WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Aşırı İşlemci Kullanımı

(23 mesaj(lar))
  • 8 ay önce bilgicik tarafından başlatıldı
  • gevv tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. Merhabalar.

Bugün karşılaştığım bir sorun için sizden yardım almak istedim. İşlevini ve kullanımını henüz anlayamadığım "wp-cron.php" dosyası, çok kez sorgu yapıyor ve işlemci (cpu) kullanımını arttırıyor. Daha önceki sunucumda da bu dosya yüzünden işlemci kullanımı artmıştı; fakat dosyayı silince her şey düzelmiştir. Fakat şimdi dosya olmadığı hâlde sorgu yapıyor.

Son bir hafta içerisinde (sınavlarım dolayısıyla) sitede hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece sitemap eklentisini (veritabanı hatasına neden oluyor diye) kaldırdım.

Bu dosyanın işlevi ve sorunun düzeltilmesi için neler yapabileceğim konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Güncemin adresi: www.bilgicik.com

Esen kalın...

Tarih: 8 ay #
  2. Güncelleme yapın. WordPress 2.1.2 sürümünüz azcık eski kalmış.. Eklentileride güncelleyin..

3. Eylül Toprak, yanıtın için teşekkür ederim.

Şu anda 2.2.2 sürümünü kullanıyorum. 2.3'e geçmeyi denedim; fakat kullandığım eklentilerin çoğu onda çalışmıyor. Bir sürü sıkıntı yaratıyor. Hem şu sınav haftasının geçmesini hem de 2.3'teki sorunların daha da giderilmiş olmasını bekliyorum. 2.3'e mutlaka geçeceğim; fakat inan şu anda o kadar uğraşacak vaktim yok.

Ayrıca nedenini hâlâ anlamadığım bir şey var. Günlük, kendi kendine yorum yapıyor. :) Bazı konulara e-postasız ve çok kısa aralıklarla

[...]Türkçenin Tarihi Gelişimi[...]

gibi yorumlar geliyor. Sanırım bu sorun da wp-cron'dan kaynaklanıyor; ama o dosyayı kaç ay önce sildim ben.

Bu konu hakkında bilgin var mı?

4. Sizin sürüm 2.2.1 gördüm :) 2.2.3 yada 2.3.1 'e geçebilirsen daha iyi olur..
    Eklentilerin çoğu güncellendi 2.3.1 göre zaten. Vakit bulduğun da artık..

Onun nedeni'de geri izleme yapıyorlar yazılarına.. Ondan.. E-postasız olmasına bir anlam veremiyorum..

5. Evet geri izleme olduğunu şimdi anladım. Fakat terslik şurada, geri izlemeyi bizim günlük kendi kendine yapıyor. :)

Yani bize ait bir yazıda, yine bize ait bir yazıya geri izleme yapıyor...

Neyse iki gün kaldı sınavlarımın bitmesine. Bitince 2.3.1'e geçmeye çalışırım. Umarım sorunsuz olur ve bu iki üç gün içerisinde sunucu konusunda bir sorun çıkmaz. :)

İlgin ve yanıtların için çok teşekkürler.

Esen kal...

6. Aşırı İşlemci Kullanımı benimde başıma geldi hem de en güncel sürümleri kullanmama rağmen, umarım yeni taşındığım host da da böyle bir sorun baş göstermez...Bu sorunun başka ne gibi sebepleri olabilir?

7. Merhaba.

Bu kendi kendine geri izleme yapma olayına bir çözüm bulamayınca, veri kayıtlarından geri izleme için yapılan sorgu dosyalarına baktım, gereksiz olduklarını düşünüp sildim. :)

Şimdilik sorun düzeldi gibi görünüyor. Ben de yaklaşık 1,5 ay önce aşırı işlemci tüketimi nedeniyle sunucu (host) değiştirmiştim. Fakat konuk sayısının artması (yaklaşık olarak günlük 7-8 bin tekil) nedeniyle yine sunucu zorlanıyor. Açıkçası hâlâ bu işlemci kullanımındaki artmaları tam çözemedim. Bazıları bu kadar yoğun trafiğin olduğu yerde bu kadar işlemci kullanımı normal diyorlar; ama bence yine de arada garipleşiyor. :)

İşlemci kullanımının hafifletilmesi için sayfa açılmalarını önbellekten yapmak çok yararlı. Fakat bunu yapabilmek için henüz sağlam bir bilgim yok. Ayrıca "gzip ile sıkıştırma"nın açılması da işlemci + bant genişliği açısından önemli.

Bu işi gerçekten bilen bir iki üstadın yardımıyla işlemci kasılmalarını en aza indirebiliriz. Yoksa bu gidişle sunucu kiralamak zorunda kalacağım... :)

Esenlikle...

8. Bu e-postasız yorumların çözümünü bulabildin mi ? çünkü bende de kaynaklanıyor bu ? kendim e posta olmadan yorum yazmak istediğimde göndermiyor ama gönderen nasıl gönderiyorsa gönderiyor..

9. Çok kolay şekilde çalışacakdır.. Otomatik bütün dosyaları oluşturacakdır. Yanlız server kaynaklı şöyle bir şey var chmodları tam istediği gibi olmaya bilir chmodlarını sizin elle girmeniz gerekebilir.

10. Eylültoprak,

Yanıtın için çok teşekkür ederim. Nihayet sınavlarım bitti. Belki bu bir iki gün içerisinde sürümü yükseltirim. Onun için şimdi değil de belki sürümü yükselttikten sonra şu "wp-cache" olayını denersem daha iyi olur.

Paylaştığın için teşekkürler.

Esen kal...

11. bendede aynı sorun varmış fişimi çektiler sebebi araştırıyorlar
    This account has been suspended. oldum :)

Tarih: 7 ay #
  12. neden böyle oldu anlamadım herşeye sıfırdan başladım db yeni wp son sürüm unutmuşum bende eklenti listemi vereyim (bu sefer tam:)unutmak yok)

clean-options (aktif edilmedi)
    lightbox
    nazdrave-mp3
    pagebar
    role-manager
    simple-tags
    sticky
    subscribe-to-comments
    cmdavatar
    rastgele_yazi
    wp-onlinecounter
    wassup (etkin değil)

birde temaya eklenmiş scriptler var

script_quicktags.js
    prototype.js
    scriptaculous.js
    se_hilite.js
    HelpBalloon.js
    prototype.improvements.js
    greybox/AJS.js
    greybox/AJS_fx.js
    greybox/gb_scripts.js

wassup hariç diger eklentiler ve scriptler eski windows hostumda vardı cpu kullanımı ile ilgili sorun olmadı hızda iyiydi yeni linux sunucuda wassup eklentisini kullanmadan öncede aynı sorunlar vardı ondan şüphe etmiyorum ama yinede etkisizleştirmiştim

acaba sunucu neden aşırı cpu kullanıyor :)

13. :) geçer geçer..

Sorun hiç beni dinlemiyorsun :)

14. dinledim işte linux kullandım daha beter oldum :D

15. wassup dandır..

16. ama eklentiyi çok kısa kullandım (birgün) zati kullanmadan çok öncede yavaşlık sunucu sorunları vardı

17. Bende kullanıyorum ondan değil olsa bendede olur gerçi bizim hostçu böyle şeylerin ölçümünü yapmıyormuş bu arada 10gb kota sınırımı aştım host alıcam galiba canarkadas görüşelim reamhost falan diyorduk beraber..

18. onu bunu boşverelim. tek suçu sunucuya atıyorum. Nedeni ise benimde başıma geldi. İlk hosttan cpu aşırı kullanımı nedeniyle atıldım.

- günlük maksimum 40 kişi ziyeretçisi vardı.
    - bildiğiniz gibi 2.0.x sürümü kullanıyorum halen ve pek eklenti düşkünüde değilim toplasam 10 tane eklenti var.
    - sistemi yoracak sayfa görüntüleme ve uzun sürede açılan sayfalara sahip değilim.
    ve tüm bunlara rağmen atılmıştım. Şu anki kullandığım hostta ise yine aynı sürüm yine aynı eklentiler - yine aynı ben. Hiçbir sorun yok ortada. ne bir uyarı nede bir sorun. Şimdi burada Wordpress mi suçlu yoksa düzgün sunucuyu yapılandıramayanlar mı? siz karar verin...

eylultoprak dreamhost haaa yakışır. :)

19. Merhaba arkadaşlar, bu CPU problemi benim de başımı çok ağrıttı. %100 CPU ve sınırsız alan ve sınırsız trafik başlığı altında bir kampanya vardı ve ben de yegane hostumu (KebirHost) bırakıp gittim. Gittiğim host dünya çapında büyük bir hosttu ismini vermek istemiyorum ama DreamHost değil. O host 15 bin civarında tekil ziyaretçim olan bir sitemi günde 3 kez kapattı. Daha sonra ertesi günü başka bir hosta geçtim o da tam 1,5 saat sonra kapattı. Bunu foruma yazdım çözüm bulabilmek için. Ancak bir Türk firması kendisinin hostunun barındırabileceğini söyledi. Yaklaşık 1 saat sonra o da kapattı. Yani kısacası 1 hafta içinde 7 - 8 host değiştirdim. En sonunda eski hostuma döndüm. Ziyaretçi sayısı her geçen gün artmasına rağmen hala bir yavaşlama yok. Yani akşam saatlerinde 1000 onlineyi geçiyor ama hala bir sorun çıkmadı. Bence siz de bir deneyin. Dream host için bir yorum yapmak istemiyorum. Onu denemedim hiç.

Saygılarımla...

20. wassup sadece 1 hafta kullandığım halde 4 mb veritabanımı 7 mb'a çıkarmıştı bu nedenle wassup dan şüphelendim, ET bugün turhost'a domain+2000+15000'e 150 ytl ödedim, zira dün son günüymüş siteyi kapatmışlar, bende apar topar yenileme yaptım ama canarkadaş.net domainime alabilirim, bildiğin gibi veritabanımdaki tr hatasından kurtulmak istiyorum, canarkadaş.net'i kurup yazıları yavaş yavaş oraya almak istiyorum, bir de Eda Suner bir saat önce attığı mailde Dreamhosttan yakınıyordu, bu arada senin bana son attığın maile yanıt veremediğim için mahçubum kusura bakma, biraz yoğunluktan biraz da sana ne yazacağımı bilememekten çünkü; ben scriptlerden, eklentilerden vazgeçemem :)..

21. O zaman dreamhosttan da ümidi keseceğiz sanırım. Ben başka bir sitem için dream ı denemek istiyordum yani trafiği fazla olduğu için. Eğer orada da CPU problemi varsa hiç almayayım. Uyarın için teşekkürler CanArkadaş. Yine işin sonu Kebir. :)

22. ben abilerimizin sitelerine baktım drym yatuker eburhan hepsi ayrı telden :) alan adı sorgulamada host bilgilerine ulaşabiliyorsunuz

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.