burada açtığım konu heralde başlığı nedeniyle silindi. haklısınızdır silmekte. dün okuyanlar bilir. wordpress le hazırladığım sitemde herhangi bir sayfa açarken, sitem hiç alakası olmayan bir yerden veri çekmeye çalışıyordu. problemin tespitini ytgn ve eylultoprak yapmıştı; sitemin sayfa kaynağını görüntülediğimizde html in bitiminden sonra <iframe>... diye başlayıp uzayıp giden bir script görünüyordu. sorunun temada veya eklentilerde olduğu düşünülmüştü. bu konuyla ilgili olarak bütün tema ve eklenti dosyalarımın içini incelemiş herhangi bir sonuca ulaşamamıştım. sonra bir arkadaşım anadizindeki index.php ye baktı ve o kodun aynısı oradaydı. oradan sildik sitede şu anda sorun yok.
sorunun, bilgisayarımdaki bir virüsün kullandığım ftp programıyla sunucuma ulaşması olduğunu düşünüyorum. (eylultoprak'ın işaret ettiği postada buna çok vurgu yapılmıştı) o yüzden bilgisyarımdaki virüsleri temizleyip, ftp programımı da kaldırdım. bir süre böyle deneyeceğim.
Ancak bundan sonrası için güvenliğe dikkat etmem gerektiğini gördüm. ftp'me nasıl güvenli bağlanabilirim, ve almam gereken diğer güvenlik önlemleri özetle nelerdir? bu konuda tecrübelerinizi rica edeceğim.
cevap olarak bunun gösterilmemesini rica edeceğim. o tabiki en kesin çözümdür ama son çaredir.
Destek sorusu değil