Arkadaşlar sitemin yazılar bölümünde Türkçe karakterler kullanamıyorum.
Kullandığım tema türkçe onun başlıkları yazıları normal ama konu eklediğim zaman heryer soru işretleriyle doluyor..
Lütfen yardım edin...
Arkadaşlar sitemin yazılar bölümünde Türkçe karakterler kullanamıyorum.
Kullandığım tema türkçe onun başlıkları yazıları normal ama konu eklediğim zaman heryer soru işretleriyle doluyor..
Lütfen yardım edin...
Soru işaretleri şeklinde karakter sorunu varsa veritabanı kaynaklı olabilir. Veritabanı karakter kodlamanız nasıl, değiştirdiniz mi yakında? Ve bu hata kurulumun başından beri var mı yoksa yükseltme yaptıktan sonra mı oldu?
Ben herhangi bir değiştirme yapmadım .
Nerden bakarım bilmiyorumda :)
Dün kurdum wordpress'i türkçe tema falanda yükledim ama soru işaretleri çıkıyor...
bu arada
admin>reading options'tan baktım Encoding for pages and feeds: UTF-8olarak gösteriyor ama bende sürekli soru işaretleri çıkıyor
bende de iletişim eklentisinde share this gibi eklentilerde var problem. gelen maillerde yazılarımda türkçe karakter sorunları oluyor
mail fix aratın. google 'da. eklentiler dizinlerinde.
wp-contact-form-fix diye buldum ve şimdi normal çalışıyor ancak wp-email için herhangi bir eklenti bulamadım :(
bir de genel olarak mail fix onu deneyin olmadı bir makale okumuştum bu maillerin kodlamasını değiştiren.. bakar yazarım aklımdasın.
arkadaşlar biraz benim olayada yönelsek...
@envercell wordpress standart temasında aynı sorunu alıyor musunuz. yoksa yüklediğiniz temada mı bunu yapıyor.
Bazen eklenti yüklemesi yaptıysanız wordpress sürümüne uygun olmayan eklenti yüklemeniz dahilinde bu tür sorunlar çıkar site adresinizi alabilirsem bende burdan bakayım belki sizin bilgisayarınıza has bir karakter kodlamasıdır.
@eylultoprak
kullandığım tema Türkçe versiyonu ve default temada da aynı sorun var.
Hiçbir eklenti yüklemedim,sıfır halindede aynı sorunları veriyordu.
adres : www.ingilizceogretmen.in
belki sizin bilgisayarınıza has bir karakter kodlamasıdır.

yeniden kur db oluşturdukdan sonra.. karakter kodlamasını utf-8_general_ci yada general_ci seç sonra wordpress install'u başlat. düzelmesi lazım.. alt kısmı almamış ama alt kısımda karakterler gözüküyor..
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.