WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Wordpress 2.3.2 Türkçe Hatası

(13 mesaj(lar))
  • 9 ay önce hayalmeal tarafından başlatıldı
  • akala tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. hayalmeal
    Üye

Ben dün gece wordpress 2.3.1 den 2.3.2 ye yüksetme yaptım. Fakat sitemdeki türkçe dil dosyası artık çalışmıyor. Yönetim paneli ve sitenin bir kısmı(türkçe dil dosyasından aldığı satırlar) ingilizce oldu. wp-config dosyasında tr_TR satırı duruyor. wp-content/languages/tr_TR.mo dosyası da yüklü. Eskiden de böyleydi ve sitem türkçeydi. Şimdi bu dosya yokmuş gibi davranıyor. Bunun yanında eklentileri de türkçeleştirmiştim. Onların da türkçe dil dosyaları yokmuş gibi ingilizce gözüküyor. wp-config deki "define ('WPLANG', 'tr_TR');" satırını sanki görmüyor. Çözüm için önerileri olan var mı ?

9 ay önce #
  2. hayalmeal
    Üye

Tüm site içeriğini kendi bilgisayarımda oluşturduğum bir serverda çalıştırdım ve sitemin türkçe çalıştığını gördüm. İnternette bir subdomain oluşturup orada sıfırdan kurdum (tablolar dahil) ingilizce çalıştı. İyi ama bir önceki sürümü türkçe çalışıyordu. Anlayabilmiş değilim.

9 ay önce #
  3. hayalmeal
    Üye

Pclabs tan maxhoper çözümü yazmış

Türkçeleşmeme sorunu 64 bit linux sunuculardan kaynaklanıyor
    Çözüm

wp-includes/gettext.php dosyasında aşağıdaki satırları bulun.

if ($magic == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || $magic == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif ($magic == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    $this->error = 1; // not MO file
    return false;
    }

Bu kodu aşağıdakiyle değiştiriyoruz

// 64-bir Platforms BUG FIX from :
    // [wp-trac] Re: [WordPress Trac] #3780: gettext fails to determine byteorder on 64bit systems with php5.2.1
    if (($magic & 0xFFFFFFFF) == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || ($magic &
    0xFFFFFFFF) == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif (($magic & 0xFFFFFFFF) == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    $this->error = 1; // not MO file
    return false;
    }

Bu arada forum uyuyor mu arkadaşlar ? Kendim yazdım kendim okudum :)

9 ay önce #
  4. Hanın cevabını daha önce forumda yazdık..

9 ay önce #
  5. Bende define "utf 8 " satırını wp.config.php den sildim normale döndü bu çözümümü uygulamak daha iyi olacak. AYrıca wp-config dosyasınıda silmişim bayağı uğraştırdı dbasele uğraşmak. Onun haricinde sorunsuz.

9 ay önce #
  6. aynı sorun bende de vardı anlatılan işlemi yapınca düzeldi. emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

9 ay önce #
  7. ama bu seferde yazılar bold oldu. anasayfada yazılar bold. ama konuyu tıklayınca normal. bu sorunu nasıl çözecez şimdi?

www.tuzsuzblog.com

9 ay önce #
  8. yazıların bolt olma sorunu ilk yazınızdan kaynaklanıyordur büük ihtimalle.

9 ay önce #
  9. yazıların bolt olma sorunu ilk yazınızdan kaynaklanıyordur büük ihtimalle.

bu konuyu biraz açmanız mümkünmü eylül, tam olarak anlayamadım

9 ay önce #
  10. İlk yazınızı notpate kopyalayın. sonra o konunun içini silin. wordpress yazı editörü ile renklendirin.

9 ay önce #
  11. yaptım ama düzelmedi neyse böyle kalsın diyelim. ilgin için teşekkür ederim eylül

8 ay önce #
  12. ÖLÜM TACİRİ BASİL ZAHAROFF gönderisindeki <!--more--> den önce açılan strong etiketini kapatmayı unutmuş olabilir misiniz?

8 ay önce #
  13. Hayal, baktım ordan da değil. Anlamadım gitti neyse bold da iyi sayılır. :)

8 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.