WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WordPress Türkçe 2.3.1'e yükseltme sorunu

(9 posts)
  • 7 ay önce serkahn tarafından başlatıldı
  • serkahn tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

1. Wordpress'in eski sürümünü kullanıyordum versiyonu hatırlamıyorum ancak 2.1 veya 2.2 olabilir, sürekli admin panelinde yükselt dedi canım sıkılmaya başlamıştı ve sürüm yükseltme belgesi'nin yazdıklarını harfi harfine uyguladım ancak çok büyük bir sorunla karşılaştım.

1.ci sorun: http://blog.serkanurhan.com/wp-admin/upgrade.php adresi çalışmıyor. Dosya'nın orda olmasına rağmen.. Buna girince dedimki belki otomatik oldu bi siteye bakayım,

2.ci sorun: Siteye baktım ve sitedeki sorunlar:
    header'da çıkan kodlar:

WordPress veritabanı hatası: [Table 'blogg.wp_terms' doesn't exist]
    SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag') AND tr.object_id IN (54, 51, 48, 47, 46, 45, 44, 43, 42, 41) ORDER BY t.name ASC

Konu başlıklarının hemen altında çıkan kodlar:

SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category') AND tr.object_id IN (54) ORDER BY t.name ASC

Kategoriler bölümünde çıkan kodlar:

SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('category') AND tt.count > 0 ORDER BY t.name ASC

Meta bölümünde çıkan kodlar:

SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('link_category') AND tt.count > 0 ORDER BY t.name ASC

3.Sorun: http:/blog.serkanurhan.com/wp-admin panelime giriş yapamamaktayım.

4.Sorun: Site genelinde oluşan sidebar kayması vb.

Şuan site online durumdadır, yani bilinçli olarak yardımlarınızı isteyebilmek için beklemeye almadım.

Yardımlarınıza acil bir şekilde ihtiyacım var şimdiden yardım edeceklere teşekkür ederim... Buyrun genel bir bakış yapın siteye

Buradan Buyrun

Not: Admin paneline giremediğim için hiçbir işlem yapamamaktayım. Kesinlikle sürüm yükseltme belgesinde yazanların dışında bir işlem yapılmamıştır.

Tarih: 7 ay #
  2. İlk olrak ftp'den şu anki temanızın adını değişrtirin, default temaya geçsin, ve plugins klasörü adınıda değiştirin, eklentiler devre dışı olsun ondan sonra bir daha bakalım.

3. Evet buyrun dediğinizi yaptım

4. Üstte bahsettiklerimi sürüm yükseltme sırasında da yapmanız gerekirdi, sizin karşılaştığınız hatalar bu nedenle, ayrıca bazı eklentiler buna neden oluyor, burada yükseltme sırasında oluşan hatalarla ilgili dataylar var, sürüm yükseltme açıklamalarını adım adım yaptığınızda çok kısa sürede üst sürüme geçiyorsunuz, ve %99 bir sorun çıkımıyor, siz ya yeniden sürüm yükseltmeyi denemeli, yada bu hataları veren eklentileri te tek aramalısınız.

5. Şimdi ne yapmalıyım? ben eklentileri devre dışı bıraktım, temayı da öyle, şu durumda ne yapabilirim? tekrar sürüm yükseltmeyü denedim yine aynı hata

6. Daha önce de böyle şip şak sürüm yükseltmeyi denemiş olmalısınız ki bu hata meydana geldi, önce eskiye dönmelisiniz, yani sürüm yükseltme belgesinde dendiği üzere aldığınız veritabanı yedeğinizi geri yüklemeli ve baştan sürüm yükseltmelisiniz, ama önce phpmyadminden veritabanı tablolarını onarma ve optimize etme seçeneklerini kullanabilirsiniz, sorununuzun çözümünü burada ve burada arayın.

Düzenleme:

Siteniz düzelmiş..

7. canarkadaş yardımların için teşekkürler ancak site düzelmedi :)
    klasik temadayız o yüzden düzgün gözüküyor eski temaya geçince sorun yine boy gösteriyor

8. Düzelmiş, düzelmiş eski temanızdaki eklenti kodları bu hataya neden oluyor, eklentileri etkinleştirin, ve temanızda 2.3.1 de çalışmayan eklentilerin kodlarını silin.

9. tamam teşekkürler yardımın için

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.