WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

RSS'yi İptal etmek istiyorum

(10 mesaj(lar))
  • 9 ay önce Limp tarafından başlatıldı
  • engin1984 tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Limp
    Üye

Merhaba rss kullanımını nasıl iptal edebilirim . bildiğim kadaıyla panelde yapamıyorum.
    dizinden hangi dosyaları silmme gerekiyor acaba?

9 ay önce #
  2. Bir site yöneticisi neden rss kullanmak istemesin ki ?

9 ay önce #
  3. Limp
    Üye

Evet rss gibi bir hizmeti iptal etmek biraz tuhaf görünüyor uzaktan :) ama biran önce kaldırmak istiyorum. hangi dosyaları sileceğimi bilen birisi yokmu ?

9 ay önce #
  4. header.php içerisinde
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />

ve buna benzer rel=alternate yazan kodlar var ise onları kaldırın.
    RSS'ye bağlantı veren bağlantıları (garip bir tabir oldu) kaldırın, mesela sidebar.php içerisinde olabilir.

9 ay önce #
  5. Limp
    Üye

Teşekkürler Engin fakat benim istediğim www.siteadı.com/rss adresinde girildiğinde bu adresin çalışmaması.Yani sitenin tasarımdan kaldırabiliyorum fakat vermiş olduğum link yine çalışıyor.

9 ay önce #
  6. ytgn
    Üye

Bilmiyorum kalıcı bir çözüm olurmu ama pratik bir çözüm buldum galiba:)
    _www.siteadı.com/rss örneğinden esinlendim de denebilir.

engin1984 ün önerilerini yaptıktan sonra;

Eğer kök dizine, yani blog dosyalarının olduğu dizine rss isminde bir klasor açar ve bu klasor içinede bi index.html dosyası atarsan sorun çözülmüş olur sanırım:)
    index.html içine de sitemizde rss desteği verilmemektir yazabilirsin. İstersen meta kodlarıylada bir kaç saniye sonra ana sayfaya yada 404 sayfasına yönlendirebilirsin. Sana kalmış;)

Test ettim oldu;) ayrıcaaaa _www.siteadı.com/feed yazıncada rss sayfası çıkıyor, aynı işlemi birde feed klasörü için yapman lazım :)

9 ay önce #
  7. aligon
    Üye

ayrıcaaaa _www.siteadı.com/feed yazıncada rss sayfası çıkıyor,aynı işlemi birde feed klasörü için yapman lazım :)

www.siteadı.com/feed/atom/ yazınca da çıkıyor :) bu işin sonu yok. isterseniz Matt'le bir görüşün. o herşeyi bilir :)

9 ay önce #
  8. ytgn
    Üye

Evet malesef sonu yokmuş :(
    sql tablolarına bakınıyorum belki ordan birşey çıkabilir:)
    Bu Rss yi kapamadan bende açmıyorum blog falan. Google arama sonuçlarından gördüğüm kadarı ile rss den siteler kopyalayabiliyorlarmış. Bundan korunmanın tek yolu RSS desteğini kapatmak mı acaba ?

Bu arada herşeyi bilir dediğin Matt Türkçe bilmiyormuş :p

9 ay önce #
  9. wp-includes klasorun içindeki.. feed.php hariç feed ve rss yazan dosyaları silin yada chmodlarını 0 yapın..

9 ay önce #
  10. * wp-atom.php
    * wp-commentsrss2.php
    * wp-feed.php
    * wp-rss.php
    * wp-rss2.php
    dosyalarınıni ilk etapta ismini değiştirin (silmeyin) (yanına - falan koyun) ve deneyin. Bakalım ne olacak. Sonuca göre hareket edersiniz.

9 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.