WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WordPress yedek alma ve yedeği yüklemek

(21 posts)
  • 6 ay önce rugzO tarafından başlatıldı
  • Esprilernet tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Wordpress 'in yedeğini almak yada başka bir web sunucusuna kayıp vermeden taşımak için yapılması gerekenleri kısaca anlatacağım..

Gerekenler
    - FTP hesabı ve bağlantısı
    - phpMyAdmin yetkisi
    - Panel yetkisi

Başlıyalım
    İlk olarak masaüstüne "siteadı.com 01.01.2007" isminde bir klasör açalım. (Bu kısım daha sonradan bir karışıklık olmasın diye eklenmiştir.)
    Şimdi dosya yedeklemesi yapacağız.
    FTP ile wordpress yüklemiş olduğumuz dizine bağlanalım.
    Wordpress dizinindeki bütün dosyaları FTP den kendi bilgisayarımıza indirelim.
    Dosya yedekleme bitti. Sıra veritabanında..
    phpMyadmin e bağlanalım ve phpMyAdmin ile veritabanı yedekleme konusundaki gibi yedeğimizi alalım.

Dosya ve veritabanını daha önceden masaüstünde oluşturmuş olduğumuz "siteadı.com 01.01.2007" isimli dosyanın içine koyalım. (Bu kısım daha sonradan bir karışıklık olmasın diye eklenmiştir.)

İşin kolay olan bölümü bitti şimdi sıra zor olan kısımda..
    Dosyaları yüklemek.
    FTP ye bağlanarak Wordpress dinizninden indirmiş olduğumuz dosyaları şimdi taşıyacağımız yada eski yedeğe döneceğimiz web sunucusuna FTP ile bağlanıp yükleyelim.
    Panele girelim.
    Web sunucumuzun paneline girelim örneğin: www.siteadi.com/cpanel Panele girdikten sonra Mysql bölümünden Wordpress içerisindeki wp-config.php dosyası içerisindeki bilgilere uygun olarak bir veritabanı oluşturalım.
    Veritabanını yükleyelim.
    phpMyAdmin 'e girip phpMyAdmin ile veritabanı yükleme konusunda anlatıldığı gibi daha önceden phpMyAdmin ile veritabanı yedekleme konusunda almış olduğumuz yedeğimizi yükleyelim.

Bu işlemlerden sonra yedeklerinize geri dönmüş yada yeni web sunucunuzda sitenizi kaldığı yerden faaliyete geçirmiş olacaksınız. Herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız bu konu altında veya forumlarda mesaj bırakınız.

Tarih: 6 ay #
  2. Sql (veritabanı) yüklerken sql dil kodlaması nasılsa o şekilde yüklemeyide unutmayın.. sonra sitemde olduğu gibi dil problemleri yaşaya bilirsiniz :)

Neyse host aldığım yer umarım anlamıştırda beni dedimlerimi yaparda kurtulurum.. yoksa 2 megabyte bölmek istemiyorum bütün sql dosyasını :)

Niye değiştirdim sunucumu yaaa aahh kafam :)

3. Dil problemi yaşarsanız. phpMyadmin 'de İşlemler butonuna tıklayınız. Açılacak pencerenin en altında karşılaştırma bölümü var. Ordaki değeri Latin5_turkish_ci yapıp "Git" butonuna basınız. Bu şekilde karakter sorununu düzelmez ise karşılaştırma bölümünde bu sefer utf8_general_ci 'yi seçerek "Git" butonuna basınız. Bu şekilde dil problemini halletmiş olacaksınız.

4. Teşekkürler, hatta çok teşekkürler...

Güzel ve işe yarar, yararlı bir yazı olmuş...

5. @Rugzo
    Sağolasın, benimde videolu anlatımını yapmak istediğim bir konuydu, forumda bir çok başlıkta bu konu vardı ama bu gibi detaylı ve anlaşılır yoktu, çok güzel oldu.

6. Teşekkürler bilgilendirmen için. Böyle bir şey arıyordum ben de.

7. Bazı arkadaşlar aliveli.com'daki wordpress sistemini kenansamet.com'a kurmak istiyor :) Ordaki hassas noktayı belirletim phpmyadmin den yedek alırsk sql dosyası o an bulunan domain üzerinden yazdırıldığı için aliveli.com'u kenansamet.com yüklemniz mümkün değildir.yükleme gerçekleşebilir ama bağlantılar linkler url adresi hep o an yedek aldığınız domain e yönlenecektir..

8. Bildiğim kadarı ile bu bu düzeltildi ama düzeltilmediysede.. Aynı yere kopyalamak gerekebilir dosyaları.. Sonra sadece blog url'sini hem sql tablolarından bir metin editörü ile düzeltmek (bul değiştir ile) gerekebilir ama pek sanmıyorum :) hem'de burdaki adresten blog açılmazsa uygulana bilir.

9. phpMyAdmin...
    -- phpMyAdmin SQL Dump
    -- version 2.11.0
    -- http://www.phpmyadmin.net
    --
    -- Host: localhost
    -- Generation Time: Nov 12, 2007 at 01:44 AM
    -- Server version: 4.1.22
    -- PHP Version: 5.2.3

Host olarak localhost 'tan çalıştığı gözüküyor. Bence Vehbi arkadaşımızın demek istediği şu Wordpress in kendi ayarlarındaki home olarak atanan domain 'nin değişmemesi problem çıkartabilir.

Yani şurası..
    VALUES(39, 0, 'home', 'http://www.siteadi.com', 'yes');

Vehbi arkadaşımız güzel bir noktaya dikkat çekmiş. Site adını değiştirmeyi düşünen kişiler bu problemi oluşan sql dosyasını kontrol ederek halledilebilir. Bu tarz bir değişiklik yapacak arkadaşların localhost ta deneme yapmalarını öneririm.

10. Pinhead
    Üye

Çok teşekkürler..

Tarih: 5 ay #
  11. turranor
    Üye

"Mysql bölümünden Wordpress içerisindeki wp-config.php dosyası içerisindeki bilgilere uygun olarak bir veritabanı oluşturalım."

1)wp-config.php dosyası içerisindeki bilgilere uygun olarak bir veritabanı nasıl oluşturulur?
    2)oluşturduğumuz bu veritabanı ne işe yarayacak?? anlatılmamış çünkü.

not: benim asıl sorunum şu. sitenin tasarımı kayboldu. sadece anasayfadaki yazılar duruyor. diğer sayfalara da girilmiyor: www.ugurozdemir.net
    ne yapmalıyım. anlattığınız işlem işe arar mı?

12. http://www.tamba2.org.uk/wordpress/site-url/

site url kısmını ya wp-admin kısmında yada php değiştirin

13. turranor
    Üye

işe yaramadı hocam :(

14. Yapmamışsın ki bence :)

Ayrıca htacces dosyanıda sıfırla..
    Wordpress dosyalarını kök dizinin içinde olması gerekli.. themes klasorunda teman plugins kısmında eklentilerin olmalı..

Olmaması mümkün değil.

Yada sıfırdan bir kurulum zaten içinde bir şey yok.. Localdeki yedeği buraya yüklemen gereksiz.. Ayrıca 2.2 sürümü bu 2.3.1 geçmen lazım.

15. turranor
    Üye

o sitede anlatılanları yaptım. diğerleri de dediğin gibi zaten ama olmadı işte. bi de htaccess nasıl sıfırlanır?

16. turranor
    Üye

sorunu çözdüm. sağol..

17. eylultoprak bende hostu degiştirmeyi düşünüyorum zor günler bekliyor bizi :) şimdiden ısınma tuzlarına başladım :d

bu arada db yedeklerime baktımda ekledigim resimler dosyalar linkleri eski adrese göre olacak yeni adreste bu linkleri yeni adrese göre degiştirmek gerekirmi yoksa wp ayarlıyormu :)

18. @gevv sonunda :)

500 yurt içi aramalara kapalı yazıyordu geçen gireyim dedim :)

19. Linkler bozuk.

>Editör notu: KOnuda adı geçen linkleri güncelledim. [eylültoprak]

Tarih: 1 ay #
  20. sene1983
    Üye

arkadaşlar merhaba,
    bir sorunum var, yardım edebilirseniz sevinirim.

X sitemden wp yedeğimi anlatıldığı gibi bir sıkıntı olmadan aldım.
    daha sonra Y siteme ftpden tüm dosyaları upload ettim. configden yeni db name password vs. ayarını yaptım. daha sonra sqli dump ettim. tablolar vs. çıktı.

Y siteme giriş yaptığımda ise X sitem açılıyordu.
    Sonra, sql dosyasını açıp VALUES 39 home' dan homepage'i yeni sitenin adresi olarak değiştirilmesi gerektiğini buradan öğrendim. sıkıntı çıkmasın diye dbyi sildikten sonra yeniden oluşturup, aynı işlemleri yeniden yapmak isteyince sql hatası verdi.

HATA:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds .. vs..

sebebi ne olabilir?

tamba2.org.uk adresindeki anlatım ile sorunu hallettim.

:) yukarıdaki mesajım geçersizdir.

teşekkürler.

Tarih: 1 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.