WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Meta Tag'lar nasıl yerleştirilir.

(11 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce istanbul tarafından başlatıldı
  • ali tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. istanbul
    Üye

Arkadaşlar header.php ye girdiğimde karşıma meta tagların kullanılacağı kodlar geliyor.Ancak bu kodların içinde php kodlarıda var yada bana öyle geliyor.Aşağıdaki ss ' ta bakarak benim nasıl meta tagları yerleştirmem gerektiğini söyleyebilirmisiniz.Ayrıca ben türkçe karakter kullandığımda sayfamı view source diye görüntülediğimde karekterde bozulmalar oluyor.Bu yazı karakteri uyumsuzluğunu nerden nasıl değiştirebilirim.

http://img170.imageshack.us/my.php?image=headerjn9.png

Bir diğer sorumda Metase eklentisiydi galiba heryazıya ayrı bir meta tag ekleyen eklenti.Bu eklentiyi kurdum bunu kullanan bir insan header.php nin içindeki meta tagları da kullanırsa bir sorun yaşarmı.

Tarih: 1 yıl #
  2. istanbul
    Üye

kimse yokmu :)

3. istanbul
    Üye

hala sorumun cevabını aramaktayım saygılar :)

4. hala sorumun cevabını aramaktayım saygılar :)

Eğer sorunlarınızın cevabını gerçekten arıyor olsaydınız şimdiye kadar bulmuştunuz.

Meta Etiketleri için; Meta Tag Nedir?
    Türkçe karakter problemi için; Kullandığım temada Türkçe karakterler görüntülenmiyor?

5. istanbul
    Üye

1)<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

2)<title><?php wp_title(''); if (function_exists('is_tag') and is_tag()) { ?>Tag Archive for <?php echo $tag; } if (is_archive()) { ?> archive<?php } elseif (is_search()) { ?> Search for <?php echo $s; } if ( !(is_404()) && (is_search()) or (is_single()) or (is_page()) or (function_exists('is_tag') and is_tag()) or (is_archive()) ) { ?> at <?php } ?> <?php bloginfo('name'); ?></title>

Ali kardeş senin yada başkalarının Meta taglarla olan yazılarını okudum lakin yukarda gördüğün üzere en basit <title> </title> etiketinin bile arasında birsürü php kodları var.

Nereye nasıl yazıcam kafam ona karıştı.Yukarda ss koyduğum üzere kodlar senin yada başkalarının sitelerinde olduğu gibi değil.Aralarında bir sürü php kodları olduğu için birşey yapamadım.SS tıda koyma gereği ondan duydum.

6. php kodlarının olduğu bölümlere WordPress sizin yerinize gerekli değerleri otomatik olarak giriyor, değiştirmemenizi tavsiye ederim. Siz hangi etiketi değiştirmek ya da eklemek istiyorsunuz?

7. istanbul
    Üye

1) Temamda türkçe karakter sorunu olmamasına rağmen taglarda türkçe karakter kullanamıyorum bunu sanırım uft-8 yapıcam senin gösterdiğin programla yada
    bloginfo('charset'); bu ifadenin yanına ('charset UFT-8')diye bişe eklicem

2)Sitem için gerekli olan title,keyword ve descreption taglarına tanımlamalar girmek istiyorum ama aralarında bi dolu php kodu var.

saygılarımla

8. Temamda türkçe karakter sorunu olmamasına rağmen taglarda türkçe karakter kullanamıyorum bunu sanırım uft-8 yapıcam senin gösterdiğin programla yada bloginfo('charset'); bu ifadenin yanına ('charset UFT-8')diye bişe eklicem

WordPress bloginfo('charset'); ifadesinin olduğu yere "Tercihler > Okuma" yolu ile ulaşacağınız ekranda belirtilen karakter kodlamasını otomatik olarak girecektir, ayrıca ekleme yapmanızı (ya da değiştirmenizi) tavsiye etmem. Size önerdiğim bağlantıdaki programlardan yararlanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Sitem için gerekli olan title,keyword ve descreption taglarına tanımlamalar girmek istiyorum ama aralarında bi dolu php kodu var.

"title" bölümünde "Tercihler"e tıkladığınızda karşınıza çıkan ilk sayfada bulunan "Blog başlığı"na girdiğiniz metin görüntülenir. Duruma göre (tekil sayfa, arşiv sayfası, ana sayfa vs.) buna ek ifadelere yer verilir. Örneğin; tekil bir sayfada iken title otomatik olarak "Yazı başlığı » Blog başlığı" benzeri bir ifade ile değiştirilir. Yine "description" bölümü de "Tercihler"deki "Slogan" bölümüne girdiğiniz metin görüntülenecektir. Bu yüzden bu etiketleri olduğu gibi bırakmanızı ve yapacağınız değişiklikleri WordPress yönetici panelinden gerçekleştirmenizi öneririm.

"Keywords" etiketinin değerleri için temanızda herhangi bir php kodu görünmüyor, dolayısı ile istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

9. istanbul
    Üye

Dil kodlamasını dediğin programla hallettim saol Ali.Ancak ben kendi headerımı değiştirdiğim için sitedeki Blog Başlığı ve Slogan kısımlarının boş olmasını istediğimden dolayı oralara yazı girmedim.Oraya yazdığım yazıların ekranda headerın üstünde gözükmemesini sağlıyacak bir özellik varmı.

Yada o gösterdiğim kodların nerelerine slogan ve Blog başlığına eklemek istediğim anahtar kelimeleri yazabilirim.

tekrardan saol

10. istanbul
    Üye

Ali kardeş valla varolan kodları sildim <title> etiketleri arasınada istediğim anahtar sözcükleri girdim slogan içinde aynı şeyi yapıcam umarım tarzanca bir çözüm olmamıştır çünkü sitedeki Blog Başlığı ve Slogan yerlerini kullanmıyacam :)

11. Kolay gelsin :)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.