WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Türkçe karakter sorunu

(12 posts)
  • Started 2 years ago by envercell
  • Latest reply from Wordpress Sever
  • Bu konu Çözülmemiş

No tags yet.

1. envercell
    Member

Arkadaşlar sitemin yazılar bölümünde Türkçe karakterler kullanamıyorum.
    Kullandığım tema türkçe onun başlıkları yazıları normal ama konu eklediğim zaman heryer soru işretleriyle doluyor..

Lütfen yardım edin...

Posted 2 years ago #
  2. Hasan
    Emekli Yönetici

Soru işaretleri şeklinde karakter sorunu varsa veritabanı kaynaklı olabilir. Veritabanı karakter kodlamanız nasıl, değiştirdiniz mi yakında? Ve bu hata kurulumun başından beri var mı yoksa yükseltme yaptıktan sonra mı oldu?

Posted 2 years ago #
  3. envercell
    Member

Ben herhangi bir değiştirme yapmadım .
    Nerden bakarım bilmiyorumda :)

Dün kurdum wordpress'i türkçe tema falanda yükledim ama soru işaretleri çıkıyor...

Posted 2 years ago #
  4. envercell
    Member

bu arada
    admin>reading options'tan baktım Encoding for pages and feeds: UTF-8olarak gösteriyor ama bende sürekli soru işaretleri çıkıyor

Posted 2 years ago #
  5. CeZZa
    Member

bende de iletişim eklentisinde share this gibi eklentilerde var problem. gelen maillerde yazılarımda türkçe karakter sorunları oluyor

Posted 2 years ago #
  6. Wordpress Sever
    WordPress Türkiye

mail fix aratın. google 'da. eklentiler dizinlerinde.

Posted 2 years ago #
  7. CeZZa
    Member

wp-contact-form-fix diye buldum ve şimdi normal çalışıyor ancak wp-email için herhangi bir eklenti bulamadım :(

Posted 2 years ago #
  8. Wordpress Sever
    WordPress Türkiye

bir de genel olarak mail fix onu deneyin olmadı bir makale okumuştum bu maillerin kodlamasını değiştiren.. bakar yazarım aklımdasın.

Posted 2 years ago #
  9. envercell
    Member

arkadaşlar biraz benim olayada yönelsek...

Posted 2 years ago #
  10. Wordpress Sever
    WordPress Türkiye

@envercell wordpress standart temasında aynı sorunu alıyor musunuz. yoksa yüklediğiniz temada mı bunu yapıyor.

Bazen eklenti yüklemesi yaptıysanız wordpress sürümüne uygun olmayan eklenti yüklemeniz dahilinde bu tür sorunlar çıkar site adresinizi alabilirsem bende burdan bakayım belki sizin bilgisayarınıza has bir karakter kodlamasıdır.

Posted 2 years ago #

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.