WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

[kilitli] açılır menü list box

(10 posts)
  • 1 yıl önce seyahat tarafından başlatıldı
  • seyahat tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil
  • Bu konu kilitli

Etiketler:

1. seyahat
    Üye

wordpress de kategoriler eklediğimizde örnek ülke ekledik ülke altına şehir ekledik bunu açılır kutularda seçerek ulaşıma nasıl getirebilirz yardımlarınız için şimdiden teşekkurler. Ayrıca veritabanındanmı okutmalıyız; yoksa ayrı bir menu yaparak side bardanmı?

Tarih: 1 yıl #
  2. Selam, aradığınız şey böyle birşey mi acaba? Eğer bunu yapmaya çalışıyorsanız kodları o temanın sidebar.php dosyası içinden alabilirsiniz. (Yalnız bu kodun bir .js dosyasına bağlı kalarak çalıştığını belirtmeliyim.) Şayet bu tarz bir gösterim işinizi görmeyecekse wp-plugins.net'ten pluginleri varsa aratabilirsiniz.

3. seyahat
    Üye

benim adradiğim bu adresdeki gibi bir menu http://nothingrows.net/files/_ililce/ ben categori idsini ayarlayamassam tektek ellede girebilirim. wordpressdeki linklerin mysql tablosunu inceledim. wp_categories tablosunda örnek olarak veriyorum turkey girdim diyelim bunun cat_id 2 altkategori olarak izmir ilini girdiğimde cat_id 3 oluyor category_parent da 2 oluyor alt kategorisi olduğu için izmirede alt kategori olarak karşıyakasa girdiğimizde cat_id 4 categoriy parentı 3 oluyor bunları verdiğim linkteki gibi listeleterek sayfamda açmak istiyorum.Anlatabilmişimdir yardımlarınızı bekliyorum

4. Arşivler için benzer uygulamalara rastlamıştım ama kategoriler için örnekler var mı bilmiyorum. Google'da wordpress+dropdown+category anahtar kelimeleri ile yapılan bir arama işe yarayabilecek sonuçlar ile geri döndüğüne göre eminim çözümü vardır ;)

5. ali hocanın dediği gibi wp-pluginde drop menü diye arama yaptıgında birkaç iç açıcı sonuş elde ediyorsun..ama ne kadar istediin gibi bilmiyorum.Bir tane burada var.burada da DHTML örnekler var.ayrıcana wp-plugin.net'te list pages diyede arama yapabilirsin..

6. seyahat
    Üye

arkadaslar yardımlarınoz icin tesekkurler ama bir türlü aradığımı bulamadım örnek: http://www.javascriptkit.com/script/script2/multiplecombo.shtml sayfasındaki gibi categori sayfasını listelettirmek istiyorum alt menuler açilan boxlara gelecek

7. seyahat
    Üye

http://javascriptkit.com/script/script2/triplecombo.shtml bu scripti kategoriye gore nasıl ayarlayabiliriz. yada bu script icin ayri bir veritabanı yaratıp elle id numaralarını girerek sayfaya ulastirabilirmiyim? yardımlarınızı bekliyorum.

8. seyahat
    Üye

yardım edecek yokmu :-(

9. bence veritabanı ile ugraşmadan linkleri elinle vererek bu sorunu çözebilirsin..Kategorileri ve alt kategorileri oluşturup,bu javascript kodunuda temanda uygun bir yere yerleştir..en kolayı bu bence..

10. seyahat
    Üye

sorunuma yardım edebilecek kimse yokmu?

Yönetici notu: Durumu zorlamanın gereği yok. [ali]

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.