WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

host unix makinaya geç diyor

(12 posts)
  • 6 ay önce gevv tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Merhaba. bu gun bir süre siteye ulaşılamadıdı sonrasında bir ara bu hata göründü
    Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Inetpub\vhosts\hyperelektronik.com\httpdocs\wordpress\wp-includes\update.php on line 36

sonra site normal çalıştı akşama kadar :) 15..20 dakika once yine siteye ulaşılamadı sonrasında wordpress ilk kurulum sayfası göründü birde hata mesajları

Warning: mysql_get_server_info() [function.mysql-get-server-info]: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in C:\Inetpub\vhosts\hyperelektronik.com\httpdocs\wordpress\wp-admin\includes\schema.php on line 6

Warning: mysql_get_server_info() [function.mysql-get-server-info]: A link to the server could not be established in C:\Inetpub\vhosts\hyperelektronik.com\httpdocs\wordpress\wp-admin\includes\schema.php on line 6

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Inetpub\vhosts\hyperelektronik.com\httpdocs\wordpress\wp-admin\includes\schema.php:6) in C:\Inetpub\vhosts\hyperelektronik.com\httpdocs\wordpress\wp-admin\install.php on line 17

Cevap ise

Merhaba,

Hesabınızdaki wordpress temelli problemin MYSQL veritabanına peşpeşe istek göndermesi sonucu oluştuğu bugünkü hatayla anlaşılmıştır. Konuyla ilgili olarak sizinle aynı sunucuda bulunan wordpress kurulumları kontrol edilmiş fakat onlarda aynı hataya rastlanmamıştır. Konuyu sizin inceleyerek düzeltmenizi rica ediyoruz. Bu soruna daha köklü bir çözüm isterseniz hesabınızı windows yerine unix tabanlı bir makinaya taşımamızı isteyebilirsiniz. Windows altında çalışan PHP ve MYSQL sürümleri bu tür hataları otomatik olarak ayıklayamamaktadır. Hata sizin veritabanınıza has bir hatadır fakat unix tabanlı makinalarda kurulu PHP ve MYSQL versiyonlarında bu tür hatalar düşünülerek yazılım sahipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır.

Konuya özet olarak şu anda sisteminizdeki hata düzeltilmiştir fakat tekrarlamaması için hesabınızı unix makinalarımızdan birine taşıtmanızı öneririz.

İyi çalışmalar

ben windows sunucudan memnunum acaba bu hataların sebebi windows sunucumudur

Tarih: 6 ay #
  2. Geç kardeşim geç adamı hasta etme.. Tamam birazda adamlar beceriksiz ama sen niye kasıyorsun.. Seni ilk tanıdığım günden beri diyorum geç linux unix munix'e kurtul.. Kabir azabı yaşıyorsun.. Neyinden memnunsun panelinden mi öğrenirsin diğerinide öğrenirsin.. hiç bir şeyler olmaz bilgine bilgi katarsın..

Kısaca

Geç güzel kardeşim unix munix yada linux'e adamı hasta etme =)

Sonradan ek hostu'da değiştir elin değmişken =)

3. benim öğrenmek istediğim bu hatalar wpdenmi kaynaklanıyor yoksa sunucudanmı sorun sunucuda ise niye geçeyim ne güzel kullanıyorum googlede süper indexlemiş sitemi hiç sorunum yok aspde kullanıyorum maillerim düzün herşey tıkırında

4. Sunucu sahibinin bilgisizliğinden kaynaklanıyor bence.. asp kullanamazsın ama indexlerine bir şey olmaz.. zaten seni 3 saatte yeni sunucuya aktarmaları lazım..

5. hosttan da kaynaklanıyor olabilir.. benim hostta türkçe sürüm çalışmıyor tr_TR.mo yazdın mı site uçuyor.. :) daha sonra wp 2.3 e güncellenince bu sefer güncelleme sırasında beyaz sayfa çıkıyor ya da yeni 2.3 sürümünü kurmak istesen bu sefer sayfaya ulaşılamıyor.. sorunu aktardığımda türkçe sürüm için dil dosyasında sorun vardır dediler olabilir dedik şimdi sürüm sorunu var dedik 1 hafta içinde size dönücez dediler 3 hafta oldu ses yok hatırlattığımda wordpress ile görüştük gelecek sürümde halledilecek dediler gelecek sürüm oldu şimdi ama gene yok halâ devam ediyor.. :)

bu sorunlar haricinde pek sorun yaşamadım ve çözüme kavuşturdular olanlarıda ama bu cevaplar beni pek tatmin etmediğinden değiştirme aşamasındayım..

sana verilen cevapta unixe geçtin orda da devam etti sorun diyelim o zaman ne olacak ?

6. Sonradan ek hostu'da değiştir elin değmişken =)

derim =)

Dışa aktarım yapar güzelce yedekleriz sende üstüne güzel bir wordpress kurarsın daha bi stabil olur.. Aynı şeyi canarkadaş'a da önermişdim.

7. bu arada Linux farklı bir sisemmi unix ile linux aynımı suan bir host sirketine baktım unix yok linux var

8. heytbecomda uzun araştırmalar sonucu niobe'yi seçmişti.. bende uzun zamandır ora ile çalışıyorum.. bence sende bi bak =)

kimine göre unix kimene göre linux... linux unixden türediğini biliyorum..
    unix 'in daha sağlam olduğunu söyleyenler var.. ama ben sağlam bi insanın her sistemi sağlam tutanacağına inannıyorum.. kısaca farklı iki sistem.. ;)

9. hayda :) ne olacak şimdi peki wp linux ile tam uyumlumu acaba yoksa unixcimi şimdide linuxmu unixmi sorunu çıktı

10. =)

11. şimdi bir kaç sorun var 1 alan adımı degiştiriyorum 2 host değişiyor linux olacak şimdi eski hostumda wp klasör içinde idi (wordpress) yeni hostta böyle olmayacak ve kalıcı bağlantlar Tarih ve isim temelli olacak eskisi Varsayılan idi şimdi eskisitenin phpmyadminden aldığım db yedegi var bu kadar değişiklik ile onu kullanabilirmiyim anladığım kadarı ile

1 bir veri tabanı oluşturacağım eski ismi olsun wordpress

2 config dosyasını düzenleyip tüm dosyaları sunucuya göderip kuruluma geçeçeğim
    buraya kadar doğru ise sonrasında ne yapmalıyım kusura bakmayın kafam alalk bullak oldu yada karman çorman

bu kadar değişiklikten sonra çalışsa bile dbden hayır gelmez derseniz sıfırdan başlayacağım

12. 1- Önemli olan veri tabanının içi.. İsmi ve şifresini dediğim gibi config.php açıp düzenleyeceksiniz ister eski bilgiler olur ister yeni..

2- Sadece wordpress sürümüz neyse o dosyaları atın.. Birde site url ve blog url kısmını alan adınızı değiştireceksiniz onu yapmak gerekli.. Forumda çok defa yazdım. Sonrasında bir şeye gerek yok..

Google sizi daha düzgün indexleyene kadar kalıcı bağlantılarınızı yönlendere bilirsiniz.. Bunun için forumad bi eklenti vermiştim..

Uzun değil biraz sabırlı olsanız yeter..

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.