WordPress Türkiye Forumları » AR-GE

Öv Beni Eklentisi 1.0

(10 posts)
  • 4 ay önce mertcanoral tarafından başlatıldı
  • turanthefirst tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Bu eklenti ile admin panelinde size uyarılar ve övgüler yağacak :=) Detaylı bilgi için tıklayın
    Eklentiyi indirmek için tıklayın.

Tarih: 4 ay #
  2. engin1984
    Üye

eh işte.. Post ratings ile çakışıyor.. Hata veriyor. YAni admin panelini bozuyor. Neyse...dolly türkçe gibi olmuş..
    wp-includes\pluggable.php on line 391'de hata veriyor.
    Normalde benim sitede hiçbir problem olmadı

hiçbir zaman
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent...

hatası görmemiştim.. bu eklenti ile onu da gördüm.
    Ama yine de eline sağlık diyeyim.

3. aligon
    Üye

blogda "Bu eklenti Hello Dolly Eklentisi’ nden yola çıkılarak geliştirilmiştir." denmiş ama ortada bir geliştirme göremedim. ne yeni bir eklenti nede bir türkçeleştirme sözkonusu. bildiğimiz hello-dolly eklentisindeki ingilizce metinler yerine arkadaşın keyfe keder eklediği türkçe cümleler var. orjinal eklentinin sahibinin adı ve linki de çıkarılmış.

bu, wodpress türkiye ekibinin, ingilizce wordpress dosyalarını türkçeleştirip "buyrun yeni bir türkçe blog script'i yazdık" demesine benziyor :)

hiç hoş olmamış.

4. engin1984
    Üye

Eklenti yazmak, yayıMlamak kolay iş değil. Her türlü ortamda denenmeli, eski ve yeni wordpress sürümleriyle test edilmeli. Eklentilerle çakışmalar kontrol edilmeli.
    Admin, üye, yazar vb. seviye gruplarında test edilmeli.
    Otomatik sürüm kontrolü var, güvenliği var, var oğlu var.
    Kızmayın ama kolay değil bu işler..

5. @aligon; Wordpress Ekibi, wordpress'i Türkçe paket olarak yayınladığını söylüyor. Kendileri yeni bir blog yazılımı kodladık demiyor. Bunu siz diyorsunuz.. Eğitim şart :)

@engin1984; Bilgisi olan için kodlaması da yayınlaması da kolay iş. Ama biraz sorumluluk şart tabi. Ancak dediğiniz gibi yok eski sürüm yok yeni sürüm ile test etmek gerekmiyor :) Ayrıca Wordpress için şu ana kadar yazılmış kaç adet eklenti mevcut, haberiniz var mı? 3 mü 5 mi? Hadi 3-5 olsa onlarla test edersin kendi eklentini, çakışıyor mu çakışmıyor mu diye :) Admin, üye, yazar v.b. kontrollerine de gerek yok :) Her kodlamacı eklenti özelliklerine erişimde bir standart belirler ve ona uyar. Şahsen ben bunlara dikkat etmem :) Wordpress kullanıcıların %70 'ı tek kullanıcıdan oluşur eminimki. Geri kalan kitlenin bir kısmı 2-3 yöneticiden oluşur. Kalanların ise üye, editör v.b. vardır. Yani büyük oynuyorlardır. Ki eğer büyük oynamaya kalkıyorsanız, kuracağınız eklentinin bazı özelliklerinin erişimi üyelere de açıksa, onu ilgili kodları ekleyerek kapatmasını bileceksiniz. Aksi halde üye kabul etmeyeceksiniz sitenize :=) Büyük oynamayacaksınız yani bilginiz yoksa :) Bu yanıt her ne kadar mantıksız geldiyse size, sizin yanıtınız da bir o kadar mantıksız geldi bana :)

Niye bu kadar yazdım. Çünkü bu zamana kadar ben de birçok eklenti yayınladım. Kimilerinde hatalar oldu, kendi bloglarında çalışmayanlar oldu. Yok kızanlar, atıp sallayanlar v.b. oldu :) Ben eklentilerimi kendi kullanımım için yazıyor ve kabul ettiğim standartlar eşliğinde genele uyarlayarak insanlarla paylaşıyorum. PHP 'nin, MySQL!'un ve hatta Wordpress'in yeni ve eski sürümleri uyumlu olacak diye de kendimi hiç kasmam inanın ki :) Netice onca eklenti yapana ne siz, ne de eklentileri kullananlar para veriyor :) Heee, ücret karşılığı özel eklentiler arzu edenler oluyor. İşte o vakit yukarıda saydığınız herşeye dikkat ediyoruz :)

Son olarak eklenti kodlayacak arkadaşlara sesleniyorum :) Eğer farklı eklentileri kullanarak yeni birşey yaratıyorsanız, mutlaka yararlandığınız ya da üzerinde oynama yaptığınız eklentinin bilgilerini değiştirmeyiniz ve silmeyiniz ;)

6. aligon
    Üye

@dmry;

@aligon; Wordpress Ekibi, wordpress'i Türkçe paket olarak yayınladığını söylüyor. Kendileri yeni bir blog yazılımı kodladık demiyor. Bunu siz diyorsunuz.. Eğitim şart :)

ama sizde ironi'den anlamıyorsunuz. :)

yukarıda yazdığım yazının sonundaki;

....yeni bir türkçe blog script'i yazdık demesine benziyor

cümlesindeki "benziyor" kelimesi sizi yanılttı sanırım. o kelimeyi "benzer" olarak değiştiriyorum. bir de bu şekilde okuyun :)

7. Öncelikle özür diliyorum... Bütün yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerekli düzeltilme yapıldı. Umarım artık sadece eklenti ile ilgili yorum yaparsınız ;) Ayrıca bu hatamı bu alemde yeni oluşuma bağlamanızı istiyor ve affınıza sığınıyorum.

8. engin1984
    Üye

@dmry

1'i 9'yapmak zor değil diye düşünüyorum. (sayfa sayaç eklentinizdeki, üyelerin ayarları görmesi olayı, bilirsiniz....) Eklenti yazarken elbette dikkat etmek durumundasınız. Noktasına, virgülüne.

Ayrıca
    Siz kendiniz demişsiniz.

Biraz sorumluluk şart tabi

diye.

Eklenti yazan kişinin noktasına dahi dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yapılmıyor ve insanda Türk eklentilerine karşı bir antipati oluşuyor.
    Bakın yabancı eklenti yazarlarına. Adamlar kaldırabileceği yükü yükleniyorlar.

Hiçbir zaman yabancı bir eklentide sorun yaşadığımı hatırlamam.
    Ama ne zaman Yerli eklenti görsem şüpheyle yaklaşırım. Bu iş sorumluluk ister.
    Bizden neden Wordpress çıkmaz? Siz düşünün.

9. @aligon; "benzer" ifadesi ile eski halinde anlam bozukluğunu düzeltmiş olabiliriz ;)
    @engin1984; sayfa sayaçta en alt seviyedeki üye "Subscriber" ayarları görmez. üst seviyedekiler görebilir (editör v.b.) bu da benim karar verdiğim standart içerisinde değil :)

Yabancı eklentilerde sorun olmadığını kim söylüyor ki? Onca etiket eklentisi çıkardılar ama ilk birkaç sürümleri asla latin karakterleri desteklemiyordu :) Bunları diz düzelttik ve onları uyardık bu konuda. Sonraki sürümlerinde onlar da bu hatalarını düzelttiler. Amam sizin dediğiniz gibi yapmadılar onlarda :) Sadece kendi standartlarını düşündü. Neticede TR karakter kullanmıyor adam sitesinde. Ama ihtiyaç sahibi olanlar çıktığı için birkaç sürüm sonra o desteği de verdi çoğu :) Dediğim gibi, her eklenti yazarı belli bir standartlar etrafında eklentisini hazırlar.

Bizden neden Wordpress çıkmaz?
    Ülkenin kalkınması istenmediği için, her güzel işte olduğu gibi bu gibi konularda da insanların bir şekilde önü kesilerek, ya da hevesi kırılarak bu gibi çalışmalar önleniyor. İşte sorunuzun yanıtı olacak bir cevapta burada çıkmış zaten. mertcanoral öyle böyle bir eklenti yapmış, ve eklenti içerisindeki hatalardan ötürü söylenmeyen bırakılmamış. Eminim ki güzelce hevesi kırılmıştır. İnsanlar burada yardımcı olmaya çalışıyor. Yazdığınız bir eklentiyi önce kendi sisteminizde test edersiniz. Ancak farklı bir PHP sürümünde aynı kararlılıkla çalışmaz eklentiniz. Evet evet PHP sürümleri ne yazık ki birbirinden farklı işliyor. Aradaki fark 4 ile 5. sürüm farkı da değil :) Bazı PHP sürümlerinde register_shutdown_function ile ob_get_contents fonksiyonlarının çalışma sırası farklılık gösteriyor. Bu fonksiyonları kullanacağınız bir eklentinin her blog üzerinde kararlı çalışması imkansız :=) Birinde otomatik çalışırken, diğerinde tema üzerine kod eklemek gerekebilir :) Yani işin teknik kısmı biraz farklı sizin gördüğünüzden :) İmkanı olmayan kimse de kalkıp tüm PHP sürümlerinde test yapmaz. Zira kimse para vermiyor eklenti için kendisine. Babasının hayrına da yapmıyordur eminim. Eğer hata gelirse, hata gelen sistem bilgilerini öğrenir ve hatayı düzeltmeye çalışır. Bunlar böyle işler :)

Wordpress dediğiniz sistem de böyle :) Kararlı sürümü çıkmadan önce 3 adet test sürümü çıkıyor. Binlerce kişi test etmesine karşın yine kararlı sürümlerinde hatalar oluyor. Ve o nedenle sürekli sürüm güncelliyoruz. Bakın wp 2.3.2 'de çıktı.. Neden? Önceki sürüm 2.3.1 'de güvenlik açığı vardı. Yanına bir iki farklı özellikte eklenerek bu ikinci planda kaldı. Ne yani, sizin mantığınıza göre wordpress'i çıkaran adamlar da bu işten anlamıyor :) Çünkü binlerce kişinin test ettiği sistemlerinde yine hatalar çıkıyor :)

10. sevgili dmry üzerinden herkese söylemek isterim ki, dolly eklentisinin üzerinde değişiklik yapıp yayınlamanın etik olup olmadığını tartışacak değilim ama "Bu ülkede" diye başlayan cümlenize söyleyeceklerim var. Bu ülkede Wordpress çıkaracak kişilerin pohpohlanması gerektiğini söylemeninz doğru değil çünkü Wordpress'ler çıkaracak kişilerin kişmsenin tezahüratına ihtiyacı olmaz. Tarihteki en büyük kaşifler, mucitler kendilerine "aptal" gözüyle bakılan insanlardan geldi büyük çoğunlukla.

Öte yandan ücretsiz paylaşıma sunulmuş bir eklentiden çok fazla bir kalite beklemek de doğru değil. Paylaşımın var olması önemlidir.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.