WordPress Türkiye Forumları » AR-GE

WordPress Sayfa Sayaç Eklentisi 2.1

(29 posts)
  • 1 yıl önce dmry tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Yerli ve yabancı birçok wordpress kullanıcısının yazı okunma istatistiklerini görmek için sitelerine yükledikleri sayfa sayaç eklentisinin en son sürümü hazır. Aslında bu yeni sürüm uzunca bir süreden beri hazırdı fakat sitem üzerinde testlerini sürdürmekteydim. Sonradan fark ettiğim çoğu hatasını giderdim ve şu an birçok yeni ve gelişmiş özelliği ile sizlere sunuyorum

Yeni özellikleri neler?

1. Sayaç artık sadece yazıların değil, sayfalarında okunma sayısını takip ediyor.
    2. Toplamda okunmalar bir yana, anlık okuyan kişi sayısını da görebiliyorsunuz.
    3. Sayacı çalıştırmak için eski sürümlerdeki gibi single.php içerisine kod eklemeniz gerekmiyor. Eklentinin aktif edilmesi ile birlikte sayaç çalışmaya başlıyor. Sadece okunma değerlerini görüntülemek için kodları eklemeniz gerekiyor.
    4. Yazı yönetimi ekranındaki tabloya "Okunma" sütununu ekliyor ve her bir yazının toplam okunma sayısını oradan görebiliyorsunuz.
    5. Eski sürümlerde son okunma tarihi yazının yayın tarihinden önce çıkabiliyordu. Bu elbetteki ülkeler arasındaki saat farklarından meydana geliyordu. Bu sürümde saat farkları da dikkate alınarak son okunma tarihi görüntüleniyor.
    6. Sayaç tüm okunma değerlerini günlük olarak arşivliyor. Böylece bu haftanın, geçen haftanın, bu ayın, geçen ayın en çok okunan yazıları gibi listelemeleri yapabiliyorsunuz.

http://www.dmry.net/wordpress-sayfa-sayac-eklentisi-21

Tarih: 1 yıl #
  2. Paylaştığınız için teşekkürler :) Ellerinize sağlık.

3. Döktürmüşsün yine ;)

4. Eline sağlık Hakan, her zamanki gibi güzel. :)

5. Sayaca wordpress 2.1 desteği sağladım. Ayrıca yine 2.0.x sürümleri ile de çalışıyor. Bunu yeni bir sürüm adı altında yayınlamadım ve sadece 2.1'ün dosyasını güncelledim. Eğer wordpress 2.1'e geçmeyi düşünüyorsanız, sayfa sayaç 2.1 'i tekrar indirip eski dosyalarının üstüne yazmanız güncellenmesine yetecektir ;)

6. peki bu sayacın sonuçlarını sidebarda değil de, ayrı bir sayfa içinde görüntüleyebiliyor muyuz? görüntüleyebiliyorsak nasıl oluyorda oluyor?

mesela temanın page.php yada single.php dosyasını kopyalasam, içerik olarak sidebara ekleyeceğim kodları bu sayfanın ortasına doğru altalta yapıştırsam, pluginden sorun çıkmadan sonuçları verebilecek mi?

7. dicdatorwolf, evet farklı bir sayfa altında istatistikleri sunabilirsin. Fonksiyonların tam açıklaması sayacın adresinde mevcut. Yapman gereken yeni bir tema sayfası yaratıp bunun içerisine istediğin sayaç fonksiyonlarını eklemen. Ve daha sonra yaratacağın wordpress sayfası için temayı o dosya olarak seçmen.. Bu yöntem için gerekli açıklamalar sanırım forum içerisinde, wiki'de ve Hasan'ın hazırladığı güzel doküman içerisinde vardır ;)

8. Merhabalar!dmry'nin hazırladığı sayaç eklentisini kurdum.aktif hale getirdim ama çakışma oldu galiba.Resim yüklemesi yapamıyorum.2.1 kullanıyorum.Cevaplarınızı bekliyorum.

9. Evet beyazadres, 2.1 üstünde resim yükleme fonk. ile bir problem yaşıyor eklenti. İşlerden vakit bulabilirsem hatayı düzeltecek ve güncel bir sürüm çıkaracağım.

10. Kayıtsız kalmadığınız için teşekkürler dmry.Esasında sorun resim yüklemeyle bitmiyor.Ben bu eklentiyi sorunlu da kullanamadım.(herhangi bir kullanım hatası yok).Sanırım teknik bir hata olmalı.Bununla birlikte wordpress online sayaç'ı da etkinleştirmeme rağmen aktif olarak çalışmadı.Sürekli ziyaretçi çetelesi boş kaldı.Anlayacağınız 1 aydan beri sayaçsızım.:( WordPress Sayfa Sayaç Eklentisi 2.1'i kullanmak istiyorum.Cevaplarınızı beklerim...

Yönetici notu: Aynı mesajı birden fazla göndermenize gerek yok, diğer mesaj silindi. [Hasan]

11. Bu sayacı nasıl türkçe yapacağız ? programın yanında gelen ve eklentiyi türkçe yapan .MO ve .POT uzantılı dosyaları nereye atacağız? tşkürler..

12. gevezetr;

Eklenti ana sayfasında da yazıyor, "sıkıştırılmış klasör içerisinden çıkan sayfa_sayac klasörünü wordpress eklenti dizini altına kopyalayın" Klasörü olduğu gibi wp-content/plugins dizini altına yüklerseniz ve Türkçe WP kullanıyorsanız eklentiyi Türkçe olarak kullanırsınız.

13. Benim sorumu cevapsız bırakmayın lütfen!Şimdiden teşekkürler...

BKZ:3 gerideki soru

14. @beyazadres, sayacı aktif ettiğinde varsayılan ayar olarak yönetici oturumu açıkken sayfa görüntülenmeleri sayılmamaktadır. Ayarlardan bunu değiştirerek ya da yönetici oturumunu kapatarak tekrar deneyebilirsin. Bir diğer saymama nedeni ise bir nedenden ya da farklı bir eklentinin engellemesinden ötürü veritabanı tablolarının yüklenememesidir. Teknik bir hata olduğuna katılmıyorum, çünkü öyle olsa dmry.net in sayacı çalışmaz. Sizlerin kullandığı eklenti ile benim kendimin kullandığı tamamen aynı :)

15. Hakan Bey dediklerinizi uyguladım ama inanın herhangi bir değişiklik olmadı.Diğer eklentileride iptal ederek uyguladım yine olmadı.:( Tuhaf bir durum var.Çözümünü 1 aydan beri de bulamadım.Bu eklentinizi kullanmak istiyorum açıkçası;fakat çözümsüz kaldı!Teknik desteklerinizi beklemekteyim...Saygılarımla...
    Not:eklentiler:Subscire to comment ve yan menü bileşenleri...

16. Subscire to comment'in eski bir sürümü, diğer eklentilerin kendi tablolarını kurmalarını engelliyordu. Phpmyadmin üstünden sayaç tablolarının varlığını sorgulayabilirsiniz. Sanırım bu nedenle çalışmıyor.

17. Eklentiyi iptal ettim.SQL sorgusunda da hata veriyor maalesef.Çözüm galiba yok gibi. :(

18. Tabloları kontrol ettin mi beyazadres?

wp_sayfa_sayac_21
    wp_sayfa_sayac_now_21
    wp_sayfa_sayac_stat_21

tabloları yerinde mi?

Lütfen ilk önce sorduklarımı yanıtla. Ben eklentiyi kaldırmanı istememiştim. Sorularımın yanıtını alamazsam sana yardımcı olamam :=)

19. tablolar yerinde.

20. Bir diğer fikrim şu, şuan aklıma gelen; Eğer sitenizde önbellek tutan bir eklenti varsa, tüm yazı sayfalarının önbelleği alınıp oradan gösterileceği için, yaptığınız aktif değişiklikler etki etmeyecektir. Eğer wordpress ya da farklı bir eklenti önbellek tutuyorsa, pasifleştirdikten sonra tekrar deneyebilirsiniz.
    Eğer önbellek tutan bir eklenti yoksa ve wordpress'in önbellek fonksiyonu aktif değilse, ne yazık ki aklıma başka birşey gelmiyor. Sunucunuzdaki bileşenlerden ötürü sayacın ihtiyaç duyduğu mysql sürüm özellikleri sağlanmıyor olabilir. Sayma konusunda teknik bir problem olduğunu zannetmiyorum. Aynı sayacı ben de kullanıyorum :=)

Resim yüklemede problem yaşayanlar
    Wordpress yönetici panelinden resim yüklemek istediğinizde resim yükleniyor fakat sayaç bu resimlerin görüntülenmesini engelliyordu. Bu hatayı düzelmek için yapmanız gerekenler şunlardır;

1. Sayfa sayacı tekrar indirip orijinal dosyaları, sitenizdeki eski dosyaların üstüne yazmak.. Yeni sürüm çıkarmadım, sadece eski dosyaları güncelledim.
    2. Ya da sayfa_sayac.php dosyasını açın. 47. satırda yer alan,
      return $join . " INNER JOIN $wpdb->sayfa_sayac_21 ss21 ON $wpdb->posts.ID = ss21.post";

satırını,

return $join . " LEFT JOIN $wpdb->sayfa_sayac_21 ss21 ON $wpdb->posts.ID = ss21.post";

olarak değiştirin.

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.