WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

aynı anda bütün yazıları yorumlara kapatma

(9 posts)
  • 7 ay önce eylultoprak tarafından başlatıldı
  • yakupgov tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. aynı anda bütün yazıları yorumları nasıl kapatabileceğini bilen var mı?

Tarih: 7 ay #
  2. engin1984
    Üye

tercihler - tartışma

Yazı üzerine yorum yapılmasına izin ver (me)

çözdüm: şöyle oluyor.
    Var olan yazılar yorumlanabiliyor. fakat yeni yazılar, yoruma kapalı durumda yayınlanıyor, ta ki siz aksini belirtmedikçe.
    İşine yarar umarım eylultoprak
    olmazsa comments-php'den yorum formunu kaldırırsın.

3. beni tanıyan biri bari tercihler kısmında bahsetmese :)

Ben adminlerin yorum bölümünü kullanmalarını istiyordum sorunu şöyle çözdüm.. Aslında yazmıştım ama konuyu çözdüğü mü sandım sonra çözemediğimi görünce anladım ki olmamış böyle kısa bir şey yazdım sonra.. neyse çözüm

< ?php if ( get_option('comment_registration') && !$user_ID ) : ?>
    < p>Sen benim hayatımsan/wp-login.php?redirect_to=< ?php the_permalink(); ?>">kendini< /a> tanıt... < /p>
    < ?php else : ?>

kodunu temaya koydum... yorum yapmak için kayıt olmak gerekliyi işaretledim.. Sonra 'da kayıt'a kapattım sorun çözülmüş oldu var olan üyeleride sildim :)

< sağındaki boşlukları silin.
    > solundaki boşlukları silin kodlar çalışacakdır.

4. Pratik çözümleri severim ama hiçbir zaman için tatmin etmezler beni.
    Güzel çözüm, sevgili eylultoprak...
    :)

5. Bu arada eğer sorununuzu yanlış anlamadıysam bir çözüm önerim olacak.
    Comments.php dosyanızda $blog_user_level değişkenine bağlı bir koşul belirtirseniz, yorumları belirli bir seviyenin altındaki kullanıcılara kapatmış olursunuz.
    Sevgilerimle...

6. aslında bir sql sorgusu ile yoruma'da kapatılabilir ama bulamadım/ öncekinide çalıştıramadım. aslında bunu role manager ile yapmayı düşündüm ama bu daha bi pratikdi :)

7. PhpMyAdmin'i açın, SQL sorgusu bölümüne geçin.
    UPDATE 'veritabanınızınAdı'.'TablolarınızınPrefixi_posts' SET 'comment_status' = 'closed'
    sql sorgusunu çalıştırın. Bütün yazılar ve sayfalar yoruma kapatılacaktır. Burada yapılan işlem posts tablosundaki bütün kayıtların comment_status alanını closed olarak değiştirmektir. Merak etmeyin mevcut yorumlar silinmiyor ama yazıya yeni yorum yapılamıyor. Ayrıca aşağıdaki sorguyu çalıştırırsanız ping'leri kapatabilirsiniz.
    UPDATE 'VeritabanınızınAdı'.'Prefixiniz_posts' SET 'ping_status' = 'closed'

Sorgulardaki prefix, wordpressi kurarken sizden istenilen prefix olup, phpmyadmin'de baktığınızda tablolarınızın başında yer alır ve tablo adıyla prefix _ (alt çizgi) ile ayrılmıştır. Sorguları veritabanınızın içindeyken
    UPDATE 'prefixiniz_posts' SET 'comment_status' = 'closed'
    şeklinde de çalıştırabilirsiniz.

8. hocam hoşgeldin.. :)

peki mantık olarak open 'de açar bunuda yazalım arayan soran olursa ek bilgi olur :)

tabi bir bilen yazsa afaki kalmasa daha hoş olur..
    birde adminler yorum yazacak ama ziyaretçiye kapalı olacak benim yaptığım tabi bi yöntem işimi görüyor :)

ama diyelim ki @khaos dediğini yapmaya çalışıyoruz onu nasıl uygularız.. vaktin varsa açıklar mısın.. sınav dönemide gerçi :)

9. Aşağıdaki kod ile login olmuş kullanıcının level'ini almak mümkün.

<? php $user_info = get_userdata(1);

echo('Username: ' . $user_info->user_login . '\n');
    echo('User level: ' . $user_info->user_level . '\n');
    echo('User ID: ' . $user_info->ID . '\n');
    ?>

Bu koddan yola çıkarak, Level'i aldıktan sonra temanızın yorumlar sayfasında aşağıdaki kodu

<?php ((get_option('comment_registration') && (!$user_ID)) : ?>

aşağıdaki şekilde değiştirin. ayrıca yorumların sadece üyelerin yorum yapmasına izin verin.

<?php
    $user_derece = 0;
    if ($user_ID) {
    $user_bilgi = get_userdata($user_ID);
    $user_derece = intval($user_bilgi->user_level);
    }
    if ((get_option('comment_registration') && (!$user_ID)) || (($user_ID) &&(!$user_derece))) : ?>

Böylece leveli 0 yani normal üyeler dışındakilere yorum yazma yetkisi vermiş oldunuz. Ayrıca bu kodun altındaki uyarı mesajını yorum yapmak için yönetici olarak giriş yapmanız gerek gibi bir ifade ile değiştirmeniz iyi olacaktır.
    Son olarak belki kullanıcının level'ini almak için başka bir yöntem olabilir ancak şu an için bulabildiğim çözüm bu. Birkaç farklı şey denedim ama yemedi, bu oldu, local'de denenmiştir.
    Leveller şu şekilde
    Adminler - 10
    Editörler - 7
    Yazarlar - 2
    Yardımcı - 1
    Normal üyeler - Yok - 0
    Leveller ile ilgili bilgiye http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.