WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Cforms II eklentisi admin panei

(5 mesaj(lar))
  • 9 ay önce SkyQuakes tarafından başlatıldı
  • SkyQuakes tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. belki biraz komik bir soru olacak ama bu eklentinin admin panelini ( ya da adı neyse web arayüzünün) bulamıyorum. localde denedim, istediğim gibi düzenleyebiliyordum, çevirilerini falan da yapabiliyordum web üzerinden. şimdi hostuma yükledim ama seçeneklerini göremiyorum bu eklentinin ? şu anda kullandığım bilgisayarda local kurulu değil, ordan da bakamıyorum..

hasılı, nerde bunun seçenekler menüsü ? version 5.52

Tarih: 9 ay #
  2. eklentinin forumlarında bir çözüm öneriliyor ama işe yaramadı bende. belki çözen olur,ilgili link:

http://www.deliciousdays.com/cforms-forum?forum=3&topic=341&page=1

yalnız değilmişim, sorun devam ediyor. orda da sordum, bakalım çözüm gelecek mi.

3. senin kadar sorunlu bi wordpress kurmaya kalkan bi gevv vardı o da düzeltti ne yapıyorsun nerde kuruyorsun localde mi yapıyorsun bir host'a attın mı o host windows mu.. windows ise bizi uğraştırma.. geç linux host'a...

4. :)neyse ki yalnız değilmişim bu konuda. localde wampserver üzerinde denemiştim, ama bu sorunlar hostta oluyor ve windows hostta evet. blog için yeniden host almayı düşünmüyorum, daha çok güzel zaman geçirmek ve netteki vaktimi fuzuli yerlerde harcamamak için hali hazırda var olan windows hostumda blog için yer açtım sadece.

yani ki sorun olması o kadar da sorun değil benim için, ne kadar sorun o kadar bilgi demek. öğrenmek isteyen sabırlı biri için tabi ;)

sorunu yaşayan tek kişi ben değilim, eklentinin forumlarında aynı dertten muzdarip başkaları da var. eklentinin yazarıyla görüşüyorum şimdi. muhtemelen halleder, edemezse başka forum kullanırım.

5. Bu eklentiyi kullanıp bu sorunla karşılaşabilecekler için çözümü yazıyorum, en azından bende çalışan çözümü. bu sorun genellikle eski sürümlerden güncelleme yapanlarda ve windows hostlarda oluyor(muş).

eklentinin içindeki cforms.php dosyasını açıyoruz ve dosyanın en altındaki yeri aşağıdaki şekilde değiştiriyoruz. iki ayrı if kalıbını etkisiz kılmış oluyoruz neticede. daha sonra eklentiyi pasif kılıp tekrar aktive ediyoruz:

### dashboard
    $admin = dirname($_SERVER[’SCRIPT_FILENAME’]);
    $admin = substr($admin, strrpos($admin, ‘/’)+1);
    // if ( $admin == ‘wp-admin’ &&
    basename($_SERVER[’SCRIPT_FILENAME’]) == ‘index.php’ &&
    get_option(’cforms_showdashboard’)==’1′) {
    require_once(dirname(__FILE__) . ‘/lib_dashboard.php’);
    add_action(’admin_footer’, ‘cforms_dashboard’);
    // }

// Set ‘manage_database’ Capabilities To Administrator
    // if ( $admin == ‘wp-admin’ ) {
    require_once(dirname(__FILE__) . ‘/lib_functions.php’);
    add_action(’activate_’.$plugindir.’/cforms.php’, ‘cforms_init’);
    add_action(’admin_head’, ‘cforms_options_page_style’);
    add_action(’admin_menu’, ‘cforms_menu’);
    add_action(’init’, ‘download_cforms’);
    // }

bu forumda kod tagları çalışmıyor nedense, umarım kodları yutmamıştır. bu arada birkaç gün sonra 6.0 sürümü geliyormuş, ilgilisine eklentiyi yazandan duyuru:)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.