WordPress Türkiye Forumları » Blog Analizi

okuldersleri.com

(5 posts)
  • 6 ay önce fuzuli tarafından başlatıldı
  • ytgn tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Merhaba arkadaşlar sonunda ikinci sitemi de WordPress'e geçirebildim. Bayağı zor ve sıkıntılı bir taşıma oldu. Çünkü bayağı sayfası vardı. Bu nedenle tasarımda ve seo uyumunda hala eksiklikler var. İnceleyip düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle olumsuz düşünceleriniz daha iyi olur. Çünkü bu site benim için çok önemli ve fikirlerinizle daha da geliştirmek istiyorum.

Saygılarımla...

Adres: http://www.okuldersleri.com

Tarih: 6 ay #
  2. Kısaca yazıyorum.

Üst kısım..
    Sol menu uzun kalmış sağ göre.
    Önemli şeyler vurgulanmalı..
    Yorumlardaki artı işareti sağdaki menulerde olsa güzel olurmuş..
    Biraz daha büyük yazı tipi kullansak güzel olurmuş.. beyaz biraz yoruyorda.
    Yazının devamı için TIKLAYIN kötü durmuş.. Biraz daha ferah olabilir.. Dolu dolu bir site nereye bakacağımı şaşırdım o yüzden önemli şeyler kesin vurgulanmalı..

Bak ben vurguladım iki defa aynı şeyi söyledim.

3. Değerli yorumların için teşekkürler EylülToprak, "Üst kısım.." bununla neyi kastettin anlayamadım. Sanırım temaya uygun olmadığını vurgulamak istemişsin. Bu foto eski sitemindi. En kısa sürede daha güzel bir flash yapmaya çalışırım.

"Sol menu uzun kalmış sağ göre. evet haklısın çünkü sağ tarafa son yorumları ekledim ve 10 yorum yapıldığı zaman sol tarafla eşitlenecektir. Biraz zaman...

"Yorumlardaki artı işareti sağdaki menulerde olsa güzel olurmuş... " bunu yapamadım çünkü bileşenlere kod ekleyerek menüleri oluşturdum ve o işaret nedense çıkmadı. Ama bunu da yapmaya çalışırım.

"Biraz daha büyük yazı tipi kullansak güzel olurmuş... bunu yapmayı denedim ama menüdeki bazı satırlar menüye sığmıyor, iki satır halinde oluyor ve hoş durmuyordu.

"Yazının devamı için TIKLAYIN kötü durmuş... bunun yerine ne kullanabilirim düşündüm ama pek bir şey gelmedi aklıma. Sence ne yazmalıyım..?

Ayrıca başka göze çarpan ve kötü duran şeyler olursa söylersen sevinirim. Elbette ki senin siten ile kıyaslayamam. Seninki çok çok profesyonelce inşallah benim sitelerim de zamanla seninki gibi olur. Ayrıca yeri değil ama senin de siteni inceledim her şey mükemmel denebilir. Ama bir eksik var. :) burada konuyu görüntülü olarak anlattım ve şurada pekiştirmek için sorular çözdüm. :) Bu kurallara da dikkat edersen siten daha da mükemmel hale gelecek ve kitlelere hitap eden biri olarak dilimize katkıda bulunacaksın. Tekrar teşekkürler.

4. Biraz daha büyük yazı tipi kullansak güzel olurmuş

http://wordpress.org/extend/plugins/change-font-size/

Yorumlardaki artı işareti sağdaki menulerde olsa güzel olurmuş...

< span class="arti">İçerik< /span>

background-color: transparent;
    background-image: url(images/bullet.gif);
    background-repeat: no-repeat;
    background-attachment: scroll;
    background-x-position: 0px;
    background-y-position: 0px;

< sağındaki boşluğu silersiniz.

Yazım kurallarını diyorsunuz büyük ihtimalle evet biraz sıkıntılıyım ama bildiğim kadarı ile yapmaya çalışıyorum.

Bu arada ender insanlardan biriyimdir.. T ve D ayrımını yazarken zaman zaman yapamıyorum. :)

5. Avatar

ytgn
    Üye

Sayfalar çok geç açılıyor, sanırım hostingden kaynaklanan bir sorun.

Tamam yurt dışında barındırılan sunuculardan verilen hosting hizmeti ucuz olabilir ama zaman zaman bu tip gecikmeler yaşanabiliyor.
    (Sayfa kodlarında problem olabileceğini düşünerek aynı sayfada, 1 saat içerisinde bir çok kez ctrl+f5 yaparak yenilediğimde, sayfa yüklenmesi 8 ile 30 saniye arasında değiştiğini gördüm. Bu da gecikmenin hosting kaynaklı olduğunu gösterir.)

Banner üzerindeki yazılar kalitesiz çıkmış.

Banner altındaki menü çok silik durmuş, vurguya ihtiyacı var.

Beyaz fon üzerine yazı fontu küçük kalmış.

Daha güzel bir arkaplan seçilebilirdi diye düşünüyorum. Çapraz çizgileri her göz kaldıramaz.

En alttaki linklerin bir kısmının üzerlerine tablolar gelmiş, görünmüyorlar.

Son olarak, herhangi bir başlığa tıkladığımda açılan sayfada içerikten çok reklam var. En azından konu başlığı ile konu arasındaki reklamı kaldırabilirsin.

Site aktüel bilgi üzerinden para kazanmak için hazırlanmış gibi gözüküyor.
    (Site içeriği ile alakam olmadığı için sadece genel görünüş üzerine fikrimdir.)

Not: Ben bu mesajı yazmaya başlarken konu yayımlanalı 20 dk olmuştu.(Tarih: 20 dakika) Biraz uzun sürdü galiba :)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.