merhabalar ben yorumların dizilişlerinin eskiden yeniye değil de yeniden eskiye olmasını istiyorum yani en son yazılan yorum en üstte olsun... Neler yapmam gerekecek acaba yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler
merhabalar ben yorumların dizilişlerinin eskiden yeniye değil de yeniden eskiye olmasını istiyorum yani en son yazılan yorum en üstte olsun... Neler yapmam gerekecek acaba yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler
Eğer daha önce WP dosyalarını düzenlemediyseniz ya da düzenlemeyi bilmiyorsanız önce bunu araştırın.
Ben de sizin istediğinizi yapma istemiştim. Her ne kadar bunun bir eklenti ile yapılabileceğini düşünsem de ben WP'nin dosyalarıyla oynayarak yaptım.
wp-includes klasöründeki comment-template.php dosyasını açın. function comments_template( $file = '/comments.php' ) satırını bulun. Bu yorumları listeleyen fonksiyon olup, bu fonksiyonun içindeki
$comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND (comment_approved = '1' OR ( user_id = '$user_ID' AND comment_approved = '0' ) ) ORDER BY comment_date");
Satırını bulun. Bu satırın sonuna DESC ifadesini ekleyin yani satırın sonu ORDER BY comment_date DESC"); şeklinde olsun. aynı işlemi alttaki iki SQL sorgusu için de yapın, probleminiz hallolacaktır.
Örnek için buradaki yorumlara bakabilirsiniz.
evet yaptım ve oldu ilginize teşekkürler... iyi çalışmalar...
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.