullanmadım hiç. o nedenle bir hata alamadım. tam olarak ne tür bir hata veriyor?

7. hata yok eklemiyor.. ben ona bağladım onsuz deniyorum ama otomatik olarak eklemiyor.. bunu otomatik nereye ekleyecek hangi kodun onune mesala... yani anlamadım.. :S

mesela... ben yazilar.php doyasına kodları ekleyip öyle çalıştırmak istiyorum. sidebarda çalıştırmak için neyse eskiye dönelim.. senin açıklamaları bekleyelim..

standart temayada kodlar eklenmedi :S

Eskiye dönünce herşey sıfırlandı

8. Yedek almıştım bu işten önce.. Onları yükleyip eskiye döndüm..

Yanlız bir sorum daha var.. hatta bir önerim.

Eklenen yeni tabloların adı nedir?
    Bu eklenen tablolar acaba neden standart adlara bu kadar yakın.. Başka olsa daha iyi olmaz mı?

Ekleyip kaldırmak kolay olsun diye.

Bu arada eski db taşıdığı zaman siliniyor veri ve tablolar yoksa taşınıyor mu?

9. Hatalar sadece bize özgü değil. Bir wordpress bile o kadar test edilmesine karşın hataları kalabiliyor :)

Eklenti önceki tablolarınızı otomatik olarak aktarır kendisininkine ve eski tabloları siler.

Gösterim sayısını yazılarınızın altına otomatik olarak ekletmek için;

1. Eklentiler->Sayfa sayaç ayarları
    2. Sayacı göster (otomatik olarak) = evet
    3. Görüntülenme yeri: Her ikisinde de.. Böylece hem sadece yazı hem de listeleme sayfalarına eklenir.
    4. Yazı şablonunda konumu: alt veya üstte. konumu seçin.
    5. Listeleme şablonlarında konumu: alt veya üstte. konumu seçin.
    6. Şablon: şablon boş olursa görüntülenme olmaz. şablon tanımlamalısınız. Örneğin; Bu yazı toplamda %sayac_toplam%, bugün ise %sayac_bugun% kez görüntülenmiş..

Test edilen tüm wordpress sürümleri ile bu özellik problemsiz çalışıyor. Eğer yine de görüntülenme olmazsa, herhangi bir eklenti buna izin vermiyor olabilir.

10. ek olarak, eğer önbellek uygulamalarından herhangi birini kullanıyorsanız, tüm önbellek dosyalarını temizlemeniz gerekir.

11. Hocam peki bunu temaya ekledik yalnız bunun daha güzel görünmesi için sayfada altına güzel grafikler nasıl ekleyebiliriz...

12. CeZZa
    Üye

süpersin çok teşekkürler.. sayfanı takip edip yeni çalışmalarını bekliyorum

13. hozkara
    Üye

Paylaşım ve emeğiniz için teşekkr ederim.

14. üyeler ne yazıkki sayaç ayarlarını degiştirebiliyor
    söyle bir çözüm düşündüm olurmu bilmiyorum danışmakta fayda var üyelerin ayarları görmemesi için php dosyasında eklenti ayarları ile ilgili kodları silsem olurmu acaba ayar sayfası boş görünsün :) localde deneyemiyorum wamp hata veriyor sitede denemeye tırsıyorum :) eğer sorun çıkartmayacaksa acaba hangi kodları silmeliyim ?

15. bunun için wp fonk. vardı. aklıma gelmiyor. eklentinin başına ekliyorsunuz ve bu eklentiye erişebilecek üye seviyelerini tanımlıyordunuz. onu araştırabilirsiniz.

16. araştırdım ama bulamadım dayanamadım :) php dosyasında eklenti ayarları bölümünü sildim şimdilik bir sorun yok sadece ayar sayfası kayboldu :) sürekli ayarlar ile oynamadğım için oda sorun değil

17. ne yazıkki wp hata verdi bir süre sonra yönetim panelinde üstte ve sağ menüde tekrar orjinal php dosyasını yükledim düzeldi yokmudur bir çözüm :(:(
    wp fonk. ara ara yok

18. CeZZa
    Üye

explorerda genelde haberi okurken verdiği hata..

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at
    /home/xxx/public_html/xx/wp-content/themes/xx/header.php:5) in /home/xxx/public_html/xx/wp-content/plugins/sayfa_sayac/sayfa_sayac.php on line 451

Tarih: 5 ay #
  19. ya bu bendede çalışmadı gösterim falan çıkmıyor aynısını yaptım edit falan yapmadım yapmam gerekiyormuki?

Tarih: 5 ay #
  20. [Table './sqladi/wp_posts_okunma' is marked as crashed and should be repaired]
    SELECT o.sayac_toplam, o.sayac_bugun, p.ID, p.post_title FROM wp_posts_okunma o, wp_posts p where p.ID=o.postID AND p.post_status='publish' AND p. post_type='post' AND DAY(o.son_okuma)='12' AND MONTH(o.son_okuma)='01' AND YEAR(o.son_okuma)='2008' ORDER BY o.sayac_toplam DESC LIMIT 50

Hatanın çözümü.. İlgili tabloyu seçip onar düğmesine tıklamak =)
    Ayrıca eklenti saymıyor gibi problemleri olan arkadaşlarda bunu yapabilirler..

Tarih: 4 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.