Arkadaşlar merhabalar, bir süre önce siteme virüs bulaşması nedeniyle bayağı sıkıntı yaşamıştım. Şimdi bu sıkıntıyı bu forum ve forumun değerli üyesi EylülToprak sayesinde atlatabildim. Burada da derli toplu bir şekilde neler yaptım onu açıklamaya çalışayım. Açıklamaya başlamadan önce virüs bulaşma nedenlerini sıralayayım:
* Bilgisayarınızda var olan bir virüs aktarım sırasında rahatlıkla sitenize bulaşabilir.
* FTP aktarım programları sayesinde bulaşabilir.
* Kurulum dosyanızın izinleri sebebiyle bulaşabilir ya da birileri tarafından bulaştırılabilir. Bilgi
* Hostunuzun güvenlik açıklarından dolayı da bulaşabilir.
Şimdilik aklıma bu kadarı geliyor. Yukarıdaki sebeplerden dolayı bulaşan virüslerden nasıl kurtulmalıyız onu açıklayalım:
* Öncelikle bilgisayarınızda virüs olmadığından emin olun virüs taraması yapın gerekirse format atın.
* Sonra FTP deki kurulum dosyalarını virüs taramasından geçirin.
Sorun büyük ihtimalle çözülecektir. Hala çözülmezse (benim sorunum devam etmişti) Veri tabanı yedeği alınız sonra sitenizi tümden siliniz, daha sonra buradan kullandığınız sürümün dosyalarını tekrar indirerek "format attığınız bilgisayardan" ve FTP programı kullanmadan alanınıza atıp kurulumu gerçekleştirin.
Bazı FTP programları kendisi virüs taşıyabiliyor. FTP programına dikkat ediniz. Sornunuz hala çözülmezse hostunuzla iletişime geçiniz. En son çözüm ise Hostunuzu değiştirip yukarıda sıraladıklarımı tekrar uygulayınız. Benim şu an için sorunum çözüldü. Ama bu sorunun farklı sebepleri de olabilir dolayısıyla çözüm de değişebilir. Diğer arkadaşlar da bu çözüme katkıda bulunursa sevinirim.
Saygılarımla
Destek sorusu değil