WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

kategoriye özel başlık

(19 posts)
  • 6 ay önce CanPACACI tarafından başlatıldı
  • CanPACACI tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Merhaba sevgili Wordpress Türkiye dostları;
    Şimdi ben index.php'den yazı başlıklarının başına otomatik kelimeler ekledim. Örneğin;
    Sabit kelime <title> sabit kelime
    gibi...
    Bunu yapma amacım title'leri alfabetik daha iyi sıralayabilmekti. Neyse yüzde doksan bu başlık kullanılabilir ama bazı post'larda bu sabit kelimelere ihtiyacım yok bunun için bir if komutuna ihtiyacım var. Yani o kategoriye eklediğim başlıklarda o sabit kelimeleri kullanmasın sadece title'yi yazsın. Mümkün müdür? Eylultoprak? :)

Tarih: 6 ay #
  2. Hepsi unutun :)

Burda olur

3. Eylultoprak ama bunda seo diyor abi? Bu arama motorları için başlıklar olmasın? Ben sitede yayınlanan başlıklarda düzenlemeden bahsetmiştim.

4. Desin seo meyo aldırma sen :)

Yani temada title kodundan bahsediyorsunuz değil mi?

Hem ne demek sitede yayınlanan başlıklar benim dediğim değil mi.. Yoksa yeni bir şey mi öğreneceğiz..

5. < a id="post- < ? php the_ID( ); ? >" href=" < ? php the_permalink( ); ? >" rel= " bookmark " title= "xxx < ?php the_title( ); ? >" >kelime < ? php the_title( ); ? > kelime< / a>
    Şimdi daha iyi anlatmış oldum. Ama ben diyorum ki;
    eğer şu kategorideysen bu title halini at.

6. Sen kurma verdiğim eklentiyi.. Konuş :) Özellikle resim bölümünün linkini verdim.. Kategoriye özel başlık..

Hadi kurmadın verdiğim linkteki üçüncü resme neden bakmadın :)

Desin seo meyo aldırma sen :)

Seo dediğin yazının başlığındaki kelime işte.. Seo falan hikaye bakın

7. hocam sen ne dedin de ben bakmadım ayıp ediyorsun. Orada seo gördüm o yüzden tekrar sorayım dedim sana belki yanlış anlaşılma vardır diye. neyse bir deneyelim bakalım. teşekkürler.

8. Avatar

ytgn
    Üye

eylultoprak sen eklentiyi şaapınca şaaptım ama şoolmadı :D

Kısacası çalıştıramadım :) ayarlar falan var da.. Benim ingilizce yetmiyor o ayarları yapmaya. Yaptım kafama göre bişiler ama görünürde bişi yok..
    Yoksa tam konu için yazılmış eklenti,resimlerden onu anladım:)
    Custom Title yazısını gördüm o an aha bende indiriyorum dedim ama havamı aldım desem iyidir :p

9. eylultoprak vallahi sırf sen olur diye herşeyi denedim ama olmuyor. ya ben anlamadım bu adamın anlattıklarından ya da bu gerçekten seo için.

10. Şimdi yanımda ablam var
    Engelezce mühendisi =)

Onun engin engelezce bilgisi benim iç güdüsel yorumum da eklenince..

Temada < title> zart zurt </ title> olan kodu bulup, aşağıdaki ile değiştirmeniz gerektiğini gördük, uyguladık, başardık..

<title><?php if (function_exists('seo_title_tag')) { seo_title_tag(); } else { bloginfo('name'); wp_title();} ?></title>

Ahanda ispatı bir iki

11. Avatar

ytgn
    Üye

evet yaa nasılda eklentinin kurulum sayfasını okumak aklıma gelmedi:)

Yok ben bir daha bu ilaçtan içmicem, çarptı beni :)

Bu arada eklenti çalışında süper oldu eylultoprak:) masallah sende eklenti canavarı gibisin hee :)

Du bakalım banada bir eklenti lazım eğer uyuyakalmazsam ilk defa bir konu başlığı açacağım:) Bu konuda da Ablanın engin engelezce bilgisi ve senin iç güdüsel yorumuna güveniyorum;)

12. eylultoprak; senin "ahanda ispatı" bölümündeki kanıtlarında eklediğin kelimeler hangisi olduğunu bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim. 5. yorumda temamdaki title mevzusunun nerede nasıl geçtiğini de yazmıştım. Oraya senin kodlarını ekledikten sonra başlıklar gözükmez oldu. Bir kaç şey daha denedikten sonra yapamadım, yapamadım, yapamadım :(
    Şimdi bendeki title bölümü o şekilde bunu nasıl düzenlemeliyim de olsun? Ve senin printscreen'larındaki başlıklarında eklediğin kelimeler ne?
    Ve benim anlatmak istediğimi son olarak örnekliyorum;

Rüyada <title> görmek

post'a hangi başlığı atarsam; mesela başlığımız wordpress, sitede ise şu şekilde gözükür;
    rüyada wordpress görmek,
    ya da
    rüyada eylultoprak görmek..v.s.
    cümleleştiriyor.

Ama başka bir şey yazmak istediğimde de, mesela bir duyuru yapacağım, rüyada duyuru görmek gibi aptallaşıyor. ben diyorum ki mesela duyuru kategorisinde ben buna ne dersem rüyada ve görmek kelimelerini başlıktan kaldırır?

13. Avatar

ytgn
    Üye

temada hangi php dosyasında bu düzenlediğin title kısmı? bi if else deneyelim bakalım :)

14. index.php'de
    zaten nasıl bir if yazılabileceğini sormuştum ama konu epey uzadı :)
    bu arada bu sitede kod nasıl yayınlanıyor hala anlamış değilim :) 5. yorumda title paragrafını yayınlamıştım. bu site kodları tanıyıp şekil yapmasın diye bazı aralara bir kaç boşluk attım. anlamışsınızdır zaten.

15. Avatar

ytgn
    Üye

!--
    bu araya ne kodu yazarsan düzgün gözükür
    --!

!--
    <php>
    <iframe>
    <html>
    --!

gibi..
    [düzenleme notu: div için yemedi taktiğim )

Bu arada ben kategori isimlerini değiştirmeye çalışıyorsun sandım. Tamam buldum o kısmı bakalım deneyeceğğim birşeyler. Hazır uykum kaçtı uğraşayım bari:)

16. ohh be bunu öğrenmem iyi oldu sağ olasın var olasın.
    Kategori isimlerini neden değiştirmek için kodlar ile uğraşayım ki düzenlerim olur biter :) Uykun fazla kaçmasın uyu da rüya gör, rüya gör ki yeni yaptığım site iş yapsın :)) Vallahi şu işi bir halletsem siteyi yükleyeceğim ama o eksiklik öldürüyor beni.

17. Avatar

ytgn
    Üye

Arşimet evreka demiş bende yürü beee dedim :)

Gerçi ben öyle önemli bişi bulmadım ama sonuca ulaştığımda saat 03:42 idi ve ben hala sabah 7 de işe gitmek üzere evden çıkması gereken biri idim:)

Ama değdi valla ne yalan söyleyeyim :) Sıfırın altında bir php bilgisi ile bunu yaptıysam zamanında triviabot(¹) için alias yazmaya boşuna zaman kaybetmemişim demektir:)

Even CanPACACI gözün aydın:)

aşağıdaki kodu nereye koyacağını biliyorsun sen :)

!--
    <h2><'a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="<?php the_title(); ?> için Kalıcı Bağlantı">
    <?php if ( in_category(1) || in_category (4) )
    echo the_title();
    else
    echo the_title('Önce ' , ' Sonra');
    ?></h2>

--!

-----

bu örmekte dikkat edilmesi gereken yerler:

ilk husus kategori ID numaraları,

1 ve 4 kategori ID numaraları olup kodun hangi kategori(ler)de aktif olmasını istemiyorsan oraya o kategorinin ID numarasını yazacaksın.

Örneği iki kategori için düzenledim. Sadece 1 kategoride aktif etmek için ilgili satır şu şekilde olmalı:

!--
    <?php if ( in_category (1) )
    --!

3 Kategori içinse:

!--
    <?php if ( in_category(1) || in_category (4) || in_category (14) )
    --!

görüldüğü gibi basit bi tekrar yaparak kategori çoğaltabiliyoruz.

-----

ikinci husus başlığın öncesi ve sonrası kısmı,
    Örnekteki ('Önce ' , ' Sonra') kısmı Önce ve Sonra şeklinde de olabiliyordu ama;

Mesela başlık Deneme diyelim sonuç ÖnceDenemeSonra oluyordu. Önce , Sonra yazsamda hatta araya ne kadar boşluk koyarsam koyayım hep birleşik yazıyordu.

Onun için ('Önce ' , ' Sonra') şeklinde olmalı.
    Senin örneğin ile bağdaştıracak olursak; Normal başlık "Php Kodu" diyelim ve sen o satırı ('Rüyada ' , ' Görmek') şeklinde yaparsan, başlığın:

"Rüyada Php Kodu Görmek" şeklinde olur.

Unutma ki yalnızca ana sayfada. Konuya tıkladıktan sonra başlık yine "Php Kodu" olarak gözüküyor.

Görüleceği gibi aradaki virgül işaretinden önce ne yazarsak başlıktan önce, virgülden sonra ne yazarsak başlıktan sonra çıkıyor.

Son olarak: kodun en başındaki <h2><'a yerde a dan önceki tırnak işaretini kaldır. link olarak algıladı bende araya onu soktum:)
    -----

Neyse yeter bu kadar saat 5 oldu nerdeyse..

03:42 de bulduğum çözümün yazmasının bu kadar uzun sürmesinin sebebi, kod içinde bazı aksilikler(boşluk sorunu) çıkmasıdır. Bu gördüğün kodun son şekli:)

İnşallah istediğin gibi birşey olurda sende siteni yayına sokarsın:)

Bu arada ben en çok kabus türü rüyalardan hoşlanırım. Uyanınca "oh be rüyaymış" demek ama heyecanı yaşamak hoşuma gidiyor:P

----------

Katkılarından dolayı codex.wordpress.org'a teşekkürler:)

(¹) bilen biliyor :)

18. Hem burda adı geçen, hemde all in one seo eklentileri ile başlıkları bu şekilde.. hem ana sayfada, hem de kategorilerde yada başlık nerdeyse orda bahsettiğiniz örneklerdeki gibi düzenleye bilirsiniz..

ALL IN ONE SEO ile örnek;

* %blog_title% - Blog'unuzun adı
    * %blog_description% - Blog'unuzun açıklaması
    * %post_title% - Yazının asıl başlığı
    * %category_title% - Yazının (ana) kategorisinin adı
    * %category% - %category_title% ile aynı

Kullana bileceğimiz taglar

Örnek ;

yazı yaz kısmından başlık kısmı için eylültoprak diyoruz

sonra tarayıcının sol üst köşesinde gözüken yazıyı ayarlıyoruz

rüyada %post_title% görmek

Oldu mu?

All In One Seo bu şeçimi tek kategori yada yazı başlığı için yapıyor.. İlk verdiğim biraz daha güzel sanırım onunlada bu şekilde denene bilir?

19. Eylultoprak sen hala seo işlerinden bahsediyorsun. Benim istediğim index'teki post başlıklarını değiştirebilmekti. Neyse ki ytgn sağolsun sorunumu halletti süper de sorunsu eklentisiniz kasıntısız bir çözüm buldu. Uykularından oldu Allah ondan razı olsun. eylultoprak sana da çok teşekkür ederim yardımların için. Son olarak ytgn arkadaşımıza emeğinin karşılığı pagerank'ı 3 olan bir sitemden link hediye etmek istiyorum adres verirse. Teşekkürler sağ olun var olun Wordpress Türkiye helal sana ;)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.