arkadaşlar merhabalar, kasım ayının sonunda yazmam gereken yazıları yazamadım ve bu beni ve üyelerimi oldukça üzdü yazı yazamama sebebim şu oldu : okumaya devam etmek için daha fazla etiketini kullandığım zaman sağ taraftaki modüllerim sayfanın en altına kayarak çirkin bir görüntü veriyor. Bu olayı çözmemde yardımcı olabilir misiniz ? kullandığım tema K2 www.yozant.com
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
Yazı yazma sıkıntısı
(4 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
sadece <!--more--> tagında mı oluyor belki başka taglar(div gibi) açık kalmıştır ?
<!--more--> tagının hangi dosyada kayıtlı olduğunu bilmiyorum araştırayım ona da bir cevap yazmaya çalışırım ;)
Tarih: 1 yıl # -
YusufOzan wp üstündeki metin editörünü pasifleştirmeni önerebilirim ve biçimlendirmeleri bbcode ile yapabilirsin. Metin editörü ile kullanımlarda böyle problemler çok sık yaşanıyor. Şöyle örnek verebilirim,
<div align="left>deneme yazım olsun. deneme yazım giriş sayfası.. devam ediyorum denemeye.
Bundan sonrası yazının devamı olacak.
</div>
normalde üstteki gibi bir mesaj yazdım diyelim. Görüldüğü gibi sola yaslamak için div etiketinden faydalandık. Fakat sen ikinci paragraftaki cümleyi yazının devam olarak göstermek istiyorsun. Ve uygulaman;
<div align="left>deneme yazım olsun. deneme yazım giriş sayfası.. devam ediyorum denemeye.
<!--more-->
</div>
şeklinde oluyor. İşte bunun doğrusu,
</div>
<!--more-->
<div align="left>
</div>
bu olmalı aslında ama WP metin editörü yanlış biçimlendirme yapıyor ve anasayfada ayırma yapılınca div etiketi kapatılmamış oluyor.
Yukarıdakinin benzer bir durumundan dolayı bu sıkıntıyı yaşıyorsundur bence. Çözüm olaraksa metin editörünün önce pasifleştir. Ve ardından anasayfanda yer alan tüm yazıları düzenleyerek içlerindeki div etiketlerini temizle. Tabi burada html bilgisi gereklidir.
Aynı blok düşme sıkıntısı yazının devamında da yaşanıyor olabilir. Eğer öyleyse her yazıda bu problemi yaşama ihtimalin var. Problemi yaşadığın yazıları üstte belirttiğim gibi temizlemelisin.Tarih: 1 yıl # -
dmry sorunu çok güzel açıklamış, küçük bir öneri de ben ekleyeyim; bu gibi hataları tespit etmenin en kolay yolu w3.org'un XHTML Geçerlilik Denetleyicisi'dir. Bu aracın siteniz için oluşturacağı raporu inceleyerek hangi etiketin nerede açık kalmış olduğunu (ya da hiç başlatılmamış olduğunu) rahatlıkla görebilirsiniz.
Tarih: 1 yıl #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
çözülmüş