WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Türkçe harflerin otomatik dönüşmesi

(9 mesaj(lar))
  • 8 ay önce TinBala tarafından başlatıldı
  • yakupgov tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

1. Arkadaşlar, bana türkce "ş,ç,ğ,ö,ü" hariflerin yazı kısa isminde "s,c,g,o,u" otomatikmen dönüşme yerinin hangi dosyanın içinde bulunduğunu söyleyebilirmisiniz? Lütfen acil lazım, teşekkürler!

Tarih: 8 ay #
  2. Post Slug yani yazı kısa ismi

< ?php echo attribute_escape( $post->post_name ); ?> wp-admin klasorunde edit-form-advanced.php içinde mevcut kod var..

attribute_escape koduna yoğunlaşmak lazım o zaman

* Not : ben bunu yazdıkdan iki dakika sonra attribute_escape olarak google ararken indexlenmiş olmasınada ayrıca çok şaşırdım.. Google amca sitenin üstünde yatıyor galiba :)

3. eylultoprak kardeş, teşekkür ederim. fakat bi türlü çözemedim. isterseniz ne yapmaq istediğimi anlatayım. ben azerice site kurdum, azeri alfabesinde "ə" harfi var. şimdi normal olarak konu başlığında "ə" harfi kullandığımda kalıcı bağlantılar olarak ve ya yazı kısa ismi olarak "%c9%99" gibi bir şey çıkıyor. ben ise otomatikmen "e" harfine dönüşmesini istiyörum. tıpkı türkce "ş,ç,ğ,ö,ü" hariflerinin otomatikmen "s,c,g,o,u" hariflerine dönüşmesi gibi. böyle bir şey mümkün mü acaba? önceden teşekkür ederim!

4. bu forumda bahsettiğiniz konuyu çöze bilecek tek kişi tanıyorum.. kendisi ile iletişime geçerseniz yardımcı olacağını düşünüyorum ama kesin bir şey demiyorum.. umarım müsaittir..

5. aligon
    Üye

sorunuzu görünce aklıma ilk olarak wordpress rusya'nın forumuna bakmak geldi. @eylültoprak'ın belirttiği dosyayı o forumda arattım ama birşey çıkmadı :)

daha sonra wordpress.org'ta aradım böyle bir sonuç buldum. sizin sorununuz ordaki arkadaşın bahsettiği şeyle aynı galiba. ve orda bir eklentiden bahsedilmiş. onun da adresi burda.
    blogunuz azerice olduğuna göre, rusça bildiğinizi varsayıyorum :)

6. aligon kardeş, çok teşekkür ederim, verdiğin eklenti işime yaradı, kendim istediğim harfi ekledim ve otomatik çevirmesini istediğim harfi yazdım ve başardım. çok sağolun. sayğılar...

7. Burdaki hata bunun ile çözüle bilir mi acaba TinBala deneye bilir misin bizim için.

8. Kalıcı bağlantılar, bağlantı adresleri için yazı/sayfaların kısa adlarını kullanırlar. Bu nedenle adres satırında yazınızın/sayfanızın nasıl görünmesini istiyorsanız, yazınızı yazarken sağ taraftaki bölümden Yazı Kısa İsmi alanını istediğiniz şekilde doldurun.
    Örneğin, yazınızın başlığı "Bu bir denemedir" olsun. Bu yazı normalde adres satırında siteadresi/bu-bir-denemedir şeklinde görünecektir. Ama diyelim ki siz bunu siteadresi/bu-1-denemedir şeklinde göstermek istiyorsunuz. Bu durumda Yazı Kısa İsmi bölümüne bu-1-denemedir yazınız. Aynı şeyi bahsettiğiniz problemleri çözmek için de kullanabilirsiniz.
    Yukarıdaki eklentinin yaptığı iş yazdığınız yazının başlığını wordpress dönüştürmeden önce başlık içindeki karakterleri belirttiğiniz karakterlerle değiştirmek. Bu eklenti de sorunlarınızı çözebilir.
    Şahsen eklentilerin site performansını düşürdüğüne inanan biri olarak, eklenti kullanılmayan çözümleri tercih ediyorum.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.