WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Virüs Bulaştı, Yedek Almam Gerekiyor. Ama Nasıl?

(16 mesaj(lar))
  • 10 ay önce fuzuli tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Arkadaşlar siteme virüs bulaştı 2.3.1 sürmünü kullanıyorum. Yine aynı siteye yükleyeceğim. Sitemde sayfalar yaklaşık 2-3 dakikada açılıyor. Forumu okudum en uygun yöntemin veritabanı yedeği almak olduğunu anladım. Ama ben PHP sisteminde çok yeni olduğum için bunun tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum. Bir hata yapmak da istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar bazı sorunlar yaşıyor. Aynı sorunu ben de yaşamak istemediğim için sizlere sormak istedim. Aşağıdaki fotoğrafta neleri işaretlemem gerekiyor hiçbir sorun yaşamamak için? Bir de veritabanı yedeğini yüklediğim zaman virüsten tamamen kurtulablir miyim? Yedek almaktaki amacım virüsten kurtulmak. Bunun için başka bir yol var mı? Düşüncelerinizi bekliyorum. Yardım ederseniz memnun olurum. Teşekkürler.

<br/>

Alternatif Link

10 ay önce #
  2. http://www.tamba2.org.uk/wordpress/

Backup yedek alma
    Restore yedeği yükleme.
    Sol yan menüde göreceksiniz.

Host sahibi ile irtibata geçin. Virüs olduğunu söyleyin.

10 ay önce #
  3. Teşekkürler EylülToprak peki bu şekilde yedek aldığım zaman virüs sorunum tamamen çözülecek mi? Bir de bu virüsün tekrar bulaşmaması için ne yapmalıyım?

Host sahibi ile irtibata geçin. Virüs olduğunu söyleyin.

Bu yolu denedim ancak bunun wordpress ten kaynaklandığını söylediler.

10 ay önce #
  4. Host sahibi ile irtibata geçin. Virüs olduğunu söyleyin.

:) çözüleceğini sanmıyorum.

Yedek almak iyidir ama haftada bir en azından. Yada kritik bir şey yapmadan.

Bu yolu denedim ancak bunun wordpress ten kaynaklandığını söylediler.

Sallamışlar :)

Virüs olduğuna eminmisiniz belki yanılıyorsunuzdur.

10 ay önce #
  5. Evet haklısın. Peki bunu bireysel olarak engelleyemez miyiz? Bir de benim şüphelerim var kendimle ilgili olarak. Ben hosta dosya atarken hep file zilla adlı bir ftp programı kullanıyorum. Bundan kaynaklaıyor olabillir mi? Ya da kendi bilgisayarımda olan bir virüsten olabilir mi? Ayrıca wp klasörlerinin izinleriyle alakalı olabilir mi? Bu sorunu mutlaka çözmeliyim. 15 - 20 bin ziyaretçim şu an itibarıyla 7 - 8 bine düştü bu sorun yüzünden. Bu tür önlemler için bir önerin var mı EylülToprak? Ya da diğer arkadaşlara da sormak istiyorum. Teşekkürler

Virüs olduğuna eminmisiniz belki yanılıyorsunuzdur.

Evet büyük ihtimalle virüs var. Sayfalar inanılmaz yavaş açılıyor. Ve arka planda saçma sapan yere yönlendiriyor. iqcdosug/pood/index.php adlı bir alana yönlendiriyor. Bu yönlendirme sonucunda sayfaların açılması 5 dakikaya kadar uzayabiliyor.

10 ay önce #
  6. Kendi bilgisarını tarat. Virüslü dosyayı indir ve tarat. İkiside aynı isimde virüs ise mantık olarak senden gitmiştir :)

Shell sunucularda bu izinle alakalı olabilir yinede.. Yani başka yerden sanada bulaştırmış olabilir çünkü paylaşımlı sunucudur bunlar. Ama bu seferde server sahibini ilgilendirir.. Genelde dosya izinleri 644 yapmak en mantıklısıdır böyle yerlerde.. Daha onemli dosyalar içinde 444 kullanıla bilir.

Çok fazla sunucu bilgim yok daha bilen bir arkadaş yanıtlaya bilir bu izin muhabbetini.

10 ay önce #
  7. Teşekkürler Word Press hazinesi. Şimdi biraz daha uğraşayım umarım yapabilirim. Bu benim için büyük bir sorun. Eğer çözebilirsem dile benden ne dilersen! :) Görüşmek üzere

10 ay önce #
  8. Verdiğin adresteki yönergeleri izleyerek yedeği aldım ve deneme amaçlı başka bir siteme yedeği yükledim. Ancak aşağıdaki sorunu verdi. Bunun nedeni ne olabilir EylülToprak?

WordPress veritabanı hatası: [Table 'edebiyat_gramer.wp_post2cat' doesn't exist]

SELECT post_id, category_id FROM wp_post2cat WHERE post_id IN (175)

10 ay önce #
  9. sitendeki wordpress ile bu tutuyor mu?

Eğer tutuyorsa eklentileride local'e kurdun mu?
    Local'de wordpress kuruyorsan easy php kullanman daha faydalı ve acısız olur :)

10 ay önce #
  10. sitendeki wordpress ile bu tutuyor mu?

Bunu sorarken sürümü kasediyorsun sanırım. Evet sürümler ikisinde de 2.3.1. Eklentileri locale kurmakla neyi kastettiğini anlamdım. Yani yeni taşıdığım siteye bir eklenti kurmadım çünkü veritabanı ile taşınacağını düşündüğüm için kurmadım. Yani senin verdiğin sayfadaki yönergeleri aynen takip ettim ve deneme amaçlı bir başka siteye yükledim. Bu sonucu aldım. Acaba başka siteye yüklediğim için mi bu sorun çıktı. Aynı siteye tekrar yüklersem sorun ortadan kalkar mı sence? Ayırca veritabanı yedeği normal şekilde aldım ancak bir de gzip biçiminde de alsam ve öyle yüklesem sorun olur mu? Ya da bu sorunu çözer mi? Bir de xml olarak yedek alacağım. Ne düşünüyorsun?
    Teşekkürler

10 ay önce #
  11. xml ile yazılar yorumlar vs vs.. yedek alır.
    db eklenti ayarları falan da alır.. gzip ile yedek almak tavsiye edilmiyor hiç bir yerde aksini okumadım ama öyle sanırım. blog url sorunu yaşamış olabilirsin.

http://www.tamba2.org.uk/wordpress/ blog url değiştire bilirsin..

eklentiler veri tabanı ile taşınmaz.. plugin klasorune kurduğun eklentileri kurman gerekebilir. siteurl/wp-admin/install.php yada upgrade.php tekrar çalıştırılıncada sorun çözülebilir..

bence bu hata yedek tam yüklenemediği için oluşmuş.

10 ay önce #
  12. Anladım. İlgin için çok teşekkürler. Artık kafamda her şey daha da netleşiyor. Sorunumu çözmek üzereyim. Çözdüğüm zaman buraya nasıl çözdüğümü ayrıntılı olarak anlatacağım. Diğer arkadaşların da bu tür sorunları yaşamasını istemiyorum. Tekrar teşekkürler değerli arkadaşım.

10 ay önce #
  13. @fuzuli acele etmemek gerekir yavaş yavaş..

Bende hiç bir şey bilmiyordum yavaş yavaş öğreniyorsun.

10 ay önce #
  14. Evet haklısın. Bu sistem çok mükemmel bir sistem. O kadar geniş ki insan aç gözlü olup her şeyi bir anda öğrenmeye çalışıyor. :) Sanırım ben de onlardan biriyim. Daha önce hayal ettiğim tüm şeyleri WordPress'te bulabildim. Bunun heyecanı ile olmalı ki her şeyi bir anda yapmaya çalışıyorum. Benim yaklaşık 20 - 25 tane sitem var gramerimiz.com u deneme amaçlı kullanıyorum. Büyük oranda öğrendiğim zaman diğer sitelerime de uygulayacağım. Ama öğrenmem uzun zaman alacak gibi. Çünkü bunun dışında onlarca site ile uğraşıyorum ve aynı zamanda haftalık 40 saate yakın derse giriyorum. Dur bakalım bundan 2 ay sonra hangi noktada olacağım merak ediyorum.

Saygılarımla.

10 ay önce #
  15. eren1
    Üye

Arkadaşlar veritabanı yedeği nasıl alınır anlayamadım....Ayrıca Wordpress dosyalarının yedeği nasıl alınıyor...Forumda ve google'da aradım ama pek birşey bulamadım....

4 ay önce #
  16. @eren1

Lütfen aramadan okumadan mesaj yazmayınız, sık sorulanlarda var, arama da ise veritabanı yedekleme dediğinizde detaylı açıklama çıkıyor..

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.