WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Qwilm temasında show_count sorunu

(6 posts)
  • 6 ay önce WinTaGe tarafından başlatıldı
  • WinTaGe tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. WinTaGe
    Üye

Sevgili arkadaşlar özelikle hasan :) QWilm temasını kullanıyorum ve bu temanın türkçeleştirmesini hasan yapmıştı ! Bu temada kategoride hangi kategorinin içinde kaç tane yazı var onun görünmesini istiyordum. Ama temanın sidebar ındaki kodu <?php wp_list_categories('show_count=1'); ?> koduyla değiştim ama yine de istediğim gibi olmadı:( nedendir bende anlamadım. Yardımcı olmanızı isterim... Daha önce de bu konu açılmıştı kodu ordan aldım ama olmadı...

Tarih: 6 ay #
  2. Buradaki 2 no'lu resimdeki gibi olmasını istiyorsunuz sanırım.

3. engin1984
    Üye

http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_categories#Include_or_Exclude_Categories
    sayfasında tam karşınıza gelen üstten ikinci kod

<?php wp_list_categories('orderby=name&show_count=1'); ?>

4. WinTaGe
    Üye

Hayır yine olmadı arkadaşlar yine olmadı :(

5. Avatar

ytgn
    Üye

Site Yönetimi/Görünüm/Bileşenler/

Bu kısma geldiğinizde Yan Menü Bileşenleri yani Widgets sayfası açılıyor.

Eğer widgets kullanmadan yan menüyü tema kontrolüne bırakırsak,

Varsayılan Bileşen
    Eğer bu kutucuk boş kalırsa, temanızın yan menüsü ilk hali gibi olacak. Bileşenleri bu kutucuğa sürükleyerek özelleştirilmiş bir yan menüye sahip olursunuz.

diye bir ibare ile karşılaşırız.
    Eğer widgets kullanmıyorsan Qwilm de iki tane sidebar oldugu için sanırım bu ibareden iki tane görüyorsundur.

Bu durumda sana, Site Yönetimi/Görünüm/Bileşenler/ kısmına girip,
    o sayfada altta göreceğin Mevcut Bileşenlerdeki bileşenleri yan menülerine sürükleyerek manuel olarak yan menü oluşturmanı tavsiye edeceğim.

Bundan sonraki aşamada [ayrıca bu widgets kullanıyorsanda geçerli],

Yan menüne sürüklemiş olduğun Kategoriler başlığının sağında göreceğin yapılandıra basmak.
    Açılan pencerede 4 tane seçenek olacak.

1- Başlık= Sayfanda Kategoriler olarak değil de Belirlediğin başlık altında görünür.

2-Açılır Menü Şeklinde Göster= Ne işe yaradığını yazmama gerek yok sanırım.

3-Yazı Sayılarını Göster= Hah seni ilgilendiren kısım hemen tıkla seç:)

ve

4-Hiyerarşiyi Göster=Bunun da ne işe yaradığını siz bulun:) Çünkü ben bulamadım:)

Not: Bir çok bileşeni yan menüye ekledikten sonra sağındaki yapılandıra basarak ince ayar yapabiliyoruz, kurcalayın biraz. Tabi hepsine değil.

Ayrıca bileşen için gerekli ayarları yaptıktan sonra sağ üst köşedeki X işaretine basarak kapatın sonra Değişiklikleri Kaydet yapın yoksa yaptıklarınız boşa gider..

Bir hatırlatma daha (başıma geldiği için belirteyim dedim)
    Bazı temalarda Mevcut Bileşenler kısmında aynı widgetten 2 tane olabiliyor ve bazen biri düzgün çalışmaya biliyor.(mesela ARA)Onun için test ederek düzgün çalışanını kullanmayı deneyin.

Bu mudur ? bence budur :)

6. WinTaGe
    Üye

Hani insan bazen boşluğa düşer ve dumura uğrar ya aynen öyle bir durum misali benimkisi de :) Hallettim sayende. Bu arada hiyararşi denen şey kategorilerde en son yazılan yazıyı işaret etmek gibi birşey galiba. Teşekkürler @ytgn

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.