Merhaba gravedigger, öncelikle hoşgeldin. Ben de yeni bir wordpress kullanıcısıyım. Öncelikle belirtmek isterim ki bu yazdıklarım şahsi fikirlerimdir.
Bence ilk bilmen gereken Unicode UTF-8 karakter setini kullanmandır;) Buradaki sınırları, şekilleri senin hayal gücün belirler. Php,mysql,html vs. vs. artık hangi dili kullanırsan gerisini onlar halleder. Ben bir sitede wordpress'in destek linkini görüp tıkladığımda karşımda olan şey bana işte bu!! dedirtti:) Evet tam aradığım şeydi. İlk kurduğum hali ile bile kullanabilirdim fakat bu sırada wordpress-tr ile tanıştım. Eklentileri falan görünce vay be daha bişey görmemişim dedim:) Neyse sözün kısası her geçen gün kendime ve siteme yeni şeyler ekliyorum. Bu yüzdendir ki daha siteyi yayına sokamadım :D
Benim fikrim burda başrolde senin olduğundur. Asl'olan sensin ve wordpressi dilediğin şekilde yönlendirebilirsin. Önce sade bir şekilde kur ve bak; tabloda sana göre ne eksikse tamamla. Aklında bulunsun wordpress tembelliğe gelmez forumlardan daha çabuk sıkılabilirsin. O yüzden sana ne gerekiyorsa ilk önce türkçe kaynakları araştır, daha sonra yabancılara otomatikman geçersin zaten. Ben şimdi sana kalkıp onu kur bunu kur desem belki sen beğenmeyeceksin. Diyelim ki birşey istiyorsun ve bulamadın, işte o zaman gel burda bi başlık aç ve ben bunları bunları istiyorum de. Emin ol sen bildiğini esirgemezsen kimse de senden esirgemez. Bana göre en büyük paylaşım ortamı WordPress.. ;)