WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Linkten kategoriyi silmek

(9 posts)
  • 5 ay önce eskeyps tarafından başlatıldı
  • eskeyps tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. eskeyps
    Üye

Kalıcı bağlantıları çok önceden böyle yapmıştım.

/%category%/%postname%.htm

haliylen böyle oluyor

sitem.com/kategori/konu.htm şimdi kategori veya konu yerini değiştirince googleda böyle index olduğu için değiştirince bulamıyor bende böyle yaptım

/%postname%.htm istediğim oldu fakat googleda daha önceden kategorili indexlenme olduğu için konu bulunamıyor şimdi googlenin linkleri düzeltmesi uzun sürebilir bunu yönlendirme falan yapabiliyormuyuz bir şekilde ?

teşekkürler..

Tarih: 5 ay #
  2. Permalinks Migration eklentisi işinizi görebilir. Ayrıca şurada da birkaç eklenti yazdım.

Tarih: 5 ay #
  3. eskeyps
    Üye

Ben eklenti istemedimki okumadın sanırım.. :)

Tarih: 4 ay #
  4. eklentisiz bir şey yapamazsınız.. htacces kod ile yönlendirile bilir ama eklenti kullanmakla aynı kapıya çıkar.

Ama wordpress otomatik yönlendirmesi lazımdı kontrol etmek lazım adresiniz ne..

Yada siz eklenti kullanın.

5. eskeyps
    Üye

tmm arkadaşın dediği eklentiyi kurdum farketmediki googledaki eski link yine bulunamadı diyor..

htacces için hangi kod mesela ?

www.site.com/msn-eklentileri/msn1.htm diye indexlendiyse ben kategoriyi yok edince yine öyle kalıyor halbuki tıklanınca otomatik www.site.com/msn1.htm haline gelmesini istiyorum.

6. İnat etmede;

Şu sitenin adresini yaz şuraya :)

http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-permalinks/

kalıcı bağlantılar kısmına girin... eklentiyi etkinleştirince orda post çıkıyor değişiklik yaptığınız yazı numarasına göre son sayıyı verin linkler değiştirmeden önceki hali ile kalacakdır.. yeni yazdıklarınız ise yeni sistemden devam edecek..

Htacces kodu 'da bu sanırım

7. Bu daha basit ve tam istediğin gibi

http://fucoder.com/code/permalink-redirect/

Old Permalink Structure: kısmına önceki permalink'i yazın.

8. Avatar

ytgn
    Üye

Bunun olabilmesi lazım diye 2 saattir htaccess ile uğraşıyordum. keşke sayfayı 1 saat önce yenileseymişim:)

Neyse, şimdi eğer kalıcı bağlantıları sonunda htm olmadan değiştirirsek, wordpress otomatikman yönlendiriyor. Ama htm veya başka uzantı ekleyince değiştirmiyor.
    Bu gibi durumlarda da eylultoprak devreye girip güzel bir eklenti

@eylultoprak
    http://fucoder.com/code/permalink-redirect/

buluveriyor:)

Eminim bir çok kişinin işine yarayacak bir eklenti. Teşekkürler eylultoprak
    Ayrıca şimdiden(20.12.2007 - 02:39) herkesin bayramını kutlarım. Nice nicelere ;)

9. eskeyps
    Üye

eylultoprak dostum teşekkür ederim istediğim oldu sağol..

herkesin bayramı mübarek olsun, nice bayramlar görmek dileğimle..

:)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.