WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kategoriler

(15 mesaj(lar))
  • 11 ay önce rhythmix tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Selam Herkese Bu Kategorilerde Ben Alt Kategori Oluşturdum.Fakat Bu Alt Kategori Normal Bir Kategoriymiş Gibi Gözüküyor.Bu Alt Kategorileri Bir Combobox İçerisine Ekletip Göstermemiz Mümkünmü

Birde Kategorileri İstediğim Şekilde Nasıl düzenleyebilirim

Yönetici notu: Lütfen forum kurallarımızı okuyun, Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun. [Hasan]

11 ay önce #
  2. sonysinger
    Üye

Aylardır bu soruların cevabını arıyorum ben de. Doyurucu bir cevap gelmemiş geçmişte sorulduğunda. dmry nin ağaç navigasyon eklentisinin kategorilere yönelik bir versiyonu yok mudur?

Bu comboboxtan kastınız nedir acaba, anasayfada mousela kategori adının üstüne glince pencere halinde alt kategoriler listesinin açılması tarzı bir şey mi (bana bize öyle bir şey lazım da:)

11 ay önce #
  3. Burada'ki öncelikle 137 sonra 136,139 ve 140 no'lu eklentileri bir inceleyin.

11 ay önce #
  4. sonysinger
    Üye

Teşekkürler canarkadaş, benim şu an deneme şansım yok, ancak kullanan ya da test eden görüşlerini paylaşabilirse (mümkünse ss verebilirse) birçok wp kullanıcısı için faydalı olacaktır sanırım.

11 ay önce #
  5. ben jquery.treeview indirdim fakat çalıştıramadım.hatta ve hatta eklenti olarak gözükmedi.ne yapmamız gerektiği hakkında bilgi verilirse memnun olurum.

10 ay önce #
  6. Onlar eklenti değil tam olarak.. :)

O yüzden scriptin yapımcısının sitesinden bilgi alabilirsiniz..
    Biraz php biraz css bilinmeden çalıştırılması mümkün değil..
    Wordpress eklentileri gibi kur çalıştır yapılamıyor malesef..

10 ay önce #
  7. themes.wordpress.net adresine girip istediğin stildeki kategori bölümünü bul. daha sonra kaynağı göstere tıkla ve 2 yere bakarak kodları bul.

1.yer category başlığı altında daha çok sidebar etiketleri ve ul-li ile devam eden satırdan dizlimi bulabilirsin.
    2.yer css dosyasının tam adresi. Buradan direkt 1.yerde bulduğum div etiketlerini css dosyası içersinde buulup kendi sitene kopyalaman gerekiyor.
    - 2 adımda istediğin kategori yapısına ulaşabilirsin.

10 ay önce #
  8. sonysinger
    Üye

Bunları yaptıktan sonra haber verirsen de sevinirim.

10 ay önce #
  9. sonysinger
    Üye

canarkadaş, tavsiye ettiklerinizi kurup deneyemedim ancak sitelerinden gördüğüm kadarıyla bunlar da kategoriler altındaki sayfaları indksliyor gibi geldi. Benim kastım ise şöyle:

Kategori1
    -Alt kategori (Tıkladığınızda sadeec bu alt kategoriye ait yazılara gidiyorsunuz)
    -Alt Kategori
    Kategori2
    -Alt Kategori
    -Alt Kategori
    Kategroi3
    -Alt Kategori
    -Alt Kategori

Daha çıklayıcı bir örnek olacaksa

Spor (Ana Kategori1)
    -Futbol (Alt Kategori1, tıkladığınızda futbolla ilgili yazılara gidiyorsunuz)
    -Basketbol(Alt Kategori2, tıkladığınızda basketbolla ilgili yazılara gidiyorsunuz)
    -Tenis (Alt Kategori3, tıkladığınızda tenisle ilgili yazılara gidiyorsunuz)
    -Su Topu (Alt Kategori4, tıkladığınızda su topu ile ilgili yazıkara gidiyorsunuz)

Kültür Sanat (Ana Kategori 2)
    -Edebiyat (Alt Kategori 1)(Tıkladığınızda edebiyatla ilgili daha alt kategorilere)
    --Şiir (Daha Alt Kategori Tıkladığınız zaman şiirle ilgili yazılara
    --Roman (Tıkladığınız zaman romanla ilgili yazılara)
    -Müzik (Alt Kategori 2)
    --Klasik Müzik (Daha alt kategori tıkladığınızda klasik müzikle ilgili yazılara gidiyorsunuz)

Hiç üşenmedim örneklendirdim:D İşte bunu yapabileceğimiz hangisidir? Deneme fırsatım olsa sizi böyle meşgul etmezdim.

10 ay önce #
  10. Tree ile başlayanlar olabilir.

10 ay önce #
  11. sonysinger
    Üye

İlginiz için teşekkür ediyorum, şu an sitemizdeki en büyük handikap bu, kategoriler kısmımız bir hayli karıştı.

10 ay önce #
  12. birde kategori bulutu kullana bilirsin ben kullanıyorum aceip mutluyum :)

10 ay önce #
  13. sonysinger
    Üye

Kategori bulutu bizim konseptimize uymaz, aslında siteyi görseniz ihtiyacımız olan şeyi hemen anlayabilirdiniz, ancak gösterebilmem mümkün değil maalesef. :(

Önceden sadece 34 kategorimiz vardı, ancak yaklaşık bu kadar daha belki de daha fazla kategori eklenecek, bunların düzenli olabilmesi için, 4 ya da 5 ana kategoriye bölünmesi gerekebilir. Bu nedenle mutlaka açılıp kapanan liste şekline somamız gerekiyor. Sidebarda alt alta 100 kategori pek de hoş bir görüntü olmaz. Ayrıca bir de wp nin alfabetik sıralama olayı var, ortalık iyice karışır.

10 ay önce #
  14. sonysinger
    Üye

wpplugins e bakarken şöyle bir eklenti gördüm http://www.pixel-no1.de/menumaker/index.html
    aslında aradığım böyle bir şey yalnız açılıp kapanma olayı yok. Benim istediğim sidebarda sadece ana kategoriler görünecek, ana kategori ismine tıkladığınız zaman hemen altında alt kategoriler listelenecek.

Bu blogun sahibi Çin'li (veya Taiwan'lı ya da Koreli belki de Japon) arkadaş bu açılıp kapanma olayını yapmış ancak onun eklentisi kategoriler altındaki yazılar için.
    http://www.silpstream.com/blog/wp-dtree/wp-dtree-v10/
    Gerçi bu arkadaşın eklentisinde alt sayfaları görmek için ana başlığın yanındaki + ya tıklamanız gerekiyor, ben biliyorum ki bir çok üyemiz bunun farkına varamayacak o nedenle başlığın kendine tıklandığında alt kategoriler listesinin açılması gerek.

BU iki kategorinin bağdaştırılmış halini arıyorum :D

Off dışarıdan o kadar basit görünen bir olayı nasıl bu kadar karmaşık hale getirebildiğime şaşırıyorum doğrusu :D

10 ay önce #
  15. Geçen akşam sanki k2'de senin istediğini gördüm.. Bir de ona bakın.

10 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.