WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

sitemap sorunu

(14 posts)
  • 6 ay önce gravedigger tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. google-sitemap-generator.3.0.3 kullanmaya çalıştım bugun sitemap başlatmaya çalıştıgımda (Site haritanız oluşturulurken bir hata oluştu. Lütfen dosyanın var olduğundan ve yazma izinlerinin olduğundan emin olun) böle bir hata ile karşılaştım galiba bazı dosyalara yazma izni vermem lazım ama hangi dosya oldugunu bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

Tarih: 6 ay #
  2. sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyalarına 777 izni vermeniz gerekli..

dosya'nın nerde olduğunu eklentinin ayarlarından belirleyeceksiniz.

3. hiç sitemap yapmadım o dosyalar yok nasıl verecem anlamadım

4. tmm hallettim sitemap.xml.gz bide sitemap.xml dosyası oluşturdum oldu yaptı saol eylül

Yönetici notu: Lütfen forum kurallarımızı okuyun, Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun. [Hasan]

5. cYcLoNe
    Üye

Nasıl yaptın bendede aynı sorun 3.0.3 icinde sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyaları yok. Sende varsan bana bi zahmet sitene zipleyip atarmısın yada rapide

# Site haritanız oluşturulurken bir hata oluştu. Lütfen dosyanın var olduğundan ve yazma izinlerinin olduğundan emin olun. Daha fazla
    # Sıkıştırılmış site haritanız oluşturulurken bir hata oluştu. Lütfen dosyanın var olduğundan ve yazma izinlerinin olduğundan emin olun. Daha fazla

Tarih: 5 ay #
  6. Notepat 'i açın farklı kaydet diyip dosya ismine sitemap.xml ve sitemap.xml.gz yazın bu kadar.

7. Google XML Sitemaps 3.0.3'ü indirdik sıkıştırılmış dosyayı açtık ve içerisine sitemap.xml.gz ve sitemap.xml diye iki notepat attık dosyayı ftp'den wp-content/plugins'e attık. ftp'den sitemap.xml.gz ve sitemap.xml dosyalarını 777 yaptık. Wordpress yönetim paneline gittik eklentilerden Google XML Sitemaps 3.0.3'ü etkinleştirdik.
    Olay budur.. Başka bişey yapmamıza gerek yok diel mi..

8. Malesef denemelerinde gördüm böyle yeterli olmuyor

Siz önce wp-content/plugins klasörüne google-sitemap-generator klasörünü olduğu gibi atın

Sonra blog'un kurulu olduğu dizine iki tane "notpad" dosyası atın

sonra bunların isimlerini sitemap.xml.gz ve sitemap.xml olarak değiştirin

Sonra bunların chmod ayarlarını 777 olarak düzenleyin.

hee birde Robot.txt diye bir şey var admin panelinden girdiğiniz de onuda aynı sitemap.xml dosyalarını attığınız ana dizine atıyorsunuz Kolay gelsin ;)

9. Blog'un kurulu olduğu dizine iki tane "notpad" dosyası attım sonra bunların isimlerini sitemap.xml.gz ve sitemap.xml olarak değiştirdim dosyaların uzantısı değişti burda bir sorun yok olması gerek de bu deil mi ?

http://www.foreverlilya.com/resim/sitemap.JPG

Bir de Robot.txt diye bir şey bulamadım admin panelinden girdiğimiz yer neresi onu anlamadım.

Cevabınız için teşekkür ederim.

10. Wordpress yönetim paneli - tercihler - xml sitemap 'tan site map'ı oluşturmak gerekiyor bunu da yazalım.
    Ben site map'ı oluşturdum hata vermedi çalıştı. Dediğiniz gibi sitemap.xml.gz ve sitemap.xml yi wordpress i kurdugum dizine attım. Robot.txt diye bir dosya ise bulamadım.

11. kurduktan sonra Google Site Yöneticisi Yardım Merkezine üye olun ve sitemap ı yükleyin.

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=34575&ctx=sibling

12. arkadaslar bende tum islemleri yaptim ama bu hatayi aliyorum Fatal error: Cannot redeclare class GoogleSitemapGeneratorDebugEntry in /home/filmnet/public_html/wp-content/plugins/sitemap.php on line 796
    yardimci olursaniz sevinirim

Tarih: 2 ay #
  13. bu site haritasını google görmüyor -daha önceki sürümlerinde sorun yoktu- ama yahoo ne var ne yok didik didik ediyor

14. Eklentiyi güncelleyin @herace. Ayrıca google webmaster 'a üye olun.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.