WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Bir WordPress'te olması gerekenler

(9 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce gravedigger tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. vbulletin kullanıcısıydım ama forumdan sıkıldım ve sitemi sattım şimdi worpress kuracam 1 kaç güne bir wordpress'te olması gereken eklentileri ve ne işe yaradıklarınıda açıklamalı olarak söleyebilirmisniz mesala bana sorsanız vbulletinde ne gerektigini başlı başına 5-6 eklenti va sölerim ama wordpressde ne gerektigini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim....

Yönetici notu: Hoşgeldiniz, fakat lütfen forum kurallarımızı okuyun, Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun. Yeni başlıyorsanız, belgelerimize bakın. [Hasan]

1 yıl önce #
  2. ytgn
    Üye

Merhaba gravedigger, öncelikle hoşgeldin. Ben de yeni bir wordpress kullanıcısıyım. Öncelikle belirtmek isterim ki bu yazdıklarım şahsi fikirlerimdir.

Bence ilk bilmen gereken Unicode UTF-8 karakter setini kullanmandır;) Buradaki sınırları, şekilleri senin hayal gücün belirler. Php,mysql,html vs. vs. artık hangi dili kullanırsan gerisini onlar halleder. Ben bir sitede wordpress'in destek linkini görüp tıkladığımda karşımda olan şey bana işte bu!! dedirtti:) Evet tam aradığım şeydi. İlk kurduğum hali ile bile kullanabilirdim fakat bu sırada wordpress-tr ile tanıştım. Eklentileri falan görünce vay be daha bişey görmemişim dedim:) Neyse sözün kısası her geçen gün kendime ve siteme yeni şeyler ekliyorum. Bu yüzdendir ki daha siteyi yayına sokamadım :D

Benim fikrim burda başrolde senin olduğundur. Asl'olan sensin ve wordpressi dilediğin şekilde yönlendirebilirsin. Önce sade bir şekilde kur ve bak; tabloda sana göre ne eksikse tamamla. Aklında bulunsun wordpress tembelliğe gelmez forumlardan daha çabuk sıkılabilirsin. O yüzden sana ne gerekiyorsa ilk önce türkçe kaynakları araştır, daha sonra yabancılara otomatikman geçersin zaten. Ben şimdi sana kalkıp onu kur bunu kur desem belki sen beğenmeyeceksin. Diyelim ki birşey istiyorsun ve bulamadın, işte o zaman gel burda bi başlık aç ve ben bunları bunları istiyorum de. Emin ol sen bildiğini esirgemezsen kimse de senden esirgemez. Bana göre en büyük paylaşım ortamı WordPress.. ;)

1 yıl önce #
  3. walla hiçbişey anlamadım :D artık kullandıkça anlamaya başlayacam yinede saol

1 yıl önce #
  4. Dan's Avatar Thingy : uyeler avatar kullanabiliyor
    Lightbox 2: resimleri daha pratik ve güzel göstermek için
    Plugin Pagebar : sayfaları numaralandırmak için sayfa 1-2-3-4 gibi
    Nazdrave-MP3 :yazılarda mp3 yayınlamak için
    Role Manager: üyelerin yetkilerini ayarlamak için
    Sayfa Sayac :(Post read counter) adı üstünde :)
    Simple Tags :etiketler için
    Subscribe To Comments : yazılara yapılan yorumları mail ile haberdar ediyor
    WP-OnlineCounter (tr): çevrim içi toplam vs gibi bilgileri veriyor
    Yahoo/MSN Style Smileys : yorum bölümünesmiley

bence bu eklentiler temel :)

1 yıl önce #
  5. aliak
    Üye

Bence çok fazla eklenti kurmana gerek yok. SEO için bazı eklentiler kurmalısın.
    Bunlar :
    All in One SEO Pack Eklentisi
    dd-sitemap-gen eklentisi
    Burada çeşitli SEO tavsiyeleri de bulabilirsin.

Site için güzel bir tema bul, siteni dizinlere kaydet, benzer içerikteki sitelerden link al.

1 yıl önce #
  6. ben eylultoprak rüzgarından sonra seo ile uğraşmayı bıraktım :) ve gördümki haklıymış seo falan hikaye önemli olan içerik wp zaten seo :)

1 yıl önce #
  7. hepinize teşekkkür ederim

1 yıl önce #
  8. :) haklıyım tabiki.. hangi sitede linkim var mesela :)

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.