Selam,
Ben A B C Ç D E .... S Ş .. U Ü vs vs. alfabenin tüm harflerini kategori yapmak istiyorum. Ama Ç İ Ö Ş Ü harfleri kategori kısa ismi olmuyor. Çünkü SEO da U kategorisi ve Ü kategorisi ikiside u olarak çıkıyor. Bunu düzeltmenin bir yolu yokmi?
Selam,
Ben A B C Ç D E .... S Ş .. U Ü vs vs. alfabenin tüm harflerini kategori yapmak istiyorum. Ama Ç İ Ö Ş Ü harfleri kategori kısa ismi olmuyor. Çünkü SEO da U kategorisi ve Ü kategorisi ikiside u olarak çıkıyor. Bunu düzeltmenin bir yolu yokmi?
Aslında sebebi, bizim teknolojiyi üreten değil, tüketen bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor. Yıllar önce bir toplantı olmuş Türk heyet, toplantıya katılmamış, gezintiye çıkmış hikayesini anlatmıcam size... Çok duyduk bunları. Neyse...
Sorunuzun çözümü şu olabilir, s ve ş kategorisini birleştirirsiniz.
Veya kategori ismi olarak Ş, kategori slug (Türkçe'sini unuttum) olarak da kendiniz S-s gibi bir isim verin. S harfi içinse S-S .
İlk olarak aklıma bu geldi. Ama arama motorlarında s, ş pek farketmiyor sanırım.
Kategorileri oluştururken, kategori adını yazdığınız yerin altında kategori kısa ismi diye bir bölüm var. Kalıcı bağlantılar bu bölüme yazılanı kullanıyor. Bu nedenle S diye kategori oluşturduğunuzda kısa isim olarak s verin. Ş için ise buraya ss yazın. Diğer harfler için de aynı işlemi tekrarlayın.
Web adreslerinde Türkçe harfler kullanılmadığından böyle Ü'yü adres olarak kullanamazsınız, Ü harfi adres satırında değişecektir.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.