WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Blogu Birkaç Dilde Hazırlama

(5 mesaj(lar))
  • 9 ay önce BlogCini tarafından başlatıldı
  • aligon tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Merhabalar,

Malesef forumumuz da arama tam anlamı ile çalışmadığından, konu açanlar ise doğru bir şekilde etiketleme kullanmadığından istediğim konuya ulaşamıyorum bir türlü. Bu sebepten ötürü konu açmayı uygun gördüm.

Sorunum şu :

Yeni bir iş/proje için Wp 2.3.1 üzerine bir site kuruyorum, fakat sitenin 4 dilde olması gerekiyor! Site tasarımı ve kurulumunu Türkçe olarak bitirdim ancak diğer 3 dilin ayarlamasını nasıl yapacağımı bir türlü bilemiyor ve bu konuda destek bulamıyorum. Yanılmıyorsam farklı db lerle ve aynı db de tutmak üzere 2 yöntem var. Sunucudaki db hakkımız 2 adettir. 2 adet db de 4 dil tutabilirmiyiz? Hatta yakın bir sürede bize 1 db lazım bende bu yüzden şuan mevcut db üstünde 4 dil tutmak ve diğer db yi şuan saklamak istiyorum...

Bu bahsettiğim olayı nasıl gerçekleştirebilirim acaba?

Değerli yardımlarınızı, görüş ve fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...

Teşekkürler...

Tarih: 9 ay #
  2. şöyle birşey var ama : ben de zaman bulunca nasıl çalıştığını öğrenip yazarım.
    http://wordpress.org/extend/plugins/multilingual-posts/

detayları burada

http://www.imluke.net/ideas/mlpost.htm

anlatıyor. Sanırım div'e "lang" tanımlatıyorsun.

3. Bende ki ingilizce ile pek bir şey anlayamadım malesef.

Klasik yöntem dir hani bir siteye girersiniz ve üstte minik bayraklar halinde dil seçenekleri durur, hangi tıklarsanız site o dile geçer. Bu tarz basit bir yoldan halledebileceğimiz bir sistem yokmudur?

Bu arada cevabın ve yardımın için Teşekkür ederim "engin1984"

4. konuyu bulamayacağım şimdi ama yakuter.com 'da bunun ile ilgili bir makale var.

iki wordpress açmak en mantıklısı olduğu söyleniyordu o yazıda ve daha öncede forumda tartışılmıştı.. bi yerler olacak bi arama ile çıkar sanırım.

5. aligon
    Üye

iki wordpress açmak en mantıklısı olduğu söyleniyordu o yazıda ve daha öncede forumda tartışılmıştı.. bi yerler olacak bi arama ile çıkar sanırım.

link

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.