WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Blogger.Com'daki gibi Site Beslemesi(RSS) Eklentisi(rica)

(11 posts)
  • 6 ay önce ytgn tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmemiş

Etiketler:

1. Avatar

ytgn
    Üye

Evet başlıkta belirttiğim gibi blogger sitesindeki gibi Site Beslemesi yani RSS ayarları etkisi yaratabilecek bir eklenti arıyorum.

Gelişmiş Mod

Resimde görüleceği üzere ayarların Gelişmiş Modunda:

Yazılar veya Yorumlar veya Yazı Başına Yorumlar için RSS beslemelerini ayrı ayrı olarak,
    Tüm veya Kısa veya Hiçbiri şeklinde ayarlayabiliyoruz.

Tabi bunun yanında Yazı Beslemesi Yeniden Yönlendirme URL'si ve Gönderi Besleme Altbilgisi Seçenekleride cabası..

--

Temel Mod

Temel Modda ise yine resimde görüleceği üzere:

Bütün RSS beslemesini, Tüm veya Kısa veya Hiçbiri şeklinde ayarlayabiliyoruz.

Tabi yine bunun yanında Yazı Beslemesi Yeniden Yönlendirme URL'si ve Gönderi Besleme Altbilgisi Seçenekleride cabası olarak mevcut:)

Bir çok arama teşebbüsüme rağmen gerekli eklentiyi bulamadım.

WordPress µ nunda blogger gibi blog sağlayıcı hizmet olduğu aklıma geldi ve belki onda da aynı seçenekler vardır diye düşündüm ama bu konuda daha bir girişimde bulunmadım.

Acaba böyle yada benzeri eklenti var mıdır ?

Ayrıcaaa ablasının engin engelezce bilgisi ve kendisinin iç güdüsel yorumuna güvendiğim biri var mıdır? Var tabiki ;)

[1]

Tarih: 6 ay #
  2. Yazı beslemesi yeniden yönlendirme basit.. Ayrıca feedburner'a yonlendirmek iyi gelir ve oraya yönlendirirsen bu isteklerinin hepsi karşılanır aslında bir eklenti veriyor sen sadece ayarlardan yapmak kalıyor.. KOrkma ingilizce yok diye bende de çok yok yanımda her zaman ablamda olmuyor türkçe kaynak bolca mevcut internette.. feedburner ayarları kurulumu falan yazarsan herhalde çıkar..

gelelim bu işlerin hepsini sadece wordpress üzerinden yapmaya..

FeedStats yada feed-master eklentisi istatistiklik alırsın. Bunu anladın sen :)
    Simple Feed Copyright Yazının sonuna otomatik resim yada belirttiğin şeyi ekler gönderme beslemesi alt bilgi olayı..

Yazı beslemesi yeniden yönlendirme adresi ise rss otomatik belirtilen adrese yönlendiriyor ve gösterimi ordan yapıyor.. feedburner'in eklentisi bu işi yapıyor onun ayarlarından sende değiştire bilirsin ve artık istediğin yere yönlendirme kabul eder.. Olmazsa bunun için destek forumlarında bir iki kod görmüştüm..

Şu eklenti senin işini bayağı bir görüyor ama malesef yeni yazı eklentikçe

Wordpress rss ayarlarını kullana bilirsin karakter sınırlaması için ama daha kısa olsun dersen

Gözükmeyen rss alt bilgisi için bunu

Moreden sonraki içeriğin gözükmesi için

3. voltran32
    Üye

Benimde rss ile ilgili problemim var daha doğrusu rss ekleyemiyorum bir türlü.

feedburner eklentisini kurdum siteme ve feedburner sitesine kayıt oldum, sitemi feedburnere http://benimsitem.com diye tanıtmaya çalıştığımda aşağıdaki hatayı veriyor.teşekkürler.

The URL you entered does not appear to be a valid feed. We encountered the following problem: Error on line 163: The markup in the document following the root element must be well-formed.

4. Avatar

ytgn
    Üye

Açık konuşmak gerekirse ben bu RSS mi FEED mi ATOM mu her neyse ona gıcığım:) istemiyorum kardeşim sitemde rss falan. Bu ne biçim iş adam siteye girmeden içeriğine ulaşcak yok öyle yağma. Ben bütünleşik kullanıcı istiyorum. Ben yazayım birileri okusunda değilim ben.

RSS kaldırcam diye bi dünya dosya sildim bu seferde dakka başı hata veriyor. Tamam kritik hata değil ama niye versin ki..
    Elalemin bloggeri yapabiliyorsa benim neyim eksik:)

Copyfeed, single bilmemne falan rss kısıtlamak adıne ne eklenti varsa çoğunu inceledim. Nedense hiç birinde RSS yi toptan kapama özelliği yok..
    Hele bir tanesi var ki almancaydı akıllara zarar..neyse..

Kısacası Benim istediğim, o özelliklerini belirttiğim blogger yeteneğinin sadece rss yi toptan iptal etme kısmı. Copyright mış falan gerisini zaten kodlarla hallediyorum.

Böyle bir eklenti varsa ne ala. Şayet ki yoksa rss den arındırılmış hatasız bir wordpress hazırlayacağım. Yapamazsam bloggerdekilere mail yazacam nası oluyo bu iş diye :) O da mı olmadı htaccess falan ne imkan varsa kullanacağım artık :)

Bir de ricam, o dosyayı sil bu dosyanın ismini değiş gibi öneriler istemiyorum. Kesin ve hata vermeyen bir çözümse kabul ederim tabiki:)
    Bir sürü eklenti varya, belki dedim vardırda bunun gibi birşey ben bulamamışımdır. Yoksada yok başımızın çaresine bakarız bir şekilde.

5. aligon
    Üye

@ytgn, rss desteği olmasın isterseniz, açık kaynak kodlu bir sürü cms var. onları kullanın. fakat bir blog script'inde feed özelliği olmasın derseniz blog kavramını anlamamışsınız demektir :)

6. Avatar

ytgn
    Üye

Zaten bende wordpressi kötü emellerime alet edicektim :)

Şaka bir yana sitemi blog olarak düşünmüyorum ama wordpressin yapısı ve kullanım kolaylığı hoşuma gidiyor. Tabi bu RSS den kurtulamaz isem (az kaldı kurtulmama) wordpresste ısrar edecek değilim.

Ayrıca blogger.com sitesi feed kapatmak gibi bir seçenek koymuşsa, onlar da blog kavramını anlamamışlar herhalde. Bu durumda benim anlamamam çok değil sanırım.

7. aligon
    Üye

maalesef blogger'daki feed kapatma özelliği pek "gerçekçi" değil. normalde feed adresi xxx.blogspot.com/feeds/posts/default şeklinde olur. ve diyelimki siz bu özelliği kapattınız. bu durumda blogunuzda feed linki gözükmez. hatta yukarıda verdiğim linki direk yazıp denediğinizde de rss'yi göremezsiniz. fakat bu blogunuzun rss'sinin, bloglines'tan yada (özellikle) google reader'dan ulaşılamayacağı anlamına gelmez.
    mesela ben şu an feed özelliği kapatılmış bir blogspot uzantılı blogu, google reader'den takip ediyorum.

8. Aklıma geldi birden..

Bu geldi... 6 numarayı deneye bilirsin

9. BLaDe
    Üye

peki arkadaşlar bir siteden kendi bloguma(blogspotcom) rss ile nasıl veri cekebilirim?

Tarih: 5 ay #
  10. BLaDe
    Üye

arkadaşlar eski konuyu yukarı cekiyorum kusura bakmayın. bende feedburner kullanıyorum. daha önce bloggeri kullanıyordum yazı beslemesi bloggerden feedburner'e yönleniyordu. wordpress'te varmıdır böyle birşey? son sürümde netarafta bu rss ayarları?

Tarih: 3 hafta #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.