WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Eklenti Türkçeleştirme ve kod satırları

(5 mesaj(lar))
  • 11 ay önce torque tarafından başlatıldı
  • yakupgov tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. torque
    Üye

bir eklenti türkçeleştiriyorum fakat şu anda yaptığım sadece poedit yazılımını kullanarak bir başka .po dosyası üzerinden türkçeleştirmek oluyor. fakat bazen hazır .po dosyaları yeterli çeviriyi yapmamış oluyor. yarısı türkçeleşiyor yarısı olduğu gibi kalıyor.

örneğin abc.php:33 için overview kelimesinden başvuru var. kodu açıyorum 33. satıra bakıyorum overview kelimesi ile alakalı hiçbir şey yok.
    1- buradaki 33 nedir?.
    2- kendim istediğim her yeri türkçeleştiremez miyim?
    3- türkçeleştirebilirsem nasıl?

11 ay önce #
  2. abc.php:33 nedir, nerede gördünüz?
    Eklentinin kodlarını satır satır inceleyerek istediğiniz yerleri Türkçeleştirebilirsiniz. Örneğin, .po dosyası kullanan eklentilerde .po dosyasındaki cümleler eklentiye __() fonksiyonu ile aktarılır. Böyle bir eklentiyi açın __('Title", "eklentiadi.php") gibi bir ifade görürseniz, buradaki Title ifadesi yerine Türkçesini yazmanızda bir mahzur yok.
    Eğer .po dosyası kullanılmayan bir eklentiyi düzenleyecekseniz ve az da olsa php bilginiz varsa eklentinin .php dosyalarının tümünü incelemeniz ve ingilizce cümleleri Değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için benim kullandığım yöntem, eklentiyi aktif hale getiriyorum. Eklentinin kontrol panelinde Türkçeleştirmek istediğim cümleyi eklentinin kodları arasında aratıyor bulduğum yerleri değiştiriyorum. Geçtiği her yeri değiştiriyorum. Tabiki başında $ olan değişken şeklindeyse dokunmuyorum.
    Belki bunların yardımı olur.

11 ay önce #
  3. torque
    Üye

aslında öğrenmek istediğim .po dosyaları ile türkçeleştirmek. bir plugin için mesela şu anda .po dosyası ile çeviri yapılmış birçok dil var ama içinde sadece 66 kayıt içi çeviri yapılmış. ben bu 66 adet kelime/cümleyi türkçeleştirdim ve denedim. birçok yer olduğu gibi ingilizce olarak duruyor. yani .po dosyasında onlar için bir kayıt yok. nasıl oluşturulur?

abc.php:33 ise poedit yazılımında bir kelime üzerine sağ tıkladığımızda başvuru yolu olarak görünüyor. abc.php:33 örnek tabi. ben buradaki 33'ün kod satırı olduğunu sanıyordum fakat üstteki mesajımda yazdığım gibi satırları incelediğimde çevirilecek içerikle alakalı bir şey bulamadım.

11 ay önce #
  4. torque
    Üye

cevap yok mu?

Yönetici notu: Lütfen forum kurallarımızı ve forum kullanımı konumuzu okuyun, bu şekilde gereksiz mesaj göndermeyin; destek sorusu soruyorsanız konunuzu "çözülmemiş" olarak işaretleyin. [Hasan]

11 ay önce #
  5. Her ne kadar emin olmasam da, önceki mesajımda belirttiğim __( fonksiyonu sanırım parametre olarak verilen ifadenin karşılığını .po dosyasından alıp, yazdırıyor. Bahsettiğiniz yerler belki açıklama bölümleri olup, kullanımı etkilemeyen yerler olabilir. Ya da eklentiyi yazan vatandaş üşenmiş, .po dosyası yerine doğrudan eklenti içerisinde yazdırmış olabilir.
    Kodları satır satır okumanız lazım. Nasıl bir yöntem geliştirildiğine bakıp, buna göre bir yol belirlemelisiniz.

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.